Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога трябва да си извадя нов болничен и дали е проблем, ако изтече и вляза в болница?
Има ли жени, които са избрали да раждат естествено, без епидурална упойка?
Как да се справя с болката по време на кърмене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога трябва да си извадя нов болничен и дали е проблем, ако изтече и вляза в болница?
-
Има ли жени, които са избрали да раждат естествено, без епидурална упойка?
-
Как да се справя с болката по време на кърмене?
За справяне с болката по време на кърмене можете да опитате различни техники като компресия на гърдата, предлагане на една гърда за по-дълго, изцеждане на млякото и предлагане на изцеденото мляко с помощта на пипета, лъжица или чаша. Важно е да се консултирате с лекар или консултант по кърмене за персонализирани съвети.
-
Какви са начините за улесняване на кърменето и как мога да съм сигурен, че правя най-доброто за бебето си?
-
Защо майките изпитват толкова голяма драма около кърменето на децата си?

.
.
.

следобед тапата почна да пада малко по малко. Появиха се и леки менструални болки по време на контракциите. Интересното е, че са само отпред ниско в корема, а навсякъде пише, че истинските контракции са с болка в кръста, гърба и целия корем
Много подходяща практика ми изглежда за България - кръщаваш си детето както искаш, и след това лепваш имената на всички баби и дядовци, които имат претенции. София обаче си ина само 1 име и фамилия.

С Ади бяхме днес на консултация пораснала е 5 см досега за 19 дни, от изписването на 25-ти е качила 430 гр.
Това ме зарадва много, защото и аз като много от вас се чудех дали й стига кърмата, че последните дни на почти всяко хранене суче и от двете гърди, а преди предлагах по една на хранене. И аз смятам като katilias, че с положителна нагласа ще вървят по-добре нещата. Или чета книга докато се кърмим или съзерцавам Ади и й се наслаждавам и се отдавам на приятни мисли
Просто трябва да издържим 4-6 седмици 
Иначе още не се е сетил да иде да вземе акта за раждане на Ади...а аз искам да видя, че мисли и се сеща сам за административните задачи и да не ме занимава мен. Вече е минал веднъж по този път и уж ги знае процедурите. Не иска да разбере, че по-важна ми е емоционалната подкрепа от негова страна. За моя най-голяма изненада свекърва ми пък надминава всичките ми очаквания - много положително ми действа помощта й. Идва, взима баткото на разходка, прибира го, нахранва го, глади, готви, къпе някое дете и си отива...