Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога трябва да си извадя нов болничен и дали е проблем, ако изтече и вляза в болница?
Има ли жени, които са избрали да раждат естествено, без епидурална упойка?
Как да се справя с болката по време на кърмене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога трябва да си извадя нов болничен и дали е проблем, ако изтече и вляза в болница?
-
Има ли жени, които са избрали да раждат естествено, без епидурална упойка?
-
Как да се справя с болката по време на кърмене?
За справяне с болката по време на кърмене можете да опитате различни техники като компресия на гърдата, предлагане на една гърда за по-дълго, изцеждане на млякото и предлагане на изцеденото мляко с помощта на пипета, лъжица или чаша. Важно е да се консултирате с лекар или консултант по кърмене за персонализирани съвети.
-
Какви са начините за улесняване на кърменето и как мога да съм сигурен, че правя най-доброто за бебето си?
-
Защо майките изпитват толкова голяма драма около кърменето на децата си?
Моето бебе се обърна, най-накрая, в 36 седмица, и засега се приготвям за нормално раждане. Бях си направила вече въпросник за секциото и виж ти!
И аз като Миш и Комелина смятам да се пробвам без упойки и системи, но нали знаете, човек предполага, Господ (или докторите) разполагат. На мен ще ми бъде второ раждане, но пък имам доста голяма разлика между двете- 11 години- и не знам доколко типично второ ще се получи. Нямам страхотни спомени от първото, но пък с времето отчетох грешките-мои и на лекарите- и се надявам да не се повторят. Доктора е убеден, че няма да дочакам до термин, защото в понеделник имах около 2 см разкритие, а аз нямам никакви симптоми още...
... и ревящото бебе в ръцете й.
Стига си задавала глупави въпроси! В България никога раждането не върви нормално. Това е тежко медицинско състояние, което се нуждае от хиляди процедури и доста медикаменти. Не забеляза ли на колко изследвания се ходи без абсолютно никакви съмнения за проблем - колкото повече, толкова повече. Така, че епизиотомии се правят, защото се налага. Налага се, защото се ражда по всякакви насилствени и пришпорени начини, не и както би следвало - тежките раждания да са изключение, а не правило. А на училището за родители, на което ходих, гинеколога каза, че епизиотомия се правела, за да не му се сплесквала главата на бебето и да не се мъчело

Дано не ми се налага
Взех и от епизиотомията да се страхувам вече. Как така ще ми я правят профилактично?!?!
По този повод:
Притеснявам се, че ако не родя до 16.03., ще съм без избор на екип. Ако съм при моя д-р, няма проблеми (той мисли като мен), но той пък няма да е в София от 16 до 21.03. и така, както е тръгнало да си чакаме термина..., не знам на кой ще попадна и какво ще ми правят