Машина за хляб-40 част

• 59 115
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
Първа проба на програма ,,Екстра бърз,, бял хляб. Стана чуден, невероятно вкусен.

Рецептата е само за грамаж от 1000 гр. И замесен с прясно мляко. И се подразбира, че не се задържа за вечеря и след малко ще се зарежда хлебопекарната отново Joy Моите синове се въртят като чакали в кухнята. Докато хляба изстива само питат кога ще е готов за ядене и повдигат крайчето на кърпата, с която е завит. Дори и този хляб, големият го е срязал още неизстинал и си отнесе едно сърдене от моя страна Crossing Arms.

# 376
Aganka, хляба - гараж, трябва да го скриеш преди да го е видял професионалния стрелец Бонго  Joy Joy Joy
нямаше ме 2 дни и нещо е станало зад гърба ми ли ???  #2gunfire

# 377
  • София
нямаше ме 2 дни и нещо е станало зад гърба ми ли ???  #2gunfire
Joy Вчерашното ми хлебче-проба с пармезан превтаса...че и го показах...но днес спретнах едно бързо бяло с прясно мляко и стана като по книга. Бонго, благодаря ти за съветите при избора на машина  Peace

P.S. Детенце изяде почти 2 филии  - не мога да повярвам, че яде само хляб! Сега си е покрил с кърпа неговата филийка (гледа как съм завила останалия) Hug

Взех си Кенууд БМ450 - цял месец я чаках, но цената й е ок, сравнена с тази в нашите магазини. Още не съм си направила своя програма, но не съм и надобряла в хлебоправенето, за да преценя на каква продължит. да настроя процесите.

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 22:34 от Aganka

# 378
каква е машината ?
може да я напишеш в подписа си

# 379
Ще отговоря на pretynka тук, защото си е запълнила кутията и не мога да и отговоря на лични:

Embarassed Благодаря Джема, отивам да трия

# 380
  • Бургас
А някой да е правил царевичен хляб в машинката? Ако може програмата и рецепта?
Аз правих,но го смесих с бяло брашно.Не ми хареса,стана сух и ронлив,незнам защо.
Досега,не съм успяла да направя кекс в машината. Последното ми произведение беше сплескано и клисаво.  Cry
Когато правя кекс винаги си разбивам продуктите с миксера и после пека в хлебопекарната.Става хубав.

# 381
  • София
Здравейте!
Момичета и момчета(че Бонго ще извади пищовите),имам молба към притежателите на машинка "Аляска"!
Изчетох инструкцията за употреба от край до край,но никъде не видях колко е продължителността на програмите.
Интересува ме най-вече основна и бърза 2 за 1000гр.хляб.
Моля споделете!

Аз правих царевичен хляб по рецепта на хлебопекарната.Стана много вкусен.Ето рецептата:
320мл-вода
24гр.-олио
6гр.-сол
16гр.-захар
16гр.-мляко на прах
430гр.-брашно бяло
130гр.-царевично брашно
6гр.-мая
Програма :FRENCH(2)
А някой да е правил царевичен хляб в машинката? Ако може програмата и рецепта?
[/quote]

# 382
Здравейте!
Момичета и момчета(че Бонго ще извади пищовите),имам молба към притежателите на машинка "Аляска"!
Изчетох инструкцията за употреба от край до край,но никъде не видях колко е продължителността на програмите.
Интересува ме най-вече основна и бърза 2 за 1000гр.хляб.
Моля споделете!

1ва програма - 3 часа, 6та програма - 58мин. Пускаш машината ( тя авт. е на големия грамаж) и почваш с копчето Меню да местиш програмите - виждат се минутките, тъй като таймера върви към намаляване.  Peace

# 383
  • София
Благодаря,много!

# 384
  • София
Да си покажа хляба с оризова отвара и ориз. В рецептата пише, че ориза трябва да е суров, но според мен трябва да се свари съвсем леко, защото се усеща хрупане. Козунак в силиконовата ми форма /изпуснах го, загоря ми/

# 385
  • Балчик
Когато правя кекс винаги си разбивам продуктите с миксера и после пека в хлебопекарната.Става хубав.

Но пък обезсмисля целия процес, можеш да си го печеш във фурната и то в по-красива форма.

Аз така и не успях да направя супер кекс, че да си го правя в машината. Във фурната си го правя перфектен и нямам интерес да го пека в машината.

# 386
 Hug Чудесно форумче  Peace
Ще Ви следя   bouquet

# 387
  • някъде из облаците
Да се похваля и аз с хлебопекарна, мулинекс 5023. Grinning
Имам от готовия микс за хлебопекарни на София мел, дали мога на отложен старт да си направя хлебчето? Нали маята не трябва да се докосва с водата, а в готовия микс, тя си е в брашното  newsm78

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 20:14 от valha

# 388
Hug Чудесно форумче  Peace
Ще Ви следя   bouquet
за да ни следиш ще трябва разрешение  Laughing
тук само се действа и анализира.   bouquet

# 389
Да се похваля и аз с хлебопекарна, мулинекс 5023. Grinning
Имам от готовия микс за хлебопекарни на София мел, дали мога на отложен старт да си направя хлебчето? Нали маята не трябва да се докосва с водата, а в готовия микс, тя си е в брашното  newsm78
отговорът е в твоя въпрос  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт