Машина за хляб-40 част

  • 58 744
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
  • София
  • Мнения: 1 832
tuly, дядо хаджия, благодаря Ви. Аз добавих брашно "на око" докато се получи топка. Стана мекичък хляб. Вероятно, ако бях сложила стафидите можеше да стане добре сместа. Някъде четох, че ако се добавят ядки се увеличава течността, но не запомних с коклко.
Рецептата е от книжката на машината, която е "Аляска".
Сложих и сминдух, мисля, че заради него се получи такъв кафяв цвят на хляба. Решила съм да сложа малко от сминдуха в чаша с вода, за да видя дали ще се оцвети. Сминдяха ми е купен от пазара.
Ето я и питката. Трябваше да обера брашното над тестото, за да не се получава тази бяла черта, но следващия път. Аз си квася мляко и имах суротавка, но не 220мл, затова добавих айрян.

 

# 316
  • София
  • Мнения: 505
Lux, аз всъщност питах за лютеничката  Wink

хаххаха  толкова обяснения напразно Simple Smile ами по рецептата на баба- печени чушки и патладжан, моркови и домати сварени, сол олио, машината използвах за да сваря лютеничката и да не й седя на главата  Peace
Искаш ли да напишеш и пропорциите и кое след кое слагаш... Simple Smile

# 317
  • Мнения: 123
Здравейте пекарки и пекари! Имам едно въпросче:на бързата програма може ли да се прави черен хляб или само бял? Благодаря!

# 318
  • София
  • Мнения: 62
Здравейте пекарки и пекари! Имам едно въпросче:на бързата програма може ли да се прави черен хляб или само бял? Благодаря!
Може и черен хляб да правиш,но аз лично не харесвам хляба ,който става на бързата програма(1,30ч.) на моята хлебопекарна.
Хлебчетата са някак сбити,а не пухкави като при обикновената програма.
Днес правих бързия хляб на Vivian...,същата работа.

# 319
  • Враца
  • Мнения: 94
Здравейте момичета и момчета.
Сложила съм един козунак и се надявам да стане.
Ако е сполучлив,ще пусна рецепта.Пишат момичетата,че нямат провал с него.Та ще видим при мен какво ще се получи.За сега тестото е идеално,ама важен е крайния резултат Mr. Green
Стиснете по едно палче и по една бъркалка Mr. Green да се получи Peace

# 320
  • Щастлива мама на 3 слънца
  • Мнения: 2 179
Здравейте
да питам само какво брашно използвате за пълнозърнесто  ( черно )хлебче .
Правих аз типово и стана добре,
но не мога да намеря такова брашно или някакви смески или...........
вчера правих на бърза програма 1 час не ми допадна.
ДА питам някой има ли проблем с живата мая ,моя мъж има киселини и мн го боли корема ,дали не бъркам някъде .
поздрави и лек ден

# 321
  • Мнения: 595
Здравейте,
Рядко пиша, но ви чета. Днес се пробвах да направя багети със сушени домати, моцарела, която замених с пармезан и подправки. Станаха толкова вкусни, че просто нямаше как да не ви ги похваля. Рецептата е от книжката към хлебопекарната Cuisinart. Там е дадена за хляб, но става перфектно и за багети.
Замених моцарелата, защото не знаех дали ще стане вкусно с нея и дали няма да е прекалено водниста, но стана божествен вкус. Хлебчетата станаха червеникави от сушените домати, много апетитни на вид.
Водата в рецептата ми се видя малко, явно защото замених моцарелата, която си е доста влажна и затова досипах още мъничко, но като цяло съм супер доволна.
Ако имате интерес, ще я копна тук, но и на сайта им има рецептурниците - като влезете в раздела за машини за хляб и може да си ги свалите. Има доста интересни рецепти. Кофти е с мерките, но слава богу моята машинка има чашка с всички възможни мерки и съм доста улеснена.

# 322
  • Мнения: 3 428
Даниела, давай рецептата Peace  bouquet

# 323
  • Враца
  • Мнения: 94
Ето ме пак.
Козунака ми стана вълшебен.И на вкус и на вид.Просто съм много доволна от себе си и от машинката ми разбира се
Ето малко снимки:
http://venito79.snimka.bg/cooking/kozunak.578795
Рецептата е от тукhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=453544.msg13460359#msg13460359-всичко това в червеното съм го спазила

# 324
  • Мнения: 595
Багети със сушени домати и моцарела, заменена с пармезан, за 4 големички багети

Продукти:
2/3 купичка вода + 1 с.л.
3/4 ч.л. сол
3/4 ч.л. захар
2 купички + 3/4 купичка брашно бяло
1 ч.л. подправки  - сложих по равно босилек и чубрица на едро
2 1/2 ч.л. суха мая
След сигнала за подправките:
6 унции моцарела, аз сложих същото количество пармезанче
1/4 купичка сушени домати в олио - правя си ги сама. Накисвам за 10 минути сухите домати във вряла вода, изцеждам добре, режа на ситно и заливам със зехтинче. Воала!

Слага се в тоя ред. Пуснах ги на Мулинекса 5023, програма 1, багети. Това е!

Ужасно съжалявам за мерките, ако може някой да ги преведе в нормални за БГ, ще е супер! Просто имам чашка с всички мерки и стана лесно!
По-вкусно хлебче не бях яла! Дори забравих да ги намажа отгоре със зехтин, ами направо ги метнах да се пекат! Дано ви харесат!
 

# 325
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ще отговоря на pretynka тук, защото си е запълнила кутията и не мога да и отговоря на лични:

Ето тази рецепта ползвам за бързия хляб :
300 мл вода
2 с.л олио
1 ч.л сол
1 ч.л захар
1 и 1/2 пакетче мая на доктор Йоткер
500 гр брашно

Понякога замествам част от брашното с грис- около 100 гр, друг път с типово брашно- 100 гр.
Първият път като пробвах програмата, хлябът ми стана сбит, после увеличих маята с половин пакетче и стана, даже мисла да пробвам и с 2 пакетчета да видя какъв ще е резултатът. Трябва си повече от нормално мая, защото много е кратко времето и не може да втаса много с малко мая.

# 326
  • Мнения: 7 779
Здравейте
да питам само какво брашно използвате за пълнозърнесто  ( черно )хлебче .
Правих аз типово и стана добре,
но не мога да намеря такова брашно или някакви смески или...........
вчера правих на бърза програма 1 час не ми допадна.
ДА питам някой има ли проблем с живата мая ,моя мъж има киселини и мн го боли корема ,дали не бъркам някъде .
поздрави и лек ден
за пълнозърнест хляб - пълнозърнесто брашно.
за маята - щом мъжо има киселини ... ами смени го  hahaha

# 327
  • София
  • Мнения: 505
Danielке, май си правиш майтапчета с нас  Joy 2/3 купичка, 6 унции... голям смях с тия мерки и теглилки

# 328
  • Мнения: 595
Ами нали ви казах. Рецептата е от американска книжка, към американска марка машинка. Там такива са мерките и си ги има на чашката - от едната страна са мерките в купички, от другата са в унции, от третата са в милилитри. Кво да ви кажа? Не мога да ги сметна точно, а и не ми трябва щото си имам чашката.
Рецептата въобще не е майтам, защото сладко-сладко си я хапвам. Мог да се опитам да ви дам мерките като просто засеча всичко в милилитри, но не вярвам да е много точно, а и не знам как ще ги отмерите, ако нямате прословутата чашка. Всъщност може и да я имате, защото тя върви с Мулинексите.
И за да не са смеете повече, ето ви линк, страница 6:
http://www.cuisinart.com/share/pdf/manuals/cbk-100_recipe.pdf

# 329
  • Мнения: 3 428
Благодаря ти за рецептата Даниела, всяка от нас която е правила поне 4-5 хляба ще може да си направи това хлебче. Нали си знаем пропорциите, важното е да видим допълнителните продукти в рецептата.
Смятам да си направя тези доматчета в зехтин още днес и да ги оставя да постоят и утре да го пробвам хляба, само че ще използвам моцарела.

Общи условия

Активация на акаунт