Всеки ден с копнеж очакваме МАРТенски бебевалеж! - тема 15

• 32 857
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Честито на мама Commelina и от мен !!! Голям мъж  Grinning Да ви е жив и здрав   bouquet

# 661
Да ви се похваля моята приятелка какво ми уши.
Цък за по голяма снимка.

# 662
Commelina, да ви е живо и здраво малкото-голямо мъжленце, браво, ти си герой Hug

# 663
  • София
Честито на всички нови мами,да са им живи и здрави бебоците и само да ги радват,а на тях бързо възстановяване newsm51
Ние се гледаме,малкия има колики,иначе се кърмим и уж папка и пълни памперса,надявам се да му стига.
За раждането-имах планувана дата за секцио-03.09 но Димитърчо си реши да излезе по-рано и през ноща ми изтекоха водите към 3.30,като първо си помислих че ми падна тапата ама като станах от стола и беше ясно вече,и аз шаш и паника,обадих се на лекарката,изкъпах се,оправих се с помощ от  милото и към 5.30 -6 бяхме в болницата.Там ми направиха клизма,прегледаха ме за разкритие и за 8 беше извикан екипа.Иначе нямах болки и разкритие.Аз много се притеснявах от упойката ама въобще не я и усетих даже и бебо ми се стори че го извадиха много бързо-в 8.45 и така.Ами това е за моето раждане.
Успех и леко и безпроблемно раждане на всички които са още 2(3) в 1 newsm10

# 664
  • Видин
Привет! Честито на всички с бебчета  Hug
Ние определихме дата - 22 март. Ако устискам до тогава  hahaha
Имам въпрос - боли ли поставянето на епидуралната упойка?  Rolling Eyes
На всички неродили - късмет и леко раждане   bouquet

# 665
 Hug Искам първо да честитя на всички които вече гушкат своите малки съкровища  Hug
Искам да опитам някой ползвал ли е капки за колики НОПАР 15 мл.
Ние нямаме колики все още (и се моля да ни подминат)  Praynig  , но една приятелка ми ги даде "за всеки случай" . Пише че са хомеопатични , но всичко друго е на гръцки  Crossing Arms

# 666
…Иначе ние имаме проблем, които не знам дали е към ЛЛЛ, но понеже се храним с кърма на поискване, тъй като не успяваме да спазим никакъв режим. Та проблема е че ако я нахраня сега, след час и половина пак сме гладни (или поне така мисля аз), тъй като почва да си смуче ръцете и всичко, което докопа. А като й дам пак да яде и повръ6та - не на фонтан, а просто изплюва млякото. Залъгваме се с биберона, но аз си мисля че е гладна, тъй като така настървено я захапва, че няма пускане. Не знам какво става и какво да я правя, а като питам педиатърката тя ми казва да й давам вода, което аз хич не искам. Права ли съм? Дайте ми съвет,моля ви.  newsm78

Marinels, честита ти принцеса Анастасия!
Mama_Vessy вече ти е писала, аз само ще добавя малко информация.  Laughing
Това, което описваш като „проблем”, по-скоро е обичайно за кърмено на поискване бебе на тази възраст.  Grinning Тъй като кърмата се усвоява почти изцяло и доста бързо от бебешкия организъм (за по-малко от час и половина), то наистина е нормално малките бебетата искат да сучат по-начесто, а понякога дори и да сливат кърмения. По този начин те дават сигнал на тялото на майката да произвежда повече кърма.  
В първите седмици може да ти се стори трудно, но постепенно бебка вероятно ще си изгради някакъв приблизителен режим, който може да не е съвсем точен, но да е достатъчно приемлив и за двете ви. Може да опиташ да си по-спокойна и да се заредиш с търпение. Би могла да кърмиш, докато четеш книга или разглеждаш/пишеш нещо в Интернет, слушаш музика, гледаш любимо предаване или филм, говориш по телефона – изобщо, занимаваш се с нещо приятно, за да не ти е скучно и ще видиш, че съвсем не е толкова трудно и непосилно.
Някои новородени бебета понякога повръщат, тъй като тяхната храносмилателна система е незряла и затова е по-лесно стомашното съдържимо да се върне обратно в хранопровода. Бебетата често повръщат, когато поемат прекалено много мляко прекалено бързо. Това може да се получи, когато бебето е хранено много бързо или когато е било прегладняло, или когато гърдите на майката са препълнени. Количеството повърнато обикновено изглежда много повече, отколкото всъщност е. Ако бебето пуска гърдата или е изнервено, то може да погълне въздух и да повръща по-често. Някои статистики сочат, че половината от бебетата на възраст между 0 и 3 месеца повръщат поне по веднъж на ден. Ако детето качва тегло добре, повръща без дискомфорт и е доволно през повечето време – то в такъв случай повръщането по-скоро не е медицински проблем, а е неудобство за майката, че трябва да преоблича и пере по-често.
Ако Анастасия е гладна, залъгалката или водата е по-вероятно да не могат да я нахранят.  Wink Даването на залъгалка на малко бебе би могло да повлияе негативно на засукването му, а доколкото си спомням, бебка имаше и млечница (гъбичките могат да се активизират от много неща, включително и от залъгалки и биберони). В кърмата се съдържат антибактериални и антимикозни компоненти и тя предпазва от образуването на млечница.
Тъй като съставът на кърмата е над 80% вода, то обикновено майчиното мляко е напълно достатъчно, за да се поддържа бебето хидратирано (като приемаме, че се кърми ефективно, на поискване и толкова дълго, колкото желае да остане на гърдата). Според Американската Академия на Педиатрите, "Добавки (вода, глюкозен р-р, формула и други течности), не би следвало да се дават на кърмещи се новородени освен ако не е препоръчано от лекар, когато се налага по медицински причини.” Водата по-скоро би запълнила стомахчето на бебето, без да добави толкова необходимите за този етап от живота му калории, за да расте и наддава. С информацията, с която разполагаш, и като послушаш майчиния си инстинкт, ти най-добре можеш да прецениш какво да направиш.
Здрава бебка и приятни мигове с нея ти пожелавам!  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 23:27 от Amorevole

# 667
  • Варна
 newsm30 newsm30 newsm30  bigdance2 Леле от няколко дни не съм влизала и направо немога да повярвам толкова много бебчета има ... Да са им живи и здрави на мамите и да си ги гушкат.
Ние сме си още 2в1 и се надявам и така да е поне още седмица. Нямам признаци за раждане, макар, че незнам и какво трябва да имам .... но нищо не ме боли чувствам се отлично и изпълнена със сили, което пък ми напомня на това, че може да е "затишие пред буря", но каквото такова. Както си е решила бебка така ще е .... Всичко е готово, чакаме я и само тя си знае кога ще се появи.

# 668
Честито бебе Тодор на мама Комелина! Да е живо и здраво и усмихнато бебче!

Момичета, да питам.....
към колко къпете бебчетата?
кога може да се режат ноктите им?

И въпрос можеби към ЛЛЛ  newsm78 :
Като й давам да суче....някъде към 10 мин интензивно сукане се събира от едната гърда, останалото време тя си поспива или си ме ползва за биберон......След това, понеже не знам дали е изсукала всичкото мляко...пробвам да се изцедя с помпата, но ту пуска, ту не....и на почивки и повече инат мога да изцедя към 25-30 мл....А ако опитам с ръка, виждам, че капе още....Дали имам проблем с гърдите и можеби имам малко мляко....От друга страна като си я нахраня през деня си спинка без проблем.

# 669
  • София
Вече изобщо нямам чувството, че имам новородено бебе. Даже започнах да се притеснявам, че ще вземе бързо да порасне, а аз още няма да съм му се нарадвала  Laughing . Толкова е приятно да се гушнем и само да му се любувам! Хубави дни бяха в болницата, нямаш друга работа освен да гушиш бебе.

Честити рождени дни на новите бебоци в темата!
Обаче има много бебчета, а малко разкази за раждането. Хайде, разказвайте( и се надявам да ви честитим леките раждания, че ми омръзна да цъкам с език  Laughing )

natali05225, езичето на кърмачетата(не знам как е при децата на АМ) е нормално да е беличко.
mai4eto28, на мен приложения 1 и 2 ми ги дадоха в работата.
ena4, моите гърди толкова са виснали от бременността още, че то повече няма на къде  Whistling , та за това спокойно си ходя без сутиен вкъщи(още не ги загащвам в панталоните  Mr. Green ) . Докато имах напрегнати гърди не свалях сутиена, че никак не ми беше комфортно, но сега са спокойни и не ми пречи.
hellen_law3 , някои идейки като гушнати голи или оставяне на бебето свободен достъп до гърдата, за да вземе то да си я поиска, не действат мигновено, а "с натрупване"  Simple Smile . Желая ти търпение, много приятни моменти прегърнати с бебето и да се радваш на успех скоро  Peace
Uinen, никак не ми се струва детинско това твое усещане, заради отношението на лекаря ти с предизвикването на раждането. Аз също бих се почувствала така изнасилена. Не е въпроса за предизвикването, ако евентуално се налагаше, добре. Но как така, без да казва, без да предупреждава или обяснява... все едно, че бременността и раждането са работа на лекаря, а ние сме само някакви фурнички за изпичането на бебето  Tired . Нямаме думата за нищо. Защо ни е да ни обясняват какво ни правят, още повече пък разрешение да искат(имам дежа вю. Това го пиша за пореден път  Crazy )
Магинка, sisito87 , не смея да твърдя, че лекарите само сплашват, защото нито ми е в компетецията, нито пък се отнася за моето раждане, но все пак си мисля, че твърде много предизвикани раждания има без никаква, ама никаквинка причина и ми става много гадно като чета за такива истории. Предизвикано раждане и то какво - бъркат, действат, като че са си в техните интимни части и са пълноправни ползватели.
marinels, месец, че и повече бебетата са си новородени. От тях може всичко да очакваш. Ядат когато си щат, но после стават по-предсказуеми(като пак има моменти на промени). Моето е същото. Даже като тръгне да спи повече от 2 часа и започвам да се чудя защо спи толкова много  Simple Smile . А да подозирам, че бебето ми е гладно, не бих му дала вода. Може и да не е било гладно на някои кърмения, но все тая. Мрънкало е, дала съм му. Ако не ще да суче, знае как да откаже.
eya, благодаря за комплимента, но не е баш така  Simple Smile . За сега Амореволе е поела щафетата по проекта за консултации , аз само си клюкарствам в темата и се включвам само ако има много въпроси. А мъжа е командировка, как да не мислиш за секс  Mr. Green . Много го обичам, като ми е далече  Whistling

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 01:52 от skrech

# 670
  • София
И въпрос можеби към ЛЛЛ  newsm78 :
Като й давам да суче....някъде към 10 мин интензивно сукане се събира от едната гърда, останалото време тя си поспива или си ме ползва за биберон......След това, понеже не знам дали е изсукала всичкото мляко...пробвам да се изцедя с помпата, но ту пуска, ту не....и на почивки и повече инат мога да изцедя към 25-30 мл....А ако опитам с ръка, виждам, че капе още....Дали имам проблем с гърдите и можеби имам малко мляко....От друга страна като си я нахраня през деня си спинка без проблем.[/b]

Госпожицата вероятно се храни подобаващо, ако няма признаци за недохранване. И гърдата е "изпразнена", но такова състояние практически няма, защото гърдите постоянно произвеждат мляко. Ако производството се е регулирало според нуждите на бебето, цедене след това би изглеждало точно така - "ту пуска, ту не" и на почивки се събира малко повечко изцедено мляко. Това е целта на регулирането на производството на мляко - да се произвежда толкова, от колкото има нужда. Не повече, защото в природата нищо не отива зян  Simple Smile .

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 01:40 от skrech

# 671
Цитат
…Иначе ние имаме проблем, които не знам дали е към ЛЛЛ, но понеже се храним с кърма на поискване, тъй като не успяваме да спазим никакъв режим. Та проблема е че ако я нахраня сега, след час и половина пак сме гладни (или поне така мисля аз), тъй като почва да си смуче ръцете и всичко, което докопа. А като й дам пак да яде и повръ6та - не на фонтан, а просто изплюва млякото. Залъгваме се с биберона, но аз си мисля че е гладна, тъй като така настървено я захапва, че няма пускане. Не знам какво става и какво да я правя, а като питам педиатърката тя ми казва да й давам вода, което аз хич не искам. Права ли съм? Дайте ми съвет,моля ви.  …
Към ЛЛЛ, мисля че Маринелка малко ви е объркала,. затова мисля че трябва да уточним, щото има разлика в кърменето и храненето с кърма, така мисля аз, естествено че мога и да бъркам. За да бъда разбрана правилно ще уточня че Маринелка се изцежда и и дава от шише а това все пак е по различно от кърменето с гърда и затова отговорите и съветите които биха могли да дадат от ЛЛЛ могат да се променят във връзка с горе написаното.

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 01:46 от г-жа Стихийно бедствие

# 672
  • София
Още промени :

Бебешко кафе с Ла Лече Лига

17.03.2011 г., четвъртък, 10 ч., гр. Варна, Детски клуб "Невеляшка", ул. Кестен 14, до ВиК

# 673
Добро утро на всички,
как сте днес?
В това гадно време няма да се излиза, но другата седмица ще е хубаво.
Виждам колко бебета са надошли в темата да са живи и здрави весели и засмени. На всички чакащи още остана малко до финала. Стискам палци!
Към ЛЛЛ имам един въпрос, необходимо ли е непременно да се изцеждат гърдите след всяко хранене на беба? В момента не ми се препълват, но тя си яде и от двете и след 3 часа пак, почти не се налага да изцеждам, а ако така тя си регулира колко изяжда и колко гърдите да произведат не виждам защо да цедя. Моля да ми разясните, че от толкова четене и различни мнения се чудя. Страх ме е да не вземе да ми намалее кърмата. Гърдите ми са меки и има мляко, но не и твърди и препълнени както преди седмица. Да кажа, че беба е на 16 дни.
Благодаря предварително за отговора  bouquet

# 674
  • където и да е,само да не съм сама
Commelina,Честита ти рожба!Голям юнак се е родил и на много хубав празник.Дано всичко при теб е минало безпроблемно и бързо възстановяване..

Честити рожденници на всички, които са имали поводи за веселие тези дни.Покрай емоциите по така дългоочакваната среща,аз позабравих празниците на мн близки хора,за което мн съжалявам/е,реванширах се,но на патерица/.

Вече доста по-активни във форума са мамите 1+1 и това е обяснимо/имат мн въпроси свързани с отглеждането/, а ние все още чакащите:) сме малко попритеснени може би или напрегнати и в очакване.........

Искам от опит да споделя, че детето ако се храни по  някакъв режим е хубаво след всяко кърмене гърдата да се доизцежда поне ок.месец.Когато е на поискване тази нужда отпада,защото с честото кърмене, кърмата само се урегулира.
Странно ми е, че 3-те деца ще си ги гледам по различен начин:)Simple SmileSimple Smile,но какво да се прави нещата се променят и както Стихията е казала и е съвсем права се стремя да отстраня грешките от предходния път.

Стискам палци на всички и 1+1 и 2в1 да им намалеят притесненията и да са спокойни.

Общи условия

Активация на акаунт