Всеки ден с копнеж очакваме МАРТенски бебевалеж! - тема 15

• 33 091
  • 730
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, как разбирате по колко мл давате на бебчетата? За да се знаят точните мл, трябва да се ползват шишета, а пък ако почнат с тях, няма ли да откажат да сучат от гърдите после?  newsm78

# 391
  • София
Привет и честити нови бебчета! Да са живи и здрави   bouquet  bouquet  bouquet!
Двама Борисовци, а уж не е много често срещано име. И нашето име планираме да е такова  Simple Smile.

На мен ми е вече трети ден след термина, но тоновете на бебето са ОК, така че чакаме - с доктора решихме до понеделник. Изобщо нямам вид, че скоро ще раждам, шийката е високо и не се изглажда, няма тапи, води, контракции. Ходя на дъъълги разходки с детето, но без ефект.

Хубаво е, че момичетата искат да кърмят, но наистина прекалено много се вторачвате в грамовете и милилитрите.
Все пак, както каза г-жа Стихийно бедствие, трябва първо човек да е добре информиран, после да упорства и трето, да наблюдава какво се случва и да слуша интуицията си. Аз си спомням, че отидох с тази книга да раждам:

Бях я прочела, взех я само да се подсещам, също бях ходила на курс за бременни и бях изчела сума ти неща за кърменето. Така че да, нещата бяха нови за мен, но знаех, че ще има и бум на растежа, и кърмаческа стачка, и кърмене на поискване.
Без паника, ще минат тези неща и постепенно ще се настроите Hug.
Момичетата от ЛЛЛ са много старателни в отговорите и търпеливи, браво!

Лъки, как сте  Hug? Нашият татко и той има навика, като не знае какво са прави и се паникьоса, да ме обвини, че аз съм виновна за всичко  #Cussing out.

# 392
Добре дошли на
БЕБЕ НИКОЛА НА МЕРИАННА 
БЕБЕ РАДОСЛАВ НА НОТОВА
БЕБЕ БОРИС НА БОБИ 
БЕБЕ КАТРИН НА SHORTYD   
БЕБЕ КАТЕРИНА НА МАГИКА ДЕ СПЕЛ 
БЕБЕ БОРИС НА МИГЕО78  ,ЧЕСТИТО НА МАМА ДОНЧО
 newsm51 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525

# 393
Момичета, как разбирате по колко мл давате на бебчетата? За да се знаят точните мл, трябва да се ползват шишета, а пък ако почнат с тях, няма ли да откажат да сучат от гърдите после?  newsm78

Моят съвет е да не се вторачваш във времетраенето на кърменето или пък във милилитрите - гледай детето , ако то е изглежда доволно и спокойно според мен всичко е Окей  Peace

# 394

Моят съвет е да не се вторачваш във времетраенето на кърменето или пък във милилитрите - гледай детето , ако то е изглежда доволно и спокойно според мен всичко е Окей  Peace
Ами и според мен трябва да е така, но понеже момичетата говорят, че в определена седмица детето трябва да поема определени мл и затова се зачудих Wink

# 395
за майките който дават или знаят по колко капки диавит дават и от кой ден

# 396

Ами и според мен трябва да е така, но понеже момичетата говорят, че в определена седмица детето трябва да поема определени мл и затова се зачудих Wink

Аз много се притеснявах дали Денис "папка в норма"  , кърмехме се през 3 часа, после през 2 часа и половина ... Понякога по 5 мин , понякога по 15 или 30 ... И от разликите в стойностите се чудих дали поема толкова колкото е нужно. Но виждам как спи спокойно , а пък и на контролния преглед установихме ,че е качил 400 гр за 14 дни което много ме зарадва  Hug Hug

# 397
Penmar, и аз съм така. Даже понякога не мога да я събудя, спи си спокойно, което би следвало да означава, че детето си е нахранено  Peace Е естествено, че чакам с нетърпение да дойде прегледа, за да видим какво е положението  Wink

# 398
  • Пловдив
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА ПЕТЯ НА МАМА ДОНЧО71!!!    smile3525

Каквито бебчета видях последните 15-тина страници, добавих в първия пост. Ако има нещо объркано или пропуснато, свиркайте  Whistling

Аз мога да се похваля, че вече си имам признаци  Crazy следобед тапата почна да пада малко по малко. Появиха се и леки менструални болки по време на контракциите. Интересното е, че са само отпред ниско в корема, а навсякъде пише, че истинските контракции са с болка в кръста, гърба и целия корем  newsm78 Дали това са си още подготвителните контракции или се е почнало  Rolling Eyes
Честота не съм им засичала, ще ги чакам да почнат да болят повечко, да съм сигурна, че не  е фалшива тревога  Crazy

# 399
Миличка Commelina стискаме ти палци! Щом е паднала тапата значи чакаме щъркелова вест Simple Smile

Бъди спокойна , всичко ще е наред!!!

# 400
Писах, писах, всичко се затри.
Искам да честитя на всички нови мамчета - да са ви живи и здрави рожбите и да се наслаждавате истински на малките човечета.
Тук времето е прекрасно и по цял ден сме навън. Прибираме се към обяд за два часа, колкото да сготвя нещо и да сменя децата в количката (моят син все още си спи в нея на обяд, а неговата седалка е само в седнало положение). София е прекрано бебе - обича навън и спи като пън.
Лилинчо - и ти голяма мома си отгледала. Вие дадохте ли и второ име (по български - Иванова- това е само пример де). Не знам дали партньора ти е българин. Тук им дават по 10 имена  Grinning Много подходяща практика ми изглежда за България - кръщаваш си детето както искаш, и след това лепваш имената на всички баби и дядовци, които имат претенции. София обаче си ина само 1 име и фамилия.
Лъки, премерих слинга - дълъг е 6.5 метра. Аз вече се специализирах - справям се за отрицателно време с него. София много си го харесва, и аз го харесвам, че ръцете са ми свободни и мога да си играя с Александър. Вчера даже на пързалка се спусках.
Маринелс, радвам се, като прочетох, че всичко е наред с твоята мома. Малко бебе - не ти ли се иска да ги убиеш тези лекари за всички страхове, които ти причиниха?
Момичета, чета Ви за кърменето и се чудя. Как си правите живота тежък и си причинявате толкова негативни емоции, вместо да се наслаждавате на това специално време, когато сте с малкото човече и сте го гушнали и можете да го помиришете.... Вземете си хубава книжка, седнете удобно и се отдайте на това приятно занимание. Защо е нужно да се изцеждате, да мерите колко грама изпива, да давате добавка. Гърдите ви не са кранчета - завъртаме, пускаме, и наливаме в устата на бебето. Дайте си време -  и на вас, и на децата ви. Какво, като е яло преди 20 минути - предложете пак. И София вечер е по-неспокойна, и иска да цока по-начесто, това обаче не ме кара да си мисля, че нямам кърма. Просто така и е кеф на детето - вие не ядете ли понякога по-начесто? От друга страна, ако си седите непрекъснато вкъщи и се гушкате - нормално е да си искат и по-начесто. Все пак с това ви свързват в момента - мама= храна.
Разбирам, че ако имате малко по-големи деца, това непрекъснато предлагане е малко по-трудно, особенно ако нямате помощници, но всичко ще се регулира след месец. А доколкото Ви чета, всеки има някаква помощ. Просто се успокойте и следвайте бебето. Аз поне така я карам и ми е спокойно, и се радвам на тези моменти, в които се кърмим. И моята София не е лакома като брат си, но просто и предлагам по-начесто. Като заспи - сменям памперс и пак предлагам. Ако не  иска - не иска, ако иска - добре. Имам електронна везна, но нито съм я мерила, нито мисля да я меря. Детето пълни памперсите, на мен ми изглежда добре, така, че няма за какво да се притеснявам.
А през нощта спи като пън, единствено едва успявам да я събудя за малко, колкото да поцока, за да ми облекчи гърдите. Но дори и мисъл не ми минава да изцеждам или нещо подобно. ПОсле как ще го регулирам това млекопроизводство.
Другата истина е - като се почне с добавка, лека полека децата стават мързеливи - защо да се мъчат да сучат, след като шишето е толкова удобно. Тук в болницата навсякъде имаха залепени правила за успешно кърмене. И в тях си пишеше - даването на изкуствено мляко да става, само след като сте се посъветвали с педиатър или консултант по кърмене. Както и че на кърмените бебета трябва да се избягва даването набиберон.
Както и да е - децата са си ваши и всеки си ги гледа така, както сметне за добре. Аз съм си намерила моя начин, да се радвам на моето дете, вместо да се вторачвам във всичко и да се чудя това добре ли е или не. Толкова бързо минава това време...
Мама Веси, и мен ме боли като засуква София. Но това са първите 3-4 дърпания.
Май, това е - стискам палци за всички момичета, които са 2 в 1 и на които термините са близо или преносват. Дано утре да е вашия ден.
Поздрави от мен

# 401
  • София
Commelina, браво за първата страничка:)

Стискам палци за раждането. Виждам, че приемаш нещата с ентусиазъм и без страх:)

# 402

...Amorevole, благодаря отново за подкрепата. HugПамперсите са ни все още пълни-ака по 4-5 пъти на денонощие, пишкането не знам дали е достатъчно-понякога не е съвсем препълнен памперса, но не е и празен.Не давам нито залъгалка, нито чай , нито вода-само кърма.
За честото поставяне на гърдите правя всичко възможно. Но когато е яла 15-20 мин от едната и още толкова от другата гърда и продължава да си лапа ръцете , какво следва? Не мога да я държа 24 часа на гърда, още повече, че тя само нервничи, че не пуска млекце. На час я слагям, пък дано премине този етап. Днес май е малко по-спокойна, ще пробвам и компесията. Пия и чай на Хип за лактация. А предположението на г-жа Стихийно бедствие, че е бум на разтежа, вярно ли се оказва?Мислех, че тези бумове идват към 3-я месец, или бъркам? newsm78...

ena4,
броят на нааканите памперси изглежда като нормален за изключително кърмено бебе на възрастта на Ева, а това е един от индикаторите, че тя се храни добре.
Питаш какво би могла да направиш, ако и след втората гърда Ева нервничи. Може би докато отмине този период ще успее да задоволява глада като прилагаш компресия и на двете гърди, а също като на едно кърмене предлагаш и двете гърди по няколко пъти. А за да не ти се струва, че сученето продължава до безкрай, би могла да опиташ следното: кърмиш от едната гърда, а когато бебка стане вяла в сукането си, прилагаш компресия. Като спре да гълта и след компресията, може да и предлагаш втората гърда, а да не чакаш Ева сама да пусне (така ще спестиш време, но ще го оползотвориш за второ предлагане на гърдата). На втората гърда пак същото. Като спре да гълта мляко след компресията, но показва още признаци на глад, тогава може пак да предложиш първата и после втората гърда, като този път сученето вероятно ще е доста по-кратко.
Да, възможно е бебка да минава през т.нар. „бум на растежа” и това, което ти препоръчах по-горе като организация на кърмене, би помогнало да се справите с този „бум”.  Обичайно, повечето бебета постигат равновесие и се връщат към старите си „схеми” на хранене след няколко дни. Също така, много дечица се хранят “с натрупване” вечер преди лягане. Това е нормално поведение за кърмени бебета.
Опитай се да се успокоиш и да си мислиш за нещо приятно, което те кара да се отпуснеш и да се усмихнеш, може да си пуснеш любима музика, или да вземеш книга или мил албум, да си припомниш приятни мигове, да се отдадеш на хубави спомени или мечти ... Когато мама е спокойна и щастлива, и бебето го усеща.  Heart Eyes

# 403
Много благодаря за поста на katilias, както и за няколкото други мнения в този дух, които определено ме карат да преосмисля значимостта на кърменето като емоционален контакт на майката с бебето. Да видим какво ще мога да променя.

# 404
Честито на всички родили мами!   bouquet
marinels, и аз бях с ужасни болки в гърба първите 2 дни явно заради неудобна поза за сън, но отмина всичко.
А предположението на г-жа Стихийно бедствие, че е бум на разтежа, вярно ли се оказва?Мислех, че тези бумове идват към 3-я месец, или бъркам? newsm78
ena4, по всяко време може да се получи този бум. Синът ми порасна първия месец 11 см, така че хич не е питал време ли е за бум или да чака  Joy С Ади бяхме днес на консултация пораснала е 5 см досега за 19 дни, от изписването на 25-ти е качила 430 гр.  newsm44 Това ме зарадва много, защото и аз като много от вас се чудех дали й стига кърмата, че последните дни на почти всяко хранене суче и от двете гърди, а преди предлагах по една на хранене. И аз смятам като katilias, че с положителна нагласа ще вървят по-добре нещата. Или чета книга докато се кърмим или съзерцавам Ади и й се наслаждавам и се отдавам на приятни мисли  Simple Smile
Да попитам вече родилите момичета - какво ви предписаха за профилактика на рахита - на нас от 25-ия ден капки BabyVit. Някой има ли отзиви за тях?
sirence, на нас си ни препоръча Вигантол педиатъра, ако успея да го намеря от някъде  Peace
Деавит капки също може да се дават за профилактика на рахита(с вит. А и Д),но си питайте педиатъра ако желаете.
Определено съветвам никой да не дава на своя глава каквито и да е капки, вит. А се натрупва в организма и може да има много негативни последици!
Bub555, мила, спокойно  Hug Можеш да се справиш! Зарежи мл и шишетата. Само трябва повече да вярваш в себе си и да се вслушваш в сигналите на бебка. Всички минаваме през такива етапи, ще се нормализират нещата. И Ади търси след като е сукала по 20 мин от всяка гърда последните дни, но я носим на ръце, танцуваме с нея, пускаме аспиратор, ако протестира...просто гледаме да я разсейваме от мислите й за гърдите ми  hahaha Просто трябва да издържим 4-6 седмици  baby_neutral
Валари, определено имаш нужда от положителни емоции. Много е важно да се чувстваш ти добре, за да е добре и Дани! Първите дни след като се прибрахме бях много притеснена за Ади и тя беше много неспокойна и спях с нея на фотьойла. Просто оставех ли я някъде и веднага се събуждаше и ревеше...е, отмина този момент! Така че явно Дани усеща твоето напрежение. Нахрани се хубаво, пий често течности, накърми я и я остави на някой, поспи 2-3 часа и ще видиш света с нови очи  Simple Smile Тогава ще може и с много любов да се отдадеш на кърменето и да видиш колко ще е спокойно детенцето ти  Heart Eyes
А да ви питам, мен още ме болят зърната, когато започне да суче, после болката минава, но в началото е много силна. До кога е така  newsm78 забравила съм  Embarassed
Мама Веси и аз я имам тази болка в началото на кърменето , но при мен е само първите 10 - 20 секунди, после всичко отшумява , а Денис продължава да суче усилено.  Peace
И аз я имам тази болка в първите 10-20 сек, но не всеки път, предполагам е свързана с неправилно поставяне на гърдата  Peace
Лъки, как сте  Hug? Нашият татко и той има навика, като не знае какво са прави и се паникьоса, да ме обвини, че аз съм виновна за всичко  #Cussing out.
Betta, благодаря ти, че попита  Hug Таткото определено не реагира адекватно. Освен че се панира и се изказваше неподготвен на тема кърмене, сега е и сърдит, затова че не ценя помощта, която оказва...той какво ли не правил за мен, а аз съм била вечно недоволна  ooooh! Иначе още не се е сетил да иде да вземе акта за раждане на Ади...а аз искам да видя, че мисли и се сеща сам за административните задачи и да не ме занимава мен. Вече е минал веднъж по този път и уж ги знае процедурите. Не иска да разбере, че по-важна ми е емоционалната подкрепа от негова страна. За моя най-голяма изненада свекърва ми пък надминава всичките ми очаквания - много положително ми действа помощта й. Идва, взима баткото на разходка, прибира го, нахранва го, глади, готви, къпе някое дете и си отива...
Commelina, хайде скоро с новини и ти  Hug И моите контракции започнаха ниско долу и както се успокоявах, че са подготвителни до вечерта вече бях родила  Wink
katilias, аз взех слинг от една приятелка да видя как ще ни пасне с Ади и много бързо се специализирах да го връзвам. Само като заспи в него Ади трудничко го свалям да си я сложа в легълцето. Иначе наистина е голямо удобство, обикалям си вкъщи, върша си него, а тя си е гушната до мен  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт