Машина за хляб-40 част

  • 58 750
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
  • София
  • Мнения: 505
да се похваля с много вкусен и пухкав бял хляб с оризово мляко  Peace
иии снощи направих страхотна лютеница- друго си е домашното- мъжа ми много го хареса– направих много малко колкото да опитам дали ще стане и вече 500 гр лютеница е в коремчетата ни  Joy Joy Joy
изядохме я всичката  Crazy
Ееее, дай рецепта бързо!  Simple Smile

# 301
  • София
  • Мнения: 1 832
Здравейте,
реших да направя "Ирландска содена питка" в машината, но нещо количството на брашното в  рецептата ме притеснява, а тя е следната. Мисля, да махна стафидите, може би трябва да увелича с малко брашното, което 1/2 ч.ч. с около 3-4с.л. Или на 1ч.ч
220мл суроватка
2 яйца
2с.л. олио
1с.л сода
1/2ч.ч. брашно
1/2ч.л. сол
1ч.ч. стафиди  

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 08:23 от verabel

# 302
  • Мнения: 234
да се похваля с много вкусен и пухкав бял хляб с оризово мляко  Peace
иии снощи направих страхотна лютеница- друго си е домашното- мъжа ми много го хареса– направих много малко колкото да опитам дали ще стане и вече 500 гр лютеница е в коремчетата ни  Joy Joy Joy
изядохме я всичката  Crazy
Ееее, дай рецепта бързо!  Simple Smile

за хляба питаш предполагам
1 1/3 ч.ч оризово мляко ( аз си го направих)

3-4 ч.ч брашно (предполагам ще варива според гъстотата на млякото ви)
1 с.л олио
1 ч.л сол
1 ч .л захар

след като си го хапнах- си помислих че би бил невероятен с маслини или сладък с захар и орехи  #Crazy подивях с тези хлябове

пеках на бърза програма

# 303
  • Мнения: 1 111
verabel, и на мен ми се струва малко количество брашно, ако ще  се пече хляб или питка...
обаче горе-долу толкова слагам за багети,тестото се получава кашаво и лепкаво, но след това стават превъзходни багети
от къде е рецептата за тази ирландска питка? т.е. сигурен ли е източникът

лукс, може би чакаш да те попитаме и как се прави това оризово мляко

# 304
  • София
  • Мнения: 8 502
Здравейте,
реших да направя "Ирландска содена питка" в машината, но нещо количството на брашното в  рецептата ме притеснява, а тя е следната. Мисля, да махна стафидите, може би трябва да увелича с малко брашното, което 1/2 ч.ч. с около 3-4с.л. Или на 1ч.ч
220мл суроватка
2 яйца
2с.л. олио
1с.л сода
1/2ч.ч. брашно
1/2ч.л. сол
1ч.ч. стафиди 

Разликата между ирландската и нашата содена питка е че ирландците вместо вода ползват суроватка. На това количество суроватка му трябват поне 400 грама брашно. Така ме напълно е вероятно е да е изпусната някаква цифра за цяла (или цели) чаши.

# 305
  • Мнения: 234

лукс, може би чакаш да те попитаме и как се прави това оризово мляко

Simple Smile вчера ми беше за първи път и не съм спец в това затова не споделих, но ще кажа аз как го направих , сварих ориза след като изстина разбърках в купа 1 ч.ч ориз + 2 ч.ч предварително кипнта вода- пасирах с пасатора, минах през тензух (сито) и имах оризово мляко- тази сутрин направих овесено - то не се вари а се кисне във вода 8-12-24 часа колкото можете и после пак така  Hug

сега правя сладък хляб с лимон и пак оризово мляко да видим дали ще стане

# 306
  • Мнения: 0
Някой ползвал лие от вас черно пшенично брашно от ,LA GRANDE FAMIGLIA произведено в Румъния специялно за домашни хлебопекарни така пише на пакета.Днес си купих от него да пробвам.Някои ще ми дадели сполучлива рецепта.А Трябва ли да слагам бяло брашно или само черно .

Аз използвам само такова брашно от няколко месеца за хлебопекарната, въпреки че не се намира лесно - има го само в Кауфланд.

Не го смесвам с други брашна, става си хубав и много вкусен черен хляб само от него! Simple Smile

# 307
  • Мнения: 3 428
Лукс, а с каква цел правиш хляба с оризово мляко?

# 308
  • Мнения: 123
Много хубави хлебчета правите момичета  bouquet
Да ви попитам какво брашно използвате?Насочете ме моля Praynig

# 309
  • Мнения: 1 111
а аз пък си мислех,че оризовото мляко се прави с мляко

напоследък ние у дома си правим все един и същи хляб,който най ни допадна
 - вода-325 мл, бяло брашно 400 гр.+ръжено-пшенично -150гр., 1 суп.л. олио, 1ч.л. захар+ 1ч.л. сол, 1,5 л. суха мая
от опит мога да кажа,че тия домашни хлебчета издържат по 4-5 дни,вероятно и повече....докато купешкия мухлясва за 2 дни Sunglasses

# 310
  • София
  • Мнения: 62
Много хубави хлебчета правите момичета  bouquet
Да ви попитам какво брашно използвате?Насочете ме моля Praynig
Аз съм ползвала на София мел брашната(тип 500,екстра,типово),Перса-бяло,на Техра-ръжено и пълнозърнесто.
На свой ред и аз да попитам:Има ли разфасовки по 5кг. пълнозърнесто брашно на мелница "Техра"?Едно момиче беше писало ,че взима на чувал брашно от тази мелница,но не помня кое. newsm78
Днес правих поредното си хлебче-аламинут, за 58 минути.Напоследък много ми хареса тази програма. Този път обаче е с грис, бяло и грахам брашно. Мирише чуднооо. Още не сме го разрязали.


Джемма,моля те дай рецептата!

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 15:11 от cayman

# 311
  • Мнения: 234
Лукс, а с каква цел правиш хляба с оризово мляко?

Simple Smile бебето ми е с АБКМ и аз също пазя диета, защото го кърмя - и исках да видя дали наистина оризовото мляко е подходящо за печива  Peace

# 312
  • София
  • Мнения: 505
Lux, аз всъщност питах за лютеничката  Wink

# 313
  • Мнения: 7 779
Много хубави хлебчета правите момичета  bouquet
Да ви попитам какво брашно използвате?Насочете ме моля Praynig
и момчетата правят хубави хлебчета  #2gunfire

# 314
  • Мнения: 234
Lux, аз всъщност питах за лютеничката  Wink

хаххаха  толкова обяснения напразно Simple Smile ами по рецептата на баба- печени чушки и патладжан, моркови и домати сварени, сол олио, машината използвах за да сваря лютеничката и да не й седя на главата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт