Машина за хляб-40 част

  • 58 690
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 186
От безглутеновият хляб няма как да се очаква да се надигне много. Майка ми е на безглутенова диета и почти всеки ден си прави такъв ,но го меси на ръка и го пече във фурната. Тя заради този хляб си купи хлебопекарната ,но не и хареса хляба от нея и ни я подари. От нея знам че той не само не се надига много но и не всяка мая е подходяща за него/ в случаите когато се използва от хора нуждаещи се от безглутенов хляб/. Не знам какво брашно има в тази готова смеска но майка ми не използва брашно от пшеница,ръж,овес.
Моето детенце беше на безглутенова диета и имам прекрасна и сполучлива рецепта за хлебопекарна - за безглутенов хляб,ако някой се интересува ще помагам Peace

# 496
  • Мнения: 3 428
Бат'Бонго- какво представлява това черно пшеничено брашно - типово или грахам или нещо трето на вид?

# 497
  • Враца
  • Мнения: 3 879


Да не е това, аз него ползвам  newsm78

# 498
  • Мнения: 3 695
Моето детенце беше на безглутенова диета и имам прекрасна и сполучлива рецепта за хлебопекарна - за безглутенов хляб,ако някой се интересува ще помагам Peace .
Може ли рецептата?

# 499
  • София
  • Мнения: 102
И аз от скоро ползвам румънското черно брашно, много съм доволна, вече четвърти пакет купувам. Peace

въпрос: от къде ?  Hug

Със сигурност го има в Кауфланд. Оттам си купих преди 3 дни, малко на сбутано място беше, но все пак при брашната.

# 500
  • София
  • Мнения: 102


Да не е това, аз него ползвам  newsm78

Да, точно това е.

# 501
  • Мнения: 186
Моето детенце беше на безглутенова диета и имам прекрасна и сполучлива рецепта за хлебопекарна - за безглутенов хляб,ако някой се интересува ще помагам Peace .
Може ли рецептата?
Пиша ти рецептата и последователноста -
олио да покрие дъното на кофичката
1 голяма мерителна л.захар
2 малки мер.л.сол
2-3 капки оцет
2 разбити яйца
400мл.топла вода
500-520гр.брашно в което съм разбъркала 2 малки мер.л.ксантан гума
1и 1/2 малка.мер.л.суха мая на др.Йоткер.
Брашното задължително да е отмерено.Аз имам електронна везна.Слага се първо на 11 програма - за пици и мекици.Меси 30 мин. после втасва 30 мин. и като останат на дисплея 30 мин. сменям на 12 програма за печене,която при мен е един час.Ако не се е запекъл отгоре хляба,пускам още 10 мин.Винаги става чуден хляб.Пропорциите и последователността обаче са абсолютно задължителни.Когато извадя хляба от хлебопекарната го увивам в памучна кърпа и го оставям да истине в нея.След това го режа на филийки и всяка една завивам в наелоново пликче и замразявам във фризера.Всеки ден вадя и размразявам колкото ми е нужно във микров.печка.При мен се налагаше да замразявам защото детенцето ми беше на безглутенова диета и едва на 2 г. и няма как да изяде цял хляб,а по този начин ми стигаше поне за 4-5 дни.,като вкуса на хляба въобще не се променя!!!

# 502
  • Мнения: 2 656
Покси, а брашното от какво е?

Момичета и момчета дайте рецепта за пълнозърнест хляб моля.

Какво не беше наред ако се появи вдлъбнатина в готовия хляб?

Може ли някой да даде съотношение на суха към друга мая, не знам как да го обясня точно - като конвертор.

# 503
  • Мнения: 186
Брашното е готова  безглутенова смес,купува се от аптека или здравословен магазин Peace

# 504
  • Балчик
  • Мнения: 9 285

Какво не беше наред ако се появи вдлъбнатина в готовия хляб?

Може ли някой да даде съотношение на суха към друга мая, не знам как да го обясня точно - като конвертор.

Ако хлътне е превтасал.
Съотношението на суха към прясна мая е 7гр= 20 гр


А какво е ксантан гума и и от къде се купува?

# 505
  • Мнения: 0
 ксантановата гума е хранителна добавка

# 506
  • София
  • Мнения: 62


Момичета и момчета дайте рецепта за пълнозърнест хляб моля.

Eто любимата ми рецепта за пълнозърнест хляб.На tanita е.
Пълнозърнест хляб

1 и 2/3 ч.ч. вода
2с.л зехтин или олио
2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
2 ч.ч. бяло брашно
1с.л. захар(аз слагам кафява)
2 ч.л. сол
1суп.л. суха мая

1ч.ч. - 240мл

Допълнително - една суп. лъжица ленено семе или сусам по желание.

Всичко се слага в кошничката на машината в този ред. Избирам бързата програма, която ми е 2часа и средно изпечена коричка.

За дългата програма от 3ч50мин маята трябва да е 2ч.л.

# 507
  • Мнения: X
Ако в една рецепта бялото брашно е 600 г, сухата мая е 1 1/4 ч.л. и част от бялото брашно се замени с типово или ръжено, и/или се добавят трици и зародиш, трябва ли да се коригира количеството на маята и как?  newsm78

# 508
  • Мнения: 186

Какво не беше наред ако се появи вдлъбнатина в готовия хляб?

Може ли някой да даде съотношение на суха към друга мая, не знам как да го обясня точно - като конвертор.

Ако хлътне е превтасал.
Съотношението на суха към прясна мая е 7гр= 20 гр


А какво е ксантан гума и и от къде се купува?
Оттук можеш да поръчаш ксантан гума и да прочетеш какво точно представлява  Peacehttp://www.analytica-bg.com/dietary-food-additive-essential-oils … ages/gluten-free/

# 509
  • Мнения: 3 428
Ако в една рецепта бялото брашно е 600 г, сухата мая е 1 1/4 ч.л. и част от бялото брашно се замени с типово или ръжено, и/или се добавят трици и зародиш, трябва ли да се коригира количеството на маята и как?  newsm78



Според мен ако само част от бялото брашно замениш с типово или ръжено или грахам, не би трябвало да променяш маята. 

Общи условия

Активация на акаунт