Машина за хляб-40 част

• 58 543
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Заповядай Тини-Мини  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=534088.msg16945755#msg16945755  - пост 24
Благодаря много, ще го пробвам скоро!   bouquet

# 91
Извинявайте, че нахлувам така не точно по темата, но наистира разчитам на вашата информация.
Перката на хлебопекарната ми се нарани и в долната си част и покритието й падна. Не ми се иска да я ползвам в този вид, трябва ми нова, но намирането на такава по магазините невъзможна мисия ...
Търсих в ибей, но и там не видях.
Ако можете да ме насочите от къде мога да намеря една перка, че да си ползвам машинката ...   bouquet
Благодаря!   bouquet 

# 92
  • София
LEELA,в сервиза пита ли за перка?Може би имат.
labrex ,онзи ден пробвах универсалното ти тестенце.Страхотно е!Аз го оформих като болярска погача и стана страхотно!
Сега съм забъркала едно обикновенно хлебче с типово и бяло брашно от темата с рецептите,но вместо суха мая сложих прясна,да видим какво ще стане.
Нали съотношението беше 1:3 (суха/прясна)? newsm78

# 93
Да, 1г суха мая= 3гр жива
Иначе и рецептата на гелева за типово хлебче може да пробваш - тя е само с типово брашно, в него така или иначе си има достатъчно глутен и става много вкусно и пухкаво хлебче.

# 94
  • София
Обърнах цялата тема с рецептите,защото търсех точно такава рецепта,но съм я пропуснала.
Може ли линк!Благодаря!

# 95
# 96
  • София
bradata ,благодаря!Записах си я!

# 97
Само да ти кажа че даденото количество мая-15 грама е много ако хляба се пече в машина - аз слагам 7-8 грама  Peace

# 98
Да, първо в сервиза питах. Нямат и те и въобще не знаят от къде аджеба мога да си купя. После и в магазините ме отчаяха .. За една перка нова машина ли трябва да си купя?!

# 99
  • София
Само да ти кажа че даденото количество мая-15 грама е много ако хляба се пече в машина - аз слагам 7-8 грама  Peace
Благодаря!Записах си.
Да, първо в сервиза питах. Нямат и те и въобще не знаят от къде аджеба мога да си купя. После и в магазините ме отчаяха .. За една перка нова машина ли трябва да си купя?!
Брей,лоша работа!Каква марка е машинката?

# 100
Нали? Simple Smile
Мidea е машината, модела в момента не мога да го видя, но мисля, че са стандартни за марката.

# 101
Настоявай в сервиза, ако трябва на фирмата вносител звъни, заплаши ги че ще се обадиш на комисията за защита на потребителя.
Че няма нова машинка заради една бъркалка да си купуваш  Naughty

# 102
  • София
... защото и предният път на тази програма хляба се надигна доста, а при печенето изведнъж спадна и стана грозен с издигнати отстрани стени и хлътнал отгоре. ...

Типичен пример за превтасване.  Вижте си количеството на маята или времето на втасване.

# 103
  • София
... защото и предният път на тази програма хляба се надигна доста, а при печенето изведнъж спадна и стана грозен с издигнати отстрани стени и хлътнал отгоре. ...

Типичен пример за превтасване.  Вижте си количеството на маята или времето на втасване.
Маята беше 1 3/4 ч.л. за 500 гр брашно. Струва ми се нормално количество, но на тази програма и предния път се получи същото, а правих рецептата от книжката за основен бял хляб.

# 104
на 500гр брашно слагам 6 гр жива мая, а това е около 2-2,5 гр суха
Все пак я намали маята, защот това което описваш е типичен пример за превтасване

Общи условия

Активация на акаунт