Тема Незабравима (Unutulmaz) 175

• 39 092
  • 760
  •   1
Отговори
# 285
Добър ден момичета и момчета!Желая Ви приятна и усмихната неделя!

И тъй като днес е "Неделята на всеопрощението" реших да се включа.Прошката е важен прелом за една наранена душа.Прошката те кара да дишаш по-свободно и ритмично.Направиш ли го - чувстваш сякаш огромен товор сваляш от плещите си.
 МОЛЯ, ЗА ПРОШКА И ИЗВИНЕНИЕ ОТ ТЕЗИ КОИТО ВОЛНО ИЛИ НЕВОЛНО СЪМ НАГРУБИЛА С МОИТЕ РЕЗКИ МНЕНИЯ И КОМЕНТАРИ КОИТО ПОНЯКОГА СЪМ ПУБЛИКУВАЛА!!!
  По лесно е да простиш на другите отколкото на себе си за някой грешки  или резки думи.Затова и аз казвам " Простено да ви е и от мене и от Бога!",но на себе си не мога да простя за думите отправени в момент на ефект,защото това не ми е присъщо.
  Не съм спирала да Ви чета нито за миг и няма да спра,защото за мен е истинско удоволствие след тежък и изморителен ден да седна и да се полюбувам на прекрасните стихове,гифчета,клипчета,
и най-вече на интересните коментари.Благодаря и за неуморния труд наг-жа Броненосец,Милена и Рекси за преводите.Благодаря и на Златна рибка за качените субтитри.
   За всички Вас с много любов:

Това беше инцидентно включване,за да измоля прошка и за да ви поздравя за всичко което правите за да бъде този форум незабравим кът за отмора и истинска наслада за душата.Ще продължа да ви чета ,но няма да се включвам защото може пак да не се въздържа при някое предизвикателство  отправено към мен и да отговоря пак рязко,а аз не желая да влизам в конфликти но не мога и да не отговоря.
  Желая Ви приятен неделен ден и много щастливи мигове днес със най-близките си хора.

# 286
Както разбирам, Арас заминава да търси истината от майка си, значи той ще е извън голямата игра в драматичната нощ.
От друга страна, каква ли истина за произхода му ще излезе наяве  ? Rolling Eyes
Вече знаем, че майката е Назал, но кой е баща му ?
Защото един баща тръгва да се отказва от детето си, най-вече при съмнение, че е негов баща.
Така ли е и сега ? Заинтригуваха ме с Арас, дано не е само поредна димка на сценаристите.
Знаем как безславно прключиха нещата с Толга.
Още веднъж - хубав ден ! И хубав празник  !  Hug
И на мен историята около Арас ми стана интересна още, когато загатнаха във фрагмента. Да си призная, обаче от преводите нищо не ми се изясни-много странни разговори м/у Назан и него. Така, че оставяйки се на буйната си фантазия мисля, че Назан е била в някаква безизходица, за да се наложи да си остави детето, а Атиджан е била под заплаха, че ако не роди наследник, ще я изгонят от семейството. И тази тайна м/у Назан и майката сигурно е била разкрита сега от бащата и затова да иска да му отнема името. Но това е малко вероятно, просто така си фантазирам.
Благодаря на преводачките, които не оставиха и една реплика без превод.   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Моля, простете ми и на мен!
Да, Весе, би трябвало да се отказва от сина си, от името, което му е дал, само ако се съмнява, че е баща на детето си, но ако не е, тогава кой е бащата ?! Може би ще излезе нещо интересно тук.
Възможно ли е бащата на Арас вече да е починал и той да е отгледан от майка си и Назал ?
А информацията на Харун да е за минало време, т.е. Арас търси истината, но вече може да я научи само от майка си и Назал, не и от баща си.

В 57 епизод, след като Еда видя детето си за първи път, с Арас бяха отишли на кея и той тогава спомена, че баща му е умрял доста млад.
Та си мисля, че затова Арас иска да пита майка си дали е вярно това, което му каза Харун.

# 287
здравей,Доритал! Hug
радвам се,че се включваш дори и за малко,определено ни липсваш...
аз така и не разбрах какво се е случило,но както и да е...
мисля,че ти ако не си простиш сама,другите и да ти простят,прошката няма да е истинска...
не мисля,че се е случило нещо толкова лошо,че ти сама да не можеш да си простиш...
така,че опитай...все пак днес е ден за прошка... newsm10

# 288
сега да поздравя и останалите...
здравейте мили момичета! Hug
благодаря за преводите newsm51 newsm51 newsm51
момичета страхотни сте...
ако съм обидила някой с нещо,моля да ми бъде простено

# 289
Според мен,арас е изгубения син на Низал!Итова е голямата таина м/у двете.
Да, но кой е бащата на изчезналото дете на Назал ?
После, как така е бил заблуден за майката ? Поне произходът от майката почти винаги е ясен.
Ако не е била бременна как така се е сдобила с дете ?
Както и да е, предстои да разберем.
Но доколкото това знание няма никакъв смисъл, ако не е свързано с основните лица,
то каква е връзката с Харун или с Бату ???

Бащата на Арас предполагам, че е някой приятел на Назал, който се е възползвал от нея и след това я е зарязал. Междувременно с Атиджан са били приятелки и Назан е споделила с нея своята тревога. Както Весела написа изглежда Атиджан е била под заплаха да бъде изгонена, ако не роди наследник на фамилията и тогава двете приятелки са решили по някакъв начин детето на Назан да бъде отгледано от Атиджан като наследник на фамилията. Може  това, което каза Харун да е вярно, че бащата на Арас след години научава, че това дете не е негово и затова да е получил сърдечни проблеми и междувременно умира и никой друг не научава тайната на Назал и Атиджан.

# 290

После, как така е бил заблуден за майката ? Поне произходът от майката почти винаги е ясен.
Но доколкото това знание няма никакъв смисъл, ако не е свързано с основните лица,

Възможно е Назан да е забременяла като момиче, впоследствие когато бащата разбира за бебето, да се е отказал от нея и детето. И тъй като в Турция морала и честа са преди всичко останало, сигурно Назан е била принудена да го остави на някого...А, предполагам семейството,което го е осиновило са били богати хора, но не са могли да имат деца.Вероятно са взеле Назан като икономка за да е до сина си..... Така с Божията помощ Арас се озовава в добро семейство, близо да истинската си майка.
Звучи като в красив роман, но не е изключено и този вариант... Peace

# 291
# 292
здравей,Доритал! Hug
радвам се,че се включваш дори и за малко,определено ни липсваш...
аз така и не разбрах какво се е случило,но както и да е...
мисля,че ти ако не си простиш сама,другите и да ти простят,прошката няма да е истинска...
не мисля,че се е случило нещо толкова лошо,че ти сама да не можеш да си простиш...
така,че опитай...все пак днес е ден за прошка... newsm10
+1

# 293
# 294
Малко за пояснение, последната сцена от 73. епизод:

Харун – Бату (разговорът по телефона):
Харун – моля!
Бату – Много ме чакаш, нали?... Но този ден трябваше да е специален.
Харун – какви ги говориш не разбрах. Идваш ли или не идваш?
Бату – Не затваряй телефона (включи си видеото), ще рабереш какво искам да кажа. Днес ще бъде един много специален ден. За теб ще бъде страдание, за мен – удоволствие. Както искаш го разбирай (наречи)! Тази нощ за всички ще стане една незабравима нощ. Нощта на просветлението (нощта на разкриването на истините)!
Харун – Не си играй с мен игра, КЕНАН!
Бату – Не се тревожи. Това е последната игра. Тази нощ ще падне завесата след последното действие.
Харун – какво се опитваш да направиш, безчестнико!...Да излезем един срещу друг като мъже и да разкрием козовете си!
Бату – Ще ги разкрием, Харун Арсланлъ, ще ги разкрием. Но погледни за последен път любимите си. Защото тях повече няма да ги видиш.
Харун – Еда…. Ямур…. Остави ги, прокетнико!....

Миленче , много благодаря за преводите!!
Искам тук да кажа няколко думи, понеже снощи нямах възможност!!
За разлика от някои момичета , които се появяват от дъжд на вятър и само питат за преводи и качени субтитри , по - голяма част от нас са тук всеки ден.Чакаме и се радваме на всяка  дума преведена от теб , Рекси , г-жа Броненосец и Габи. Благодаря Ви за това , което правите !!!!
smile3525 smile3525 smile3525
Искам да се разгранича от някои "субекти",които честно казано прекаляват с нахалсвото си!!

аз също мисля като Меги.
забелязала съм,че има момичета,които влизат само, за да питат за преводи...
това едва ли ще свърши,просто има хора и хора...така че искам да кажа на момичетата,които превеждат просто да подминават такива постове...
аз лично съм много благодарна на всички,които полагат такъв труд,за да сме осведомени и ние/които не знаем език и не можем да правим чудеса/.

# 295

Възможно е Назан да е забременяла като момиче, впоследствие когато бащата разбира за бебето, да се е отказал от нея и детето. И тъй като в Турция морала и честа са преди всичко останало, сигурно Назан е била принудена да го остави на някого...А, предполагам семейството,което го е осиновило са били богати хора, но не са могли да имат деца.Вероятно са взеле Назан като икономка за да е до сина си..... Така с Божията помощ Арас се озовава в добро семейство, близо да истинската си майка.
Звучи като в красив роман, но не е изключено и този вариант... Peace
Мокси,аз също мисля така,но ти ме изпревари с писането Laughing

# 296
лелеее,днес всичките ми мисли се препокриват с вашите...

# 297

Мокси,аз също мисля така,но ти ме изпревари с писането Laughing

Тук е така, мило...Стига един да си го помисли, и всички вече знаят  Wink

# 298
Дори,много се радвам,че пак си при нас.Липсват ми твоите постове.Не се отказвай от тази чудесна компания. Kissing Heart

# 299
  • София
Здравейте, мили ми Незабравими!   bouquet
В деня за прошка моля да ми простите, ако с нещо съм обидила някого, макар и неволно! Все пак сме заедно повече от година, а бегрешни хора няма, така че простете!  Praynig
Аз на вас няма за какво да прощавам, мога само да благодаря на всеки един от вас за прекрасното, уютно, красиво и интелигентно виртуално общество, в което имам честта да участвам!
С много любов за вас  newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

...Сега като се замисля, има на кого да прощавам   smile3506....на милите ми, ненагледни сценаристи. Айде, да им е простено, въпреки че като гледам още в сряда ще съм им набрала отново!  hahaha hahaha hahaha Ама днес да не говоря лошо! 

Общи условия

Активация на акаунт