Всеки ден с копнеж очакваме МАРТенски бебевалеж! - тема 15

• 33 562
  • 730
  •   1
Отговори
# 435
  • София
ЧЕСТИТ СИН МАКСИМ НА МАМА СТЕН!!! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ, А НА МАМА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!!!
smile3525 smile3525 smile3525

Днес бях на ЖК. Вече всички документи са в мен. Трябва да си пусна само последните изследвания и да отида за последна консултация другата неделя, ако бебчо не ни е изненадал дотогава:) Бебчо е към 3100 гр. вече - расте зайчето:)

Иначе в понеделник съм на преглед при Док., който ще ме изражда, да проверим как е ситуацията и дали ще трябва да променяме датата.

# 436
Здравейте момичета.Напоследък нямам време да ви чета,защото с три деца малко ми е по-трудничко да се организирам.Обещах ви да ви разкажа за най-лекото ми раждане.На първо място искам да изкажа възхищението си от ДОКТОР  ИВАН  ТАНЕВ от АГ  Варна.Това е най - добрият доктор във Варна - един наистина уникален специалист. На всички варненки им препоръчвам да раждат при него,защото това е докторът,който знае как да сведе до минимум болките и как да съкрати времето до получаване на пълно разкритие. И така на 02.март в 7.30 ч. постъпих в АГ Варна на Вип етажа за да предизвикаме раждане,тъй като две седмици поддържах високо кръвно и се притеснявах за бебка.Доктор Танев каза,че няма проблем да доизнося бебка,но аз бях ужасно притеснена от вариращото кръвно и той реши да се съобрази с желанието ми само ако имам някакво разкритие.Прегледа ме и установи,че съм с два см. разкритие.Настаних се в стаята,но докато си обличах нощницата дойдоха две момичета - едното за нормално раждане и с голямо разкритие,а другото за спешно секцио.И така наложи се да изчакам докторът да приключи с тези две раждания.Към 11 и 15ч. ми пукна мехура,направиха ми клизма и зачаках доктор Танев да приключи със секциото.В 12.00 ч. ме включиха в предродилна зала на система с окситоцин и за половин час от 2 пръста получих пълно разкритие.По време на всяка контракция този уникален лекар ми помагаше с ръка със специални масажи,благодарение на които болките и времето на контракциите беше съкратено буквално с няколко часа.Накара ме да напъна два пъти,за да слезе главичката,след което ме преместиха в родилна зала.В рамките на две контракции за два напъна се появи моята прекрасна дъщеря  в 12ч.45минути.Благодарна съм на доктор Танев,защото имах раждане като песен за по-малко от час.

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 14:48 от vitrea

# 437
  • София
сутринта в 4:20ч се роди Борис - 3.4кг и 50см. Добре сме Simple Smile

# 438
  • София
sirence-каква добавка даваш?И аз изцеждам по 90-100 мл. и правя 30мл.Лактана био,пък колкото изяде.
Въпроса ми е към ЛЛЛ
 Praynig помогнете ми да проумея, защото се надявам и аз след седмица две да кърмя, защо като детето е на 12 дена мамата има 100 мл мляко на 1кърмене, каква е причината да се дава добавка?

г-жа Стихийно бедствие, майката(родителите) най-добре може да прецени нуждата на бебето и да отговори адекватно на нея, защото има вградена система за комуникация с детето - майчин инстинкт. Всяка двойка майка и бебе е индивидуална и има своите потребности, които може да са различни при останалите.
 Ако детето се храни и наддава добре, ако напишканите и нааканите памперси са достатъчно и в подгодящ за възрастта вид, ако тургора на кожата му е добър и лекаря го намира за здраво и в добро общо състояние, добавката може и да не е необходима.

Промяна в датата за срещата в Карлово! Това е новата дата:
Ла Лече Лига срещи

17.03.2011 г., четвъртък, 10.30 ч., гр. Карлово, “Дон кафе”, Тема: “Бебешката гледна точка за кърменето”

# 439
  • Пловдив
ЧЕСТИТИ МОМЧЕНЦА  stork-boy stork-boy
БОРИС НА BETTA  smile3525
МАКСИМ НА СТЕН  smile3525

За Вигантола - педиатърката каза, че ще го пием от 21-я ден до навършване на 1 година. Може би защото бебето не трябва да се излага на преки слънчеви лъчи до 6 месечна възраст, независимо, че е ще сме навън през лятото, това няма да е достатъчно за профилактика на рахит.
Наистина ли? Това защо?

Commelina, ще предавам опит за слинга, на мен ми показаха веднъж и ми помогнаха при първото "овързване" и оттам нататък съм без грешка, много е лесно, само трябва да го направиш веднъж сама  Peace Относно вит. Д баткото ми е роден септември и въпреки че беше много хубаво времето и бяхме по няколко часа на ден на разходки явно не му беше достатъчно слънцето и му се появиха първи признаци на рахит. Аз лично не мисля, че има кой знае колко слънце в момента, поне месец-два бих давала Вигантол докато не почнем да сме по цял ден навън и да има наистина слънце. Но всичко си е до дете, племенникът ми е роден в края на януари и въпреки приемът на вит.Д направи леко изкривяване в ребрата, добре че на време го забелязаха и му увеличиха дозата  Peace
Лъки, значи няма опасност да се предозира витамин Д, така ли? И е по-опасен недостигът отколкото приемането на повече от необходимото количество?

# 440
Здравейте , момичета. Честити нови бебечета на мамите/няма да изброявам поименно да не пропусна някоя/.Да са ви живи и здрави слънчовците и бързо възстановяване!
Хайде, Комелина, чакаме вест и сме с теб!Кой беше още...?Която мама има нужда от стиснати палчета-имате ги! fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Катилиас, браво за постинга! Много позитивен и приятен за четене! И аз днес съм по-спокойна вече. Реших, че правя най-доброто за детето си и давам всичко от себе си , за да кърмя, а дано се получава. Спя доста малко-вечер си иска на 3 часа, но няма как-ще издържа и се надявам това да премине. Момичета от ЛЛЛ-искрено благодарим отново за съветите!
Днес бяхме на консултация.Ева за 10 дни след изписването е наддала 200 грама, което според лекарката е нормално за кърмени бебета на поискване, защото първата седмица теглото им спадало. Пораснали сме 2 и половина см. Надявам се, че са добри тези показатели.

# 441
Здравейте момичета и бебчета в този прекрасен слънчев ден!
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ, КОИТО ВЕЧЕ ГУШКАТ СВОИТЕ РОЖБИ    bouquet
И МНОГО ПОЛОЖИТЕЛНА ЕНЕРГИЯ ЗА ТЕЗИ, НА КОИТО ВЕЧЕ ИМ ПРЕДСТОИ ГОЛЯМАТА СРЕЩА Hug

katilias
, благодаря за инфото за дължината на слинга и поздравления за положителните думи и емоция за кърменето    bouquet Напълно споделям казаното от теб.
Въпреки, че кърмих синът си едва 6 месеца, и бих намерила сега много пропуски и грешки към онзи момент, не мисля, че е редно да се обвиняваме и натоварваме с такова бреме, колкото- толкова. Кърменето е един етап от майчинството и грижите за детето, който не бива да се асоциира с негативни емоции и още повече с обвинения и несигурност. Да, информацията е много важна и подкрепата, но преди всичко вярата, че това което правим е най- правилно. Пиша това, за да успокоя майките, на които им предстои да кърмят за пръв път. Въпроси и неясноти, и колебание винаги ще има, но няма по- вярна посока от майчината интуиция и чувство.
 Тук е мястото да благодаря на отзивчивостта на консултантите на ЛЛЛ, които дават своите съвети и подкрепа.Вчера бях на запис на тоновете - оказа се че тоновете на бебето са високи и днес ме викат пак на запис - дано всичко да е нормално сега  Praynig ,че доста се притесних.
Освен това вчера на записа изведнъж ми прилоша,пречерня, станах бяла като платно и ме обля студена пот по цялото тяло(това всичко за около 1-2мин.и веднага след това се посъвзех)! Акошерката ми обясни, че това се е получило от това че на записа лежа по гръб и бебето притиска някаква вена и спира притока на кръв или нещо такова,даже си имаше и някакъв термин самото състояние,в което съм изпаднала,но не помня точно) Мноого се изплаших!
На вас случвало ли ви се е нещо подобно?И имало ли е бебето високи тонове (над 160),при запис?
[/quote]
vikiimm, при мен се бяха подредили така нещата с бременността със синът ми. На първо място си поеми дълбоко въздух, издишай и се успокой! Не казвам, че това състояние е обичайно, но няма и място за паника. Прилошаването, както са ти обяснили е вследствие на стоенето по гръб, по време на меренето на тоновете. Но защо са допуснали това newsm78, обикновено поставят коланите, включват самото замерване и те карат да се настаниш удобно на една страна. При Александър на два пъти бяха замерили доста по- високи стойности от 160, но след като не са ти казали да останеш в болницата, съответно са преценили, че всичко ще е наред. От теб се иска само да бъдеш спокойна и уверена, за да може и бебо да се чувства о.к.
 Пожелавам един слънчев и ползотворен ден на всички  Hug
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора. Joy

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 15:21 от Жени

# 442
  • до моите любими хора
сутринта в 4:20ч се роди Борис - 3.4кг и 50см. Добре сме Simple Smile
Честито да ти е жив и здрав Борис   bouquet На теб бързо възстановяване  Hug Скорошно прибиране в къщи и да разказваш  Peace

# 443
Добър ден и честито на всички нови майчета гушкащи своите мили рожбички!
Ние още сме 2в1...
 Hug Hug Hug Hug Hug

# 444
  • Ямбол
vikiimm аз бях с високи тонове - 180. Приеха ме в болницата без медикаменти, само под наблюдение и след три дни ме пуснаха.При мен се получи така в следствие на половин шоколада, половин шоколадово руло и 3-4 чаши пепси. дошли са му в повече на бебето всички неща наведнъж и в такива количества

# 445
  • Ямбол

Миш, не ми е лошо, не ме боли глава. Единствено ако пия кафе след 17 ч. (което ми се случва понякога), не мога да заспя вечер... От Арниката ми става лееко гадно, затова не мога да приема по 5 перлички на ден, а само 3-4 - не знам дали това е фатално...
 newsm78

Знаеш ли, май и при мен започна това гадене след като започнах да пия Арниката, има ли странични ефекти????? Помислих си го по едно време , че може да е от нея, но го отхвърлих после, защото казават,че не е вредна и е хомеопатична.... Ако има други мами които намират разлика след приема на Арника, нека пишат. Да ти кажа, ако ми помогне за по лесно раждане, нямам против да я потрая още малко Simple Smile)

# 446
Честито на мамите на Борис и на Максим!!!!
Да са ви живи и здрави и много да ви радват!!!

Освен това вчера на записа изведнъж ми прилоша,пречерня, станах бяла като платно и ме обля студена пот по цялото тяло(това всичко за около 1-2мин.и веднага след това се посъвзех)! Акошерката ми обясни, че това се е получило от това че на записа лежа по гръб и бебето притиска някаква вена и спира притока на кръв или нещо такова,даже си имаше и някакъв термин самото състояние,в което съм изпаднала,но не помня точно) Мноого се изплаших!

Това между другото и мен са ме предупреждавали че е възможно. Като си по гръб ти пречи да дишаш пълноценно и съответно е възможно да ти прилошее.
Мен като ме слагат на запис на тонове ме карат да съм на една страна точно по тая причина.
Днес и на видеозон полежах да ме гледат нещо и да си мерят и на 4-тата минута ме попитаха дали съм добре и става ли ми лошо като лежа по гръб. Така че явно е нормално.

# 447
Майчета само да кажа, че нас си ни приеха в болницата. Засега тоновете са екстра, особено за бебе без води Simple Smile
Всички са на стенд бай ако има промяна да ме режат, но ако продължава да се държи екстра бебето и тоновете му ще чакаме.
Успокоиха ме, че няма да ми вливат системи и да предизвикват насила раждането. Simple Smile

А това Миш със шоколада и пепсито може наистина да е така.

Тук искат сутрешните тонове които ми пускат да са на гладно, да не съм яла нищо. Явно има значение.

# 448
  • Ямбол
Майчета само да кажа, че нас си ни приеха в болницата. Засега тоновете са екстра, особено за бебе без води Simple Smile

Стискам ти палци всичко да е наред и да мине лесно и бързо

# 449
Здравейте!
Искаме и ние да се включим към мартенските бебета.
Angela на veselo /Montreal/ -  3005г, 49см, вагинално раждане /термин  - 14.03.2011г/
ето моите две слънца: William(роден на 10 февруари 2008) i Angela(родена на 1 март 2011)

Мога само да споделя, че раждането мина по-бързо от първия път, но пак така болезнено. Изтекоха ми водите в 23,20 и хайде в болницата, родих в 5,29 сутринта.
Кърмим се, но за разлика от брат си малката хапе много и е ужасно болезнено.
Ако гърдите ви болят непоносимо и са твърди от идването на кърмата най-доброто е замразени листа от зелка, хубаво обвийте всяка гърда с листа и сложете сутиена да ги придържа, като се стоплят сменяте и така. наистина облекчава, но внимавайте да не настинете.  Simple Smile))
за горещ компрес ползвам  - памперс с топла вода. Върши чудеса.

На всички родили: Честито! Да са здрави, весели, щастливи всички мартенички!
На тези, които им предстои: Успех и леко раждане!

Поздрави за всички вас!  bouquet

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 16:58 от veselo

Общи условия

Активация на акаунт