Всеки ден с копнеж очакваме МАРТенски бебевалеж! - тема 15

• 33 562
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте мамчета Simple Smile  Hug Нямам време да ви изчета и моята вестителка не ме е известила   Grinning
 На 06.03 се роди нашата дъщерика 3050кг 51 см - Десислава   bouquet
Нормално я родих за 10 мин и имам четири шева Simple Smile
Ще пиша по-нататък по- подробно  Hug
Целувки и честито на всички родили мамчета   bouquet

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 12:05 от veriniq

# 571
Магинка,
благодаря за посрещането.
Моята Дри днес голямо дрискане му удари, луда ме направи за 2 часа, ама да са ни живи и здрави.
Изцяло на кърма сме, уж плакнем устичката с капка водя, но тя не я иска никак.
Купих специална водя, за да не преварявам, а да имам винаги подръка .
Целувки на всички мама и бебоци и да сте живи и здравички.
Ние вече излизахме 2 дни на разходка, уж и днес, ама като гледам колко е мрачно, а аж казаха слънце.
На нас кожата ни е много суха по ръцете и крачетата, мажа с бебешко олио и с преварен зехтин екстра върджин, ама засега е така.

До скоро Hug

# 572
  • В Космоса
mama bobo, ще се радвам ако разкажеш как протича раждането в Майчин дом, защото и аз съм се ориентирала там. Аз съм без избор на екип, обаче. А къде мога да отида на запис на тонове там? За родилна зала какво трябва да имам като багаж? Казвали са ми да имам в мен няколко памперса и мокри кърпи, превръзки, ластик за коса и самобръсначка. И нощница, която се облича веднага. След раждането се преседявало 2 часа на количка и после те водят във стая, така ли е? Ти във ВИП стая ли беше, с колко легла? Въобще всичко ме интересува.

# 573
mama bobo, е на това му се казва късмет - и двете ти слънчица на една дата да се родят Hug Да са ти живи и здрави Hug

Честито на всички мами с бебоци, да не изброявам поименно  bouquet Много радости да носят  bouquet И много стиснати палчета за тези, на които им предстои Praynig

Magica, мила, измъчила си се много, но най-важното е че всичко е приключило и си гушкаш малкото съкровище, всичко друго се забравя Hug
Днес си мислех да направим първа разходка, но ще пропуснеме, много е мрачно.

Относно упойките, и двете ми раждания бяха нормални със спинална упойка и съм много доволна Peace

# 574
mama bobo, е на това му се казва късмет - и двете ти слънчица на една дата да се родят Hug Да са ти живи и здрави Hug

matza83, Благодаря ти!
Акаша, екипите там всички са много добри, не се притеснявай!
Записа на тонове е там където ти следят бременността, но ако искаш там в Майчин дом, струва 12 лв и е на първия етаж в Медицинския център, попитай на входа на регистратурата.
Аз бях там на консултации.
Трябват ти един малък пакет памперси,което остане си го взимаш, акушерките взимат от пакета или ти има даваш определена бройка по 4 на ден май, но аз лично сама си сменях памперсите по 8 на ден!!! Няма да стои наакана я Crazy
Трябва ти нощница, чехли, превръзки  пакет памперси и мокри кърпи за бебето, вземи си и за теб мокри.
Аз бях на 12етаж във Вип отделението и е хубаво 4е си в стая с баня тоялетна, на 7 етаж е мизерийка, но е безплатно.
Те ползват свои ножчета, но си купи и дай, аз лично се бях подготвила и не се е налагало те да ме бръснат!
Вип стаята е с 2 легла, 40 лв на ден, но заради спокойствието аз лично съм доволна.
Ако друго те интересува питай. Аз бях секцио със спинална.
Поздрави Hug

# 575

natali05225 ето ти няколко картинки на които показано как изглежда гъбичката.
По различен начин може да изглежда от степента на болестта.
Моля впечатлителните да не гледат
http://samsay.ru/uploads/posts/2009-08/1249264139_moloch.jpg
http://s006.radikal.ru/i214/1005/96/bb6da06e2a98.jpg
http://www.32top.ru/admin/spaw2/uploads/images/new/molochnitsa.jpg
http://www.32top.ru/admin/spaw2/uploads/images/new/molochnitsa2.jpg
http://apteke.net/wp-content/uploads/2010/09/chlamydia.1-200x300.jpg

Пъпчетата също са различни, ако не е зачервено, възпалено или друго освен че е изфръкнало няма за какво да се тормозиш.

# 576
Днес....3370 кг, 50 см Александър  на мама  Tash
Мама се обади преди малко, поздрави на всички.да и е жив и здрав!

# 577
  • В Космоса
mama bobo, мерси за информацията. А акушерките обръщат ли ти внимание после, помагат ли за кърменето и показват ли как се прави тоалета на бебето? Как е положението с посещенията? Ще може ли таткото да идва в стаята (аз мисля да взема ВИП с 1 легло)?
А за документите освен обменната карта, направлението за хоспитализация и резултатите от изследвания изискват ли личната амбулаторна карта?

# 578
Днес....3370 кг, 50 см Александър  на мама  Tash

Да и е жив и здрав и много да я радва, а на мама бързо да се възстанови.

# 579
Еха, влизам и само хубави новини виждам, браво на новите майчета, честити рожби- да са им здрави, усмихнати и да радват мама и тати.  Grinning Grinning Grinning
Аз сега се връщам от доки, бебо не е мръднал от последния преглед само с около 20 грама, но мен това не ме притеснява, а пък и то вече няма накъде да расте, време му е да излиза, макар че малкият мъж си е със собствено мнение. Иначе доки каза, че плацентата си е ок, има достатъчно околоплодни води, разкритие кажи-речи нямам- 1 см.  Grinning Grinning Grinning, но сме много дейни- блъска ме постоянно, но това да е...
Ако днес има и други бъдещи мами, които са били на преглед, да се отчетат скоро...

# 580
Здравейте момичета,

Честито на всички нови мамчета – да са ви живи и здрави бебоците, много радост и щастие да ви носят и бързо възстановяване.

Имам едно въпросче - усещам много силна и остра болка отдолу  Tired За секунди е, но снощи така извиках от болка, че уплаших Габи и той ревна. Не знам какво е това нещо. Контракции нямам или поне са само безболезнени. Имам чувството, че ако имам разкритие бебето ще се изсипе просто ей така... А уж е още високо, защото продължавам да имам киселини  Tired
и аз усещам тази болка, хем като бодеж, хем като разпъванне....за секунди е но си е остра. Имам чувството че излиза главата на бебето.Simple Smile)
Кисилини всяка вечер...

И аз съм с вас. Имам усещането, че беба ще се покаже всеки момент, а и тя си е толкова активна, че постоянно си придържам корема ниско долу. А самия корем ми е доста ниско вече, дори ми е леко странно. Струва ми се, че моментът наближава за нас. Имам подготвителни контракции всяка вечер, и то доста чести, та да видим

А за киселините – то просто не ми се говори вече…. Това е първото нещо, от което се радвам че ще избавя след раждането.

Момичета, които сте още 2в1, бъдете спокойни и вашият момент ще дойде! Аз бях по същия начин - изнервена и нетърпелива да гушна моето съкровище! Стискам ви палци![/b]

Буб, права си. Аз не се напрягам от очакването учудващо, а принципно съм доста припян човек. Знам, че беба ще се появи, когато и дойде момента, а и в Божиите дела не можем да се бъркаме. Когато – тогава, важното всичко да е наред.

# 581
Честито на тези които от 2 в 1  preggo са вече 1 + 1  smile3541
Нека да са ви живи и здрави и много да ви радват.

Олееееее, снощи дребния не ме остави да спя 4 часа (00 - 04) ...  Crazy
Нито иска да спи , нито да яде , нито биберон , нищо  Crazy Седим двамата , гушкаме се а той ей такива очи изцъклил  Shocked Гушам си го аз , заспива детето в мен, ахааааа да го сложа в кошарката и още повече се изцъкля  #Shocked #Shocked #Shocked
Идеше ми да се хакна в стената  Banghead Banghead Banghead

# 582
Здравейте да се похваля и аз на 10 март в 5 и 10 с нормално раждане родих Теодор - 49 см и 2995 кг., нормално раждане, вече сме вкъщи засега се кърмим успешно, доста е лаком и ака като за световно. Раждането ми беше в болницата в Шумен и отношението  на лекарката ,която ме и зражда беше отвратително, не ми се разказва , вече мина. Може ли да помоля някоя мама , която е запозната да даде линк към сайта на НОИ от където могат да се изтеглят приложение 1 и 2 , който ще ми трябват след като ми  изтекат 2-та болнични.

# 583
  • където и да е,само да не съм сама
Толкова е хубаво всеки ден като ви чета и ХОП някое ново бебче дошло при нас........
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ И ТЕХНИТЕ МАЛКИ СЪКРОВИЩА!МНОГО ДА ГИ РАДВАТ И ВСИЧКО ДА Е БЕЗПРОБЛЕМНО Praynig

Вчера бях при моя доктор.За 1-ви път на спокойствие в частния му кабинет.Взе ми секрет за микрбио-я,следи ми тоновете и каза, че резултатите от кръв и урина са ми екстра , като за този етап на бременността.Много добре си поговорихме за самото раждане,как да протече,за упойките,шиенето и какво ли още не.На някои от вас може би ще им стане странно от това, което пиша, защото ще ми е 3-то раждане, но повярвайте всеки път си е нещо ново, въпреки че знам какво ме чака, че ще мине бързо и т.н.Като се замисля, че остават точно 2 седмици, корема ми леко се свива:)

Уикенда нашия татко беше с децата на ски и аз можах да си свърша доста работа.Пустата му кола не ме оставя, но и аз нея, въпреки че вече шофирането ми е трудно.
Взех комплектче за изписването,количка от една моя приятелка и вече повечето неща са готови,изгладени и сгънати по места.Знам, че повечето от вас това го направиха мн отдавна, но при нас честно казано няма грам време.Повечето неща ги взех , обикаляйки сама, а не ми се искаше да е така.Но с 2 каки в детски магазин се е пълен купон............Simple Smile
Днес мисля да си оправя и багажа, т.е. да го сложа по торбите и вече да съм готова и психически и физически и всякак.като цяло си искам да е по-близо до термина, защото така беше и предните 2 пъти, но всичко си е Божа работа.
А, в сряда съм на фризьор, затова че тогава дано да не е, че после нямам да има време за разкрасяване мн мн.

На всички мами, които са все още 2в1 стискам палци всичко да мине безпроблемно.Знам, че притеснението и напрежението ви на вас сега е на макс, но мислете позитивни и бъдете макс спокойни, за да се случат нещата по-лесно.
При първото ми раждане нещата се проточиха доста и беше мн изтощително, но самият факт че раждах на тази дата/свекър ми има РД, а нашите годишнина от сватбата/,ми даде сили да изтърпя всичко и още на магрето питах екипа:"Нали 2-я път е по-лесно?"-след което последва всобщ смях.................

# 584
  • Стара Загора
Здравейте  Hug
Имаме си още едно бебче  newsm44 :

"ДНЕС СЕ РОДИ ДЪЩЕРЯ МИ НИКОЛ.СЕКЦИО.3590ГР И51СМ.ДОБРЕ СМЕ.DANNY_1000"

Да са много щастливи и здравички новите ни бебчета и майчета.  bouquet Hug
Magica,благодаря ти за разказа!Искрено съжалявам,че си минала през този ад,дано скоро лошите спомени отшумят и остане само щастието,което ти носи бебчето.Бъдете много здрави Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт