Всеки ден с копнеж очакваме МАРТенски бебевалеж! - тема 15

• 33 562
  • 730
  •   1
Отговори
# 450
За Вигантола - педиатърката каза, че ще го пием от 21-я ден до навършване на 1 година. Може би защото бебето не трябва да се излага на преки слънчеви лъчи до 6 месечна възраст, независимо, че е ще сме навън през лятото, това няма да е достатъчно за профилактика на рахит.
Наистина ли? Това защо?
........
Лъки, значи няма опасност да се предозира витамин Д, така ли? И е по-опасен недостигът отколкото приемането на повече от необходимото количество?
Защото кожата им е много нежна, а е опасно и за очите.
Може да се предозира. Ние ще започнем с 2 капки на ден и после педиатърката каза, че може да се коригира, но доколкото разбирам това е най-ниската доза.

# 451
Току що се връщам от преглед
Бебоко е слязъл доста надолу и съм с 2 см. разкритие
Ако няма резултат до неделя доктора ме вика пак в понеделник сутринта
Хайде да видим какво ще става тези дни  Laughing

# 452
  • София
ЧЕСТИТО БЕБЕ БОРИС НА МАМА БЕТТА!!!
ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ!!!
НА МАМА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!!!
smile3525 smile3525 smile3525

veselo, добре дошла при нас!
ЧЕСТИТА ТИ ДЪЩЕРИЧКА ANGELA!!! ДА Е МНОГО ЗДРАВА И ЩАСТЛИВА!!!
newsm51 newsm51 newsm51
Много са сладки двете дечица:)

Tasha, kukumindrela, Commelina и всички, на които са им нужни  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 453
Betta, честита Ви радост.
veselo, добре дошла. Ставаме няколко чужбински мами, на мен винаги ми е интересно да чета как се процедира по света по отношение на децата. И при вас, в Канада го дават лежерно, нали. А децата са ти бонбони. И в този ред на мисли - при вас дават ли витамин Д?
г-жа Стихийно бедствие, тук не се изписва витамин Д, нито някакъв препарат, съдържаш витамин Д. Ще кажете - то при вас е все слънце.Което е истина за някои други щати, но не тук, където ние живеем. Синът ми е роден май, което тук е края на есента, до края на септември не спря да вали тази година. Дъжд, студ и мъгливо време, ужасно беше, но това не пречеше да сме с количката всеки ден, поне по 4-5 часа навън. От друга страна, дори и да е слънчево, заради озоновата дупка, тук всички са много антислънце настроени - винаги децата имат шапка, опитват се да не ги излагат на директна слънчева светлина. Но не се дава, аз питах, но ми казаха, че е достатъчно да се излиза на вън всеки ден за малко, за да може организма да си набави витамин Д. Затова попитах и veselo как процедират при тях. Че при тях нали е страшна зима  Grinning Аз лично не бих давала, но бих се постарала това дете да види свеж въздух и малко слънце поне за 30 минути всеки ден. Чета февруарки от време на време, впечатление ми направи, че голяма част от тях все още не са излизали навън. Че то аз ще се вкисна от стоене вкъщи, какво ли остава за тези малки човеци. Лично мнение де - ние сме навън от деня, в който излязохме от болницата (иначе и там излизахме на терасата, но за малко).
Хайде, лека нощ от мен, девойката се нахрани, отивам да спя.

# 454
veselo, добре дошла Hug
Tasha, успех fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Аз в понеделник съм на консултация с Док., при който ще раждам. Да видим, че почивните дни няма да е в София, и някак ми стана притеснено, че термина ми е на 17-и
redreny2000, ти при кой лекар ще раждаш? Аз съм при И. Диков? Любопитствам, защото може да се окажем при един и същ Thinking

# 455
Здравейте мами   bouquet
Честити бебчета на мама Стен и Бета. Да са ви добрички и послушни сладкишчетата.  Embarassed

Днес е страхотен ден и аз реших да изведа Вики пак на вън  Mr. Green нямам търпение явно, не ме свърта в къщи. Макар да е по неспокоен и 3 часа сме почти изцяло на ръце, че мрънка и иска да яде  Rolling Eyes но не е толкова страшно, гушкаме се. Явно при всички бебета е така, важното е да сме спокойни  Peace .   г-жа Стихийно Бедствие и аз така като теб преди 6г. не успях да кърмя успешно, защото нямаше кой да ми каже и бях много обезверена. Сега доста четох и се интересувах.  Затова се опитвам да кажа на всички, които са притеснени че не са сами.  Hug И че това което усещат е нещо нормално, с всичките му притеснения и тревоги. И за това сме тук да си споделяме и да се подкрепяме.  Колкото сме по спокойни толкова са по спокойни и бебетата.  Hug  Hug  Hug  Искам да благодаря на Момичетата от ЛЛЛ, за търпението, които въпреки повтарящите се въпроси са винаги много отзивчиви  

Стискам палци  на всички мами, които са още 2в1. Търпение и спокойствие.

Миш И на мен ми ставаше лошо последните 2 седмици. Не мисля че е от Арниката и аз пих последния ден преди секциото и следващите дни и се чувствах добре  Peace

vikiimm а защо са те оставили по гръб  newsm78 Мен изрично ме питаха как искам да застана  newsm78

За вит. Д разбрах че вече го имало по аптеките  Peace

veselo Добре дошла. Честита малка принцеса  Peace   bouquet

katilias Това е много интересно, че не ползвате вит.Д  newsm78  Това което казваш за февруарките не ме учудва. Тук съветват преди 20 ден да не се извежда на вън бебето, някои и повече.  newsm78 Аз лично не мога да издържа  Crazy Ако е много студено и ветровито да, но иначе не виждам причина да стоим затворени вътре  Shocked

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 17:33 от mama_vessy

# 456
  • София
redreny2000, ти при кой лекар ще раждаш? Аз съм при И. Диков? Любопитствам, защото може да се окажем при един и същ Thinking

Жени, ще раждам при Д-р Ненов. Но като гледам едва ли ще се засечем, освен ако не преносиш, защото аз сега започвам 38 седмица. Тъй като ще съм планово секцио, засега планът е да раждам 39 седмица.

# 457
  • София
Честито на всички нови мами  Simple Smile
Момичета много съм притеснена,от вчера сме вкъщи и днес незнам какво да правя защото сутринта стана около 8.30-9 бебо и сука,рева и така редувахме до около 1.30-14 и сега е около 18h а не иска да се събужда,щипим го,вземаме го,побутваме и не иска,направо се плаша и ме избива на рев,не иска да се събужда и така .
Ако на някоя мам и се е случвало нека да пише.
Благодаря предварително

# 458
Честит Борис на мама Betta! Да е жив и здрав и много да ви радва  bouquet
Commelina, бебето наистина не трябва да се излага на преки слънчеви лъчи до 6 месечна възраст, винаги трябва да е с шапка, на "шарена сянка" или да се предпазва с чадърче. Относно вит. Д може да се предозира, но не и ако се дава профилактична доза. Естествено мамите, които дават АМ трябва да имат предвид, че в него също има вит. Д и да съобразяват колко дават допълнително. На синът ми ни бяха изписали по 1 капка, при поява на признаци на рахит, когато почна зимата увеличавахме, после намалявахме...нужно си е да се следи от педиатър  Peace
Ако има други мами които намират разлика след приема на Арника, нека пишат. Да ти кажа, ако ми помогне за по лесно раждане, нямам против да я потрая още малко Simple Smile)
Миш и другите все още 2 в 1 мами, току що получих едно списание и останах изненадана, че се продава чай от листа на малина, за който говорихте по-рано. Пише, че се използвал в последния етап от бременността, защото улеснявал раждането на бебето като укрепвал матката и тонизирал тазовите мускули. Намерих го из много сайтове, може да го има и по билковите аптеки тук  Peace
но бих се постарала това дете да види свеж въздух и малко слънце поне за 30 минути всеки ден. Чета февруарки от време на време, впечатление ми направи, че голяма част от тях все още не са излизали навън. Че то аз ще се вкисна от стоене вкъщи, какво ли остава за тези малки човеци. Лично мнение де - ние сме навън от деня, в който излязохме от болницата (иначе и там излизахме на терасата, но за малко).
katilias, аз също искам да си извеждам детето, но днес имах тази радост за първи път! Не се учудвам, че февруарки не са извеждали децата, то си бяха минусови температури, валя сняг, какъвто не сме виждали отдавна, беше влажно и определено не беше време за разходки поне според мен  Peace Синът ми си беше на 3 часови разходки от 10-ти ден, но времето го позволяваше, Ади на 20-ти ден е за първи път на терасата...
janica25, ако имаш основателна причина да се притесняваш обади се веднага на педиатъра си, не стой със скръстени ръце. Но като чета май бебчо много се е изморил и сега наваксва със съня, има ли равномерен пулс, диша ли си нормално, как е на цвят, на допир?

# 459
  • Ямбол
janica25 как така не иска да се събуди, мърда ли, диша ли? Много ме притесни бе жена?

# 460
Eдна закъсняла по обективни причини щъркелова вест

08.03.2011г БЕБЕ ЕЛИЦА 2200гр СПЕШНО СЕКЦИО LIA 01

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ХУБАВИТЕ ПОЖЕЛАНИЯ!  Hug Hug Hug

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАЙЧЕТА, КОИТО ВЕЧЕ ГУШКАТ РОЖБИТЕ СИ!  Hug

Ние от днес сме си вече в къщи. Бебо е спокоен (засега  Mr. Green).

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 18:20 от jozyy

# 461
  • София
Ами диша си нормално,цвета му е добре,всичко е нормално,просто си спи

# 462
  • София
ЧЕСТИТА РОЖБА ЕЛИЦА НА МАМА LIA 01!!!
ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКАТА!!!
НА МАМА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!!!
newsm51 newsm51 newsm51

# 463
  • Там където е семейството ми
Честито и от мен на новите мами.Да са им живи  и здрави бебоците и много да ги радват.

janica25 Ако ще те успокоя и ние първите два дни като се прибрахме в къщи бяхме така.И аз като теб се бях притеснила и все лоши мисли ми минаваха през главата,че нещо му има на бебето.След два дни обаче нещата се нормализираха,сега си е всичко нормално,спи ,събужда се,очичките вече отваря нацяло,случва се и вечер да не му се спи и мама будува заедно с него......абе бебешки му работи. Mr. Green
Ако обаче си много притеснена,звънни на лекаря ви да дойде да го види за твое успокоение.

# 464
Момичета може ли да се включи някой родил на 1 или 2 март?!Незнам колко милилитра храна да давам на беба ,а тя е изцяло от първия ден на изкуствено хранене!Много ви благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт