Всеки ден с копнеж очакваме МАРТенски бебевалеж! - тема 15

• 32 866
  • 730
  •   1
Отговори
# 675
  • Карлово
един въпрос към мамите които имат бебоци : Излизате ли на разходка или ще чакате 40 ден
след 10 ден не може ли да се излиза ... толкова е хубаво времето че ми се иска да излезна  Sad

# 676
Маринелс и ние сме така със смученето на пръста...като го набара и....няма пускане... ракавите си смуче и всичко до което се докопа...

Към ЛЛЛ Относно кърменето.... ...моята кукла си я кърмя,не давам АМ...след това спи ПОНЕ 3 часа....И лекарката ми каза,че кърмата се усвоява за час и половина...и по-често се кърми,ама Ванеса май и стига кърмата за по-дълго време... Вече започвам да се чудя дали трябва да се притеснявам.... Thinking Thinking Thinking

# 677
Цитат
Към ЛЛЛ Относно кърменето.... ...моята кукла си я кърмя,не давам АМ...след това спи ПОНЕ 3 часа....И лекарката ми каза,че кърмата се усвоява за час и половина...и по-често се кърми,ама Ванеса май и стига кърмата за по-дълго време... Вече започвам да се чудя дали трябва да се притеснявам....   
Да ви кажа че колкото повече ви чета толкова повече се уверявам че една майка и да няма от какво да се притеснява все ще си измисли Joy
Я сега бързо да ми обясниш от какво ти е притеснението, че и е достатъчно кърмата? че спи 3 часа? или че не даваш АМ?
Радвай се на детето ти и си почивай не си измисляй и не се вкарвай във филми  bouquet

# 678
Вчера, 15.03. на обед се роди първата рожбичка на snejanapesheva (Наложило се е секцио) -Да е жив и здрав,малкия сладурко, 3.700кг, 50см.

Добре дошли на този свят на всички МАРТенчета и леко раждане на майчетата,които са още в очакване на голямата РадосТ...

# 679
Честито на новите мами

Първо да благодаря на Аморевиле и правилно е отбелязала г-жа Стихийно бедствие, че нарочно съм написала храним се с кърма, а не кърмим се, за да покажа че се изцеждам. Госпожицата вчера следобяд и тази нощ не е повръщала, така че вероятно е било нещо моментно от преяждане, а притесненията на майка й вероятно са неоснователни, но собствените ни страхове са най-силни. Снощи примерно изпаднах в ужас, че успях да изцедя само 40грама и на детето няма да му стигне. Питайте ме дали имам причина да си мисля така -не, ама като млада майка и най-вече малка на години изпитвам страхове от много неща. Сега разбирам защо ми казваха, че колкото и да се чувствам подготвена като се роди малката няма да е точно така. Пиша ви това лирично отклонение, тъй като тук споделяме проблеми с кърменето, а според мен трябва да говорим и за състоянието в което сме. Аз мисля, че не карам следродилна депресия,освен дните които бяхме в болницата, тъй като въпреки супер условията аз не спирах да плача и от най-малкото нещо.

Сега говориха при Гала за къпането. Та по този повод вече май сме го коментирали, но беше преди раждането- да питам сега колко често се къпете?

# 680
  • Карлово
Към ЛЛЛ имам един въпрос, необходимо ли е непременно да се изцеждат гърдите след всяко хранене на беба? В момента не ми се препълват, но тя си яде и от двете и след 3 часа пак, почти не се налага да изцеждам, а ако така тя си регулира колко изяжда и колко гърдите да произведат не виждам защо да цедя. Моля да ми разясните, че от толкова четене и различни мнения се чудя. Страх ме е да не вземе да ми намалее кърмата. Гърдите ми са меки и има мляко, но не и твърди и препълнени както преди седмица. Да кажа, че беба е на 16 дни.
Мама Бобо, няма нужда да изцеждаш, правилно разсъждаваш. Меки гърди е нормалното състояние на кърмещата майка, след първоначалното настройване на произвежданата кърма. Ако откликваш на нуждите на бебето, няма защо да се тревожиш, че ще ти намалее кърмата. Ако попадне в криза на растежа бебето, то ще започне да търси по-често и ако ти продължиш да се съобразяваш с желанието му, до няколко дни нещата ще се нормализират отново.

Относно кърменето.... ...моята кукла си я кърмя,не давам АМ...след това спи ПОНЕ 3 часа....И лекарката ми каза,че кърмата се усвоява за час и половина...и по-често се кърми,ама Ванеса май и стига кърмата за по-дълго време... Вече започвам да се чудя дали трябва да се притеснявам....
Весето, няма твърди правила за колко време се усвоява кърмата. Всяка двойка майка-бебе е уникална и единствена. Има бебета, които едва успяват и час и половина да издържат без храна, има и други, които и с хранене на 4 часа качват по 2 кг на месец. Щом бебето ти е спокойно, наддава, пълни памперсите – наслаждавай се на взаимните ви моменти. И ще цитирам подписа на една потребителка: „Ако Бог искаше да кърмим под час и определени милилитри – щеше да ни създаде с часовник и мерилки на гърдите”

# 681
Честити нови бебчета!!!!  newsm30   bouquet
г-жа Стихийно бедствие , много е сладко, особено с тази гъсеничка!  Grinning

... все пак си мисля, че твърде много предизвикани раждания има без никаква, ама никаквинка причина и ми става много гадно като чета за такива истории. Предизвикано раждане и то какво - бъркат, действат, като че са си в техните интимни части и са пълноправни ползватели.
именно това имах предвид и аз.  Peace Иначе те са лекари, не мога да оспорвам компетенциите им, все пак аз знам доста по-малко от тях, но доста често се намесват без нужда, както опасявам се ще стане и в моя случай. Но ти си ми за пример като разправяше за 2рото раждане как си се държала и си настоявала за своето  Grinning  Peace

# 682
Здравейте. Искам да ви попитам какво бебешко олио използвате. Моето бебче  е с много суха кожа и цялата е излющена. До сега я мажех само с бебешко олио на бочко, но мисля да  пробвам с нещо друго.  Пъпчето й падна още в родилното, но забелязвам, че все още има леко кръв по него. Това дали е нормално?

# 683
Цитат
…Иначе ние имаме проблем, които не знам дали е към ЛЛЛ, но понеже се храним с кърма на поискване, тъй като не успяваме да спазим никакъв режим. Та проблема е че ако я нахраня сега, след час и половина пак сме гладни (или поне така мисля аз), тъй като почва да си смуче ръцете и всичко, което докопа. А като й дам пак да яде и повръ6та - не на фонтан, а просто изплюва млякото. Залъгваме се с биберона, но аз си мисля че е гладна, тъй като така настървено я захапва, че няма пускане. Не знам какво става и какво да я правя, а като питам педиатърката тя ми казва да й давам вода, което аз хич не искам. Права ли съм? Дайте ми съвет,моля ви.  …
Към ЛЛЛ, мисля че Маринелка малко ви е объркала,. затова мисля че трябва да уточним, щото има разлика в кърменето и храненето с кърма, така мисля аз, естествено че мога и да бъркам. За да бъда разбрана правилно ще уточня че Маринелка се изцежда и и дава от шише а това все пак е по различно от кърменето с гърда и затова отговорите и съветите които биха могли да дадат от ЛЛЛ могат да се променят във връзка с горе написаното.

г-жа Стихийно бедствие, благодаря ти за уточнението! Аз бях останала с впечатление, че Маринелка кърми и от гърда, а изцежда, ако и станат болезнени зърната (и затова си беше взела и силиконови зърна), но явно не съм разбрала добре. Blush.

Маринелка, сега видях поста ти, благодаря, че внесе яснота!
За храненето с кърма от шише, към това, което вече отговорих конкретно по въпросите ти, мога да добавя, че при кърменето бебето самО може да „дозира” колко кърма да изсуче, докато при храненето с шише, млякото тече равномерно и е възможно да не може да определи кога да спре. От шишето изтича по-бързо и по-лесно, възможно е бебка да се нагълта с повече въздух, и това също евентуално да предизвиква връщането.
Снощи съм пропуснала да напиша – за връщането, помага да се повдигне леко матрачето, на което спи бебчето, откъм главата (не да се сложат възглавници отгоре, а самото матраче да се повдигне, като се подложи нещо под него); също така бебето да оригва добре, да се държи изправено докато се чуе мощен звук.
Нормално е да имаш страхове и притеснения, за теб майчинството е ново начало, изпълнено с много неизвестни, но може би и сама усещаш, как с всеки изминал ден разбираш по-добре нуждите на бебка и как да им откликнеш и се справяш все по-добре. Опитай се да бъдеш по-спокойна и да се наслаждаваш на прекрасните мигове с малката принцеса и на хубавото, което предстои.
  bouquet

# 684
m82, нормално е от пъпчето понякога да се отделя по малко кръв. И при нас е така-съвсем малко е и не винаги. Мисля, че излющването на кожата също е нормално, на нас ни казаха, че до месец ще се оправи кожичката. Това излющване не било признак на много суха кожа, а просто ще си се обнови постепено и ще спре да се лющи. Това е мнение на педиатърката от родилния дом, не мое и затова го споделям.
Аз къпя бебето всяка вечер, но косичката-през ден.Ноктите още не съм ги рязала-след първия месец казаха.
Аманита, поставянето на епидуралната не боли. Усещаш само едно боцване на иглата и нищо повече.

# 685
  • Там където е семейството ми
Честито на всички нови майчета.Да са им живи и здрави дечицата, и много радост да им носят. Hug

m82 И нашата кожичка беше започнала да се лющи,най вече на ръчичките и крачетата.Използвам бебешкото олио на Бюбхен и съм доволна от него.Лющенето започна да отшумява.И нашата лекарка каза,че това лющене е съвсем нормално при малките бебета.

# 686
marinels напълно съм съгласна с теб че трябва да говорим и за майката, защото всъщност от нас идва всичко.
Затова често казвам,. че не е нужно да се притесняваме за разни глупости, ще ги нарека така, защото ще мине време и ще ви е обидно че не сте успели да се нарадвате на детето си само защото  от притеснения и решаване на проблеми (които сами сме си ги измислили) не е останало време за друго.
За следродилна депресия може да се говори много, но никога няма да е професионално, защото такива състояния зависят от психиката и ситуациите на всяка конкретна жена, аз най много мразя обобщенията.
Много малко неща има общи в това състояние, едно от тези малкото неща които предизвикват и спомагат за това състояние е несигурността или пък по точно казано не вярата в себе си.
Няма такова "най добрата майка" но не знам защо всичките ни стремежи са насочени точно там, ако просто го обичаме, ако си вярваме или поне не се съмняваме във всяко свое действие, ако сме до него и го дарим с внимание това е достатъчно.
Пиша това за да ви предпазя, вече 6 години съм майка, първата година от живота на моето дете почти не помня (не е ли страшно) не помня защото съм глупава (надявам се в минало време) защото за мен беше важно да съм най добрата майка, в перфекционизма си обръщах внимание на толкова неща че не забелязах кога порасна детето ми.
Обещах си този път да не съм най важната аз.
Дано моя български да ми е позволил правилно да обясня това което чувствам.

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 11:25 от г-жа Стихийно бедствие

# 687
marinelsзащото всъщност от нас идва всичко.
Абсолютно съм съгласна с теб, първите дни тук вкъщи аз мислех, смятах колко трябва да изяде детето, ама защо сега примерно вече 3ти памперс сменям празен и т.н. и от там се почва едно притеснение, страх, че не се справям, че бъркам, че има проблем с детето, но сега си казах"Майната му". Детето ми не е часовник или компютърна програма, която има точно мерки и теглилки и алгоритъм за всичко. щОм видимо е здраво и няма някакъв проблем защо трябва да се тревожа колко е изяло (а да ви кажа притесненията ми стигаха до там, че дори мислех да взема кантар, добре че разума ми надделя).
Повдигнах темата, за да си помогнем взаимно в преодоляването на тези безумни страхове.

# 688
marinelsзащото всъщност от нас идва всичко.
Абсолютно съм съгласна с теб, първите дни тук вкъщи аз мислех, смятах колко трябва да изяде детето, ама защо сега примерно вече 3ти памперс сменям празен и т.н. и от там се почва едно притеснение, страх, че не се справям, че бъркам, че има проблем с детето, но сега си казах"Майната му". Детето ми не е часовник или компютърна програма, която има точно мерки и теглилки и алгоритъм за всичко. щОм видимо е здраво и няма някакъв проблем защо трябва да се тревожа колко е изяло (а да ви кажа притесненията ми стигаха до там, че дори мислех да взема кантар, добре че разума ми надделя).
Повдигнах темата, за да си помогнем взаимно в преодоляването на тези безумни страхове.
Ох и аз съм така, Маринелс! Sad Но все още се чудя за това дали да взема кантар, тъй като не сме я мерили откакто сме се прибрали и все се притеснявам дали е наддала Sad Успокоявам се, че си спи през деня, обикновено сменям през деня 3-4 наакани памперси.

# 689
Към ЛЛЛ имам един въпрос, необходимо ли е непременно да се изцеждат гърдите след всяко хранене на беба? В момента не ми се препълват, но тя си яде и от двете и след 3 часа пак, почти не се налага да изцеждам, а ако така тя си регулира колко изяжда и колко гърдите да произведат не виждам защо да цедя. Моля да ми разясните, че от толкова четене и различни мнения се чудя. Страх ме е да не вземе да ми намалее кърмата. Гърдите ми са меки и има мляко, но не и твърди и препълнени както преди седмица. Да кажа, че беба е на 16 дни.
Мама Бобо, няма нужда да изцеждаш, правилно разсъждаваш. Меки гърди е нормалното състояние на кърмещата майка, след първоначалното настройване на произвежданата кърма. Ако откликваш на нуждите на бебето, няма защо да се тревожиш, че ще ти намалее кърмата. Ако попадне в криза на растежа бебето, то ще започне да търси по-често и ако ти продължиш да се съобразяваш с желанието му, до няколко дни нещата ще се нормализират отново.

микки, благодаря ти много!

Общи условия

Активация на акаунт