Машина за хляб-40 част

  • 58 538
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 7 779
Мама Тин, благодаря за подробното описание.Ще пробвам и така  Hug

2 супени лъжици, така пишеше по рецепта.Значи ще са чаени вече  Peace

Млякото със стайна Т си беше.

Меря с каничка с мерки за брашно, вода, захар.Пластмасова, най-обикновена.
2 с.л сол са много. възможно е за това да не ти е втасало тестото както трябва.

# 721
  • Мнения: X

И внимавай със солта. Мама Тин ти е написала 1 чаена лъжичка (не две  Wink).

# 722
  • Мнения: 7 779
на 500 гр брашно  2 ч.л сол не бих казал че са много. горе-долу по толкова слагам
но 2 с.л сол ми се струват множко  Laughing

# 723
  • Мнения: X
на 500 гр брашно  2 ч.л сол не бих казал че са много. горе-долу по толкова слагам
но 2 с.л сол ми се струват множко  Laughing


Аз слагам 1 1/2 ч.л. на 600 г брашно, но по начало не обичам солено. Веднъж пробвах един ръжено-пшеничен хляб с 500 г брашно и 2 ч.л. сол - солено ми беше.

# 724
  • Мнения: 804
Здравейте,момичета и момче.  Laughing
Отскоро съм горд собственик на домашна хлебопекарна,която си взех от Лидл-въпросната "Silver crest",която видях,че сте коментирали в друга тема. Доволна съм от нея.
В момента пека едно витално хлебче,което приготвих от готовите смески на Kuchen master. От тях като че ли съм най-доволна.Опитах и смеските на Техра,но не знам защо се водят готова смес,при положение,че трябва да се добавят мая,сол и прочие добавки.

Скоро съм наумила да пробвам рецепта за козунак ,защото като меся сама изобщо не ми се получава.Седмицата преди Великден съм решила да направя в хлебопекарната,пък за самия празник  да си знам.

# 725
  • Мнения: 1 298
не съм купувала квас от Слънце и луна, но съм сигурна, че не е нужно да се добавя мая. Правих си експерименти с домашна натурална закваска. На външен вид стана страхотен хляб, но имаше кисел привкус, който не се одобри. Възможно е да не съм успяла да направя всичко както трябва, а също така ми се видя труден процесът на поддържане (захранване) на закваската.

Мерси за отговора Simple Smile Иначе, хлябат с квас се предполага да накиселява - такава му е спецификата. Аз лично харесвам това, но си знам, че в къщи няма да се одобри от всички - вкус... За сметка на това е много полезен.

# 726
  • Мнения: 1 111
аз пак да се повторя - относно миенето на тефлоновото казанче на машинката и приставките за багети /за тези които ги имат/....повърхността на моите започна да лепне,предполагам от мазнината в тестото и не мога да ги измия и премахна тази лепкавина само с веро  и мека гъба Rolling Eyes

# 727
  • София
  • Мнения: 505
Вчера купих от промоционалните Аляски от Метро и свекърва ми снощи направи някакъв хляб от книжката, ама станал доста твърд, а вътре не много изпечен. Понеже гледам, че машината е за до 900 гр. хляб, а аз на моята правя по-големи, да питам за съвети тези, които са с такива машини. Iv.elina беше така добра да ми даде 2 рецепти, за което благодаря   bouquet Ще се наложи и да редуцирам някои от моите рецепти, но всяка машина си има особености.

tuly, изтърква се с грубата страна на гъбата, тя не надрасква повърхността.

# 728
  • Мнения: 804
tuly, в упътването на моята пише,че ако не може да се почисти контейнера,да се накисне за известно време в сапунена вода и после да се мине с гъбата.

# 729
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 573
alys , притесненията ми бяха , че количеството брашно за да получа хубава топка се оказа доста повече от посоченото в рецептата, съответно се притесних, че маята няма да е достатъчна за това количество брашно.Е, в крайна сметка се оказа , че съм се тревожила напразно - много хубав и голям хляб се получи, но съм на работа и няма как да ви покажа снимка - дано ми остане време да я кача утре Wink.

 labrex , копирах си рецептата Wink.Само да те попитам - за колко гр. тесто да се настрои машинката?

# 730
  • Мнения: 22 867
labrex , копирах си рецептата Wink.Само да те попитам - за колко гр. тесто да се настрои машинката?

Аелис, пълен лаик съм, моята машинка, откакто е вкъщи, си стои на 900 грама, това е максимума и, и на средна коричка. Така си беше, така пека. Embarassed

# 731
  • София
  • Мнения: 62
аз пак да се повторя - относно миенето на тефлоновото казанче на машинката и приставките за багети /за тези които ги имат/....повърхността на моите започна да лепне,предполагам от мазнината в тестото и не мога да ги измия и премахна тази лепкавина само с веро  и мека гъба Rolling Eyes
Tuly,ако напръскаш с обезмаслител ,изчакаш малко и след това изплакнеш,няма ли да стане?

# 732
  • Мнения: X
Е, в крайна сметка се оказа , че съм се тревожила напразно - много хубав и голям хляб се получи, но съм на работа и няма как да ви покажа снимка - дано ми остане време да я кача утре Wink.

Аелис, радвам се, че всичко ти се е получило (не съм се съмнявала, честно да си кажа)!
tuly, след накисването на формичките във вода, можеш да опиташ да напръскаш с обезмаслител (ползвам Меглио и съм много доволна). Но като напръскаш, не оставяй да кисне дълго време с обезмаслителя, а след 20-30 секунди измий с гъба. Една приятелка си беше премахнала част от оцветяването на някаква тавичка (според нея било от обезмаслителя, но на мене такива неща не са ми се случвали).

Последните две хлебчета ми се получиха с леко разпукване по ръба на шапката на хлебчето. Нали това се дължи на нещо, свързано с втасването? Не, че ми пречи, но дали съм направила нещо, което мога да променя, та затова питам.  newsm78 И двата хляба съм правила и преди, но не са се разпуквали така. Единият ми хляб беше ръжено-пшеничен, а другият хляб с няколко вида семена. И двата са се изпекли много хубаво отвътре (няма вкус и следи от недостатъчно втасване), дори ръженият е попрепечен, но омекна през нощта.  Единствено брашната не са същите и на ръжения му намалих значително маята, че миналия път го правих с 2 ч.л. суха мая (по рецепта), но хлътна и този път сложих около 1 1/3 и си има шапка  Sunglasses.

# 733
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
alys, ако знаеш колко се мъча да докарам такова разпуквне Wink Laughing

# 734
  • Мнения: 572
labrex , копирах си рецептата Wink.Само да те попитам - за колко гр. тесто да се настрои машинката?

Аелис, пълен лаик съм, моята машинка, откакто е вкъщи, си стои на 900 грама, това е максимума и, и на средна коричка. Така си беше, така пека. Embarassed

Вмомента се меси хляба на labrex - аз пуснах машинката на 750 гр.
Ще докладвам какво се е омесило накрая  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт