Тестче бяло с 2 червени чертички...Чакаме от Баба Марта ей такива мартенички -52

• 23 537
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
  • Sydney
maria_84 това дали е редно или не да се купуват неща си го решава всеки сам за себе си... аз мисля, че трябва да се купят след като вече си бременна, най-малкото поне цветово да съобразиш всичко с пола на бебето... не съм фен на " в последния момент", но и не бих почнала още от сега...

# 706
benitabeni това е ясно мила ,аз просто подчертах когато във семейството има финансов проблем и няма помощ от никъде,затова допълних предния си пост.Като го слушам моичкия как говори за колегата му на жената и се плаче във момента... Cryвместо да се радва ,,,,

# 707
Мария, аз съм православна християнка и съм вярваща. Peace Следователно, не бива да съм суеверна, тъй като това са все езически ритуали и вярвания, но все пак винаги има едно зрънце на съмнение, което се заражда у нас като ни кажат " не прави така, защото е на лошо, или на болест" и ала бала. На 1000 такива случая, се пада 1 да стане според суеверието и хората се плашат, нормално е. Peace
Има обаче и едно друго схващане, според будистките вярвания, че бебето/или каквото искаш да ти се случи/ ще дойде тогава, когато подготвиш душата, тялото и дома си за него. Heart Eyes Аз започнах да се храня много по-здравословно от преди, спрях алкохола и цигарите месец преди да забременея. Започнах да си повтарям, че всичко ще е наред, ще успеем в близките месеци, мъжът ми измери място за легълцето, постоянно разглеждах колички, дрешки и т.н. Heart Eyes
За сега имам няколко вида дрешки, одеалца и столче за кола взети от познати или подаръци от нетърпеливи лели и баби Mr. Green Hug
започвам да вярвам, че всичко е до нагласа и арзположение на духа, и все пак трудно ми се отдава понякога сама да се измъкна от дупката на страховете и съмненията... Confused
 Hug Hug Hug

# 708
  • Sydney
Аника_Б е много права... а ако е до финансовата страна на въпроса, тогава няма проблем да купуват когато могат...

# 709
Благодаря ви момичета, че ме приехте при вас  Hug  bouquet.

По темата за купуването ,аз първия път започах да купувам към 7-мия месец и си имах основните неща като се появи Вики .  
Ако човек е суеверен , мисля ,че трябва да си задоволи суеверията , за да е в мир със себе си . Мисля ,че това е разковничето - не самия ритуал, а следствието от него - спокойствието ,че си направил каквото трябва. Ако смяташ ,че това ще ти помогне, трябва да го направиш,както и всички други неща - ако не ти помогнат , то със сигурност няма да ти навредят  Peace

Нито тялото, нито думът ми бяха подготвени за детенцето ми , когато видях двете чертички ...  За духа : имах желание да имаме детенце и се бях настроила да започваме бебеправенето . Спомням си ,че се шегувах с мъжа ми , че заповаме бебеправенето след сватбата ( края на май) и че се надявам до есента да имаме положителен резултат. Е , бебето стана не след първия месец ,а след единсвения път , когато не сме се пазили . Много дълго не можех да повярвам ,че е истина. Не бях пила фолиева киселина, пушех , правехме си нощни купони с много алкохол до ранни зори.
Сега опитваме вече трети месец . Духът ми е подготвен за бебе , защото го искам до болка. Домът и той е подготвен , предвид ,че в него вече има едно детенце . Тялото и него го подготвям с витамини , фолиева киселина , не пуша от години   и тн .  Правя ову тестове, правим секс редовно , водя календар , наблюдавам ЦС , чета форуми и какво ли още не , но мензиса ми си идва вече трети месец ... Склонна съм да вярвам ,че пренавиването не ни е добър другар Simple Smile  Колкото по спокойно го караме , толкова по-добре.

И Аника_Б май измъкване от дупката на страховете няма Simple Smile Просто свикваш с тях . Ако си мислиш ,че сега са силни , почакай да се роди детенцето ти . Но това е напълно естествено - не се става лесно майка , за това и толкова ги обичаме , когато се появят на бял свят  Heart Eyes

# 710
Да говоря за това когато има финансов проблем във семейството.       Аника и аз мисля като теб.                                                                                                                                                                                                                                                            Разбира се подчертавам не говоря за това да се купуват мебели и колички,а за нещата от първа необходимост.
На моя приятел колегата е споделил,че едвам квартирата плащат ,отделно др неща изплащат,тя работи до последно защото не смее милата да си тръгне ,защото взима по редовно пари от него.Обаче няма начин ,след няколко седмици тя си остава във къщи,До като е работела е плащала почети всичко сама заеми ,наеми ,прегледи и за др дете и се оказва във момента ,че нямат нищо....Аз им желая да е живо и здраво бебето и тя пък другото
Дано Кафенцето не се разсърди  за тая тема,просто исках да видя и вие какво мислите,,,,,

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 14:47 от maria_84

# 711
  • София
Наистина казват, че суеверието е враг на всяка религия, но аз лично слушам вътрешния си глас за всичко, или по-точно ми е трудно да "вървя против себе си" и затова правя това, което чувствам!!!За предварителното пазаруване за бебе, мисля че ако нещо се случи с бебето ми най-малкият проблем ще са ми материалните загуби.
Колкото до различните случаи, искам да ви кажа, че и ние сме на една заплата - моята и имаме и наем, но пак съм щастлива, старая се да приемам този факт нормално и да се радвам на положителните страни на ситуацията. Няма да лъжа, че някои приятели ми дадоха бебешки неща и пак разходите по подготовката са много.
Желая на всички да са щастливи и да нямат други грижи, освен материални (е, ако може и без такива).  Hug Hug Hug

# 712
За предварителното пазаруване за бебе, мисля че ако нещо се случи с бебето ми най-малкият проблем ще са ми материалните загуби.
Ама тези финансови проблеми и материални загуби ли се имало впредвид ooooh! даже не се бях замислила Tired
Те наистина са последното нещо, което ще ми хрумне. Confused
Честно казано не виждам с какво пазаруването за бебето може да окаже негативно влияние върху него и здравето му.... newsm78
За завистта по-има логика, но пък не може до последно да криеш, че си бременна, все пак си личи по някое време  Laughing Mr. Green А и, ако ходиш 9 м. тъжна, угрижена, какво ще мислят хората, какви суеверия какво вещаят, как да прикриеш корема си, бебето със сигурност няма да се чувства добре, че го "криеш" от хората и, че си вечно тревожна. Peace
И все пак, когато качвах ехографски снимки и снимки с корема ми във ФБ, няколко пъти ги трих и пак ги качвах.... Crazy червейчето на съмнението си гризе ли гризе, въпреки здравия разум на човека Mr. Green Hug

# 713
ЕлБиЕн е права ,но хората който не купуват не го правят ,че материално ще загубят по скоро от страх да не стане нещо ,,,,прословути суеверия..
Аника_Б  пазаруването няма как да навреди на бебето,виж за злобата човешка съм съгласна .Sad
Моя приятелка е бременна в 3 месец и усилено крие,поради простата причина ,че трудно забременя ,много я е страх от лоши очи и завист ама знам ли ,дори и това ,че така си го мисли я зарежда отрицателно самата нея:(

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 15:24 от maria_84

# 714
Ако стане нещо, материалната загуба е най-малкия проблем Sad .
Ако хората са притеснени финансово , но се притесняват да купуват предварително, могат просто да опитат да спестят тези пари в депозитна сметка или нещо подобно.  в крайна сметка дали ще ги похарчат сега за необходимите неща или ще ги спестя за по-късно , реултатът е един и същ ...

# 715
Дори и да съм си в БГ  където имам майка и свекърва на близо, пак няма да оставя някой да купува докато съм в болницата. Бих си купила всичко предварително. През неуспешната и бременност бях купила няколко дрешки, но не мисля, че не беше сполучлива, защото съм купила 2 гащеризона в петия месец. Не ги мисля и за загуба - единия го скрих от себе си, другия го носеше дететнце на моя приятелка. Бях започнала да избирам количка, понеже мислих да я поръчвам от Ибей.
Сега моя приятелка, която купува също от 4-5 месец я изненадаха преди няколко дни, че едва ли ще дочака термина, а тя днес влиза в девети месец.... И ако не си беше накупила всичко необходимо, какво? Сега е с болки и контракции всеки ден, казали да й само да лежи, та кой щеше да купува...
Едно време е било лесно, имало е един вид колички, един вид креватчета, дрехите не са били на различни цени и качество, да не говорим, че бебето до 3 месец е било повито, та тогава е било доста лесно като роди майката бабите да купят по 1 комплект пелени, количка и кошара (ако са нямали останала от някоя кака или батко). Козметиката е била един вид сигурна, та и там не са имали тема на размисъл  Mr. Green Да не говорим, че моя мъж до не знам кой месец е къпан само с жълтък, а е раждан 77 година...

# 716
Radostche, добре дошла и скорошен успех ти пожелавам!  Hug
***Надежда*** , браво за спермограмата! Бързо ще преборите и хламидията и скоро ще се радвате на резултата  EFP  smile3521 Пожелавам ти го!  Flowers Four Leaf Clover  Hug
Мария, по твоя въпрос- аз не съм суеверна, така че ако забременея някой ден, бих си купила всичко предварително  Wink Не бих се лишила от това удоволствие  Wink А колкото до финансите- ако съм затруднена материално, и то толкова, че едва да плащам покрива над главата си, бих се позамислила и бих изчакала малко с бебето, особено, ако вече имам едно дете. От друга страна, човек никога не знае какво предстои и ако бебето вече е факт, бих започнала да купувам всеки месец по нещо (по-ненатоварващо е за бюджета). Или в случая на твоите познати, ако са суеверни, да заделят всеки месец някаква сума и после да купят всичко, след като се роди бебчето.  Peace

# 717
Много скучно тази вечер!!!!Къде се изгубихте?
НАДЕ браво за хубавите новини и се надявам да не извървяваш всички кръгове а този да е последния вече!!!! Hug Hug Hug
МАРИЯ наистина е тъжно хубави и здрави семейства с желание за гледане на дечица да страдат и то от безпаричие...вместо да се радват на хубавите неща!Аз лично не купувах нищо предварително защото не беше сигурен полът и не ми се искаше да купувам после наново!И сега като гледам ако забременея само ще вървя и ще зяпам и набелязвам но за купуването ще е след раждането защото имам и от баткото пък и нямам пратив да взема от други майки назаем и така...! Simple Smile
Някой нещо да се похвали айде де!!!!!Или поне да каже нещо ново! Wink

# 718
Някой ползвал ли е  Oview  . Много са му бледи чертите . Днес ми е 13-и ден от цикъла и се надявах на + . А пак се появиха бледа контролна и едва забележима (ама с лупа да я търсиш) втора черта . Чудя се дали извенъж се насища или постепенно. Ако не станат еднакви значи ли това ановуларен месец ?   

# 719
zvezdi4ka_ съгласна съм ,че при липса на финанси човек трябва да се замисли за второ дете,но при тях за сегашния и мъж е първо,а за нея второ.Няма да съдим хората ,а и човек не знае дали винаги ще е финансово добре.Особено  има семейства ,който от години искат и не могат да имат дете,и ако във даден момент чудо е станало ще е много жалко да изпаднат в такава ситуация.При тях не знам какво да кажа,но то и на нея и остават един месец до раждане така ,че въпроса е че нямат средства да купят на бебо нещата и единствения вариант е кредит,но ако го одобрят.   EmbarassedА и аз винаги казвах преди ,приятели рода се повтарят ай де ,за кога го отлагате ,а аз сега не сме финансово добре след още някоя година ,но годините минават за съжаление кризата във нашата държава се задълбочава ,финансите не растат но години те ми, и тези на милото определено растат Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт