Всеки ден с копнеж очакваме МАРТенски бебевалеж! - тема 15

• 33 066
  • 730
  •   1
Отговори
# 375
  • Стара Загора
Пускам щъркелова вест 

"ДНЕС СЕ РОДИ БЕБЕ ПЕТЯ НА МАМА DON4O С ПЕРФЕКТНИ МЕРКИ 3400 И 52СМ.ПЛАНОВО СЕКЦИО.МАМА Е В РЕАНИМАЦИЯ."

Да са здрави и много щастливи принцеските ма мама Magica_de_spell и мама don4o.Много да радват родителите си!На мамите скорошно възстановяване и прибиране у дома   bouquet Hug

# 376
sirence-каква добавка даваш?И аз изцеждам по 90-100 мл. и правя 30мл.Лактана био,пък колкото изяде.
Въпроса ми е към ЛЛЛ
 Praynig помогнете ми да проумея, защото се надявам и аз след седмица две да кърмя, защо като детето е на 12 дена мамата има 100 мл мляко на 1кърмене, каква е причината да се дава добавка?

# 377
  • Кукуландия
И аз това не мога да го разбера, г-жа Стихийно бедствие  newsm78

Честито на майчетата за новоизлюпилите се пиленца  Grinning Heart Eyes

Искам и аз да раждам вече, дано се свърши до неделя, когато ми е и термина.   Rolling Eyes

# 378
 Party а така Simple Smile
 Честито на мама DON4О!!! да  и е жива и здрава дъщеричката!!!!

И бързо възстановяване на мамата   bouquet  bouquet  bouquet

# 379
Честито на мама Дончо за малката кукла!
[bkukumindrela ][/b],стискам палци всичко да мине бързо и лесно. Praynig Hug

# 380
Честита дъщеричка на мама DON4O -да е жива,здрава и много щастлива  bouquetБързо възстановяване на мама.
г-жа Стихийно бедствие-причината да давам АМ е,че Марина след кърмене плаче,търси да папка и си лапа ръчичките,а след кърма и АМ си стои кротичка в креватчето дори.Гледа си и си прави муцунки.Не повръща(значи не и е много) и е спокойна,така съм спокойна и аз.А днес и  стигна само кърмата 2 пъти,надявам се да е от чая който взех и да останем само на кърма.

# 381
  • София
ЧЕСТИТА ПРИНЦЕСА ПЕТЯ НА МАМА DON4O!!!
ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ЗАСМЯНА!!!
НА МАМА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!!!
newsm51 newsm51 newsm51
fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover на всички, на които са им нужни!!!

Аз днес цял ден гладя нещата на бебо, направо се скапах. Сега лягам на диванчето и няма ставане:)

# 382
Е STELA А защо се цедиш / извинявай,ако те карам да повтаряш, но не съм изчела цялата тема/ ? Аз установих, че колкото по малко се вторачваш в това колко точно е изяла, толкова по лесно се справяш  Hug . Има вероятност да не и е достатъчно сукането е не храната, като количество  Peace На нас понякога ни се налага да се кърмим през 30 мин. заспива уж и след малко пак си лапа ръчичките и иска още. Установих че после много по малко суче по скоро смуче гърдата.  Peace А понякога няма проблем след като се накърмим и заспива. Два пъти на денонощие ми ги прави тези бодърствания с по често кърмене, за мое нещастие единия път е от 5ч. до 8ч. сутринта  Crazy За себе си сега установявам, че ми е много по спокойно и не се притеснявам, колко кърма имам и му давам  всеки път когато поиска, без да следя на колко време се случва това, въобще не пресмятам времето, колкото толкова  Peace

А да ви питам, мен още ме болят зърната, когато започне да суче, после болката минава, но в началото е много силна. До кога е така  newsm78 забравила съм  Embarassed

Честито мама DON4O да ти е щастлива малката принцеса  smile3541

# 383
ЧЕСТИТО НА МАМА ДОНЧО !!!
ESTELA, давам HIPP 1 PLUS (с пробиотик) - такова даваха в болницата,  и затова реших с него да продължа.
Г-жа Стихийно бедствие, някои от храненията минават без добавка - например сутрешните, но иначе си правя 40мл и след 20-тте минути на гърда, ги давам и тях, защото 100мл сутрин са предостатъчно, но през деня имам около 50-60 мл на хранене от двете максимум, а и бебето е още много поспаливо и не може да ги дръпне всичките- може да ме упреквате за добавката, но гладно не мога да го оставя. Ако имате по-добри идеи - и всички мами тук, и консултантите от ЛЛЛ, моля да ги споделите -  готова съм да ги приложа.
Мама Веси, така, като толкова често е на гърда бебето, след всяко кърмене ли бебето трябва да се уригне? А водичката с лъжичка давате ли я? И нея ли всеки път? Ако е така, и реша да действам като теб, струва ми се много уморително ...

# 384
.... За себе си сега установявам, че ми е много по спокойно и не се притеснявам, колко кърма имам и му давам  всеки път когато поиска, без да следя на колко време се случва това, въобще не пресмятам времето, колкото толкова  Peace
А да ви питам, мен още ме болят зърната, когато започне да суче, после болката минава, но в началото е много силна. До кога е така  newsm78 забравила съм  Embarassed

Мама Веси и аз я имам тази болка в началото на кърменето , но при мен е само първите 10 - 20 секунди, после всичко отшумява , а Денис продължава да суче усилено.  Peace

Относно кърменето изобщо не се терзая - суче си колкото и когато си иска. Кърмя на поискване, понякога Денис суче 10 мин , друг път 30 мин. Важното е резултата да е спокойно и спящо бебче  Peace Иначе имаме един период на бодуване по час и половина  #Crazy #Crazy
Сиренце моят синковец не винаги се уригва , а като се е насмукал хубаво с кърма и стиска устата , за вода и дума не може да става! Макар че педитата в неонатологията ме съветваха да му давам вода със захар , ама аз нали съм тъпо и упорито магаре  Crazy

# 385
  • Ямбол
Ехооооо, ние дето сме още 2в1 нещо не можем да се включим в темата....
На някоя от вас засили ли се главоболието в деветият месец и гадене ми се появи....
Забелязах, че вече като стоя права 15-20 мин и ми става лошо, май ми пада кръвното, дали и това есвързано с края на бременността

# 386
Здравейте искам да ви питам колко мляко трябва да яде втората седмица.

# 387
Ехооооо, ние дето сме още 2в1 нещо не можем да се включим в темата....
На някоя от вас засили ли се главоболието в деветият месец и гадене ми се появи....
Забелязах, че вече като стоя права 15-20 мин и ми става лошо, май ми пада кръвното, дали и това есвързано с края на бременността

Няколко дни преди да родя имах ужасно , ама ужасно главоболие , особено вечер. Бързо се изморявах , а в банята от седенето права ми ставаше лошо  Tired
А за гаденето ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ИЗРАЗА като ми падна тапата (в родилното) ходих да повръщам 3 пъти  Tired Tired Tired

Натали05225 четох някъде поместено (май някъде из темите  newsm78 ) , че изяждат по 600 - 700 мл дневно , като разделиш на броя на кърмене получаваш колко средно яде на едно кърмене.

# 388
Миш на мен не ми се е гадило , нито пък ме е боляло глава. Ама за лошо да ми става .....
Доста често. И май не е само от кръвното, защото мойто си беше нормално. Просто не ти достига въздух, понеже то всичко притиска и ти пречи да дишаш. Няколко пъти бях на косъм от припадане. Почнах да избягвам да излизам сама.

А както казва Penmar аз редовно си посядвам ан тоалетната чиния да си почина докато се къпя Simple Smile
Напоследък се изморявам само докато се облека Simple Smile

Луда работа!

# 389
natali0525,   Цитирам какво ни каза Масларска от Токуда: втората и третата седмица - (около) 7 пъти на денонощие (а бебетата само на кърма и по-често) 70-80мл на хранене; а четвъртата седмица - 80-90мл.

Общи условия

Активация на акаунт