не иска да пълзи

• 9 459
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
Като допълнение на всичко каzано до тук ще преведа една немска поговорка... "Тревата не расте по бърzо ако я дърпаш".

Съгласна съм и с мненията, че ПОНЯКОГА отконение от нормите може да е сигнал zа фиzиологичен проблем, но е работа на педиатъра да установи това. За това са и въведени нормите, zа да служат на педиатрите като ориентир, но zа съжаление те се върприемат от много хора като "край, ако не проходи до 11 месечна въzраст, няма да се научи никога".

# 16
Моето дете започна едва сега да пълзи , и то много плахо , въпреки че вече ходи стабилно от три месеца. Също смятах , че вероятно няма да се научи да пълзи . Нали уж казват че ако не пълзи по бързо ще проходи.

# 17
  • Pb
Синът ми на година нито пълзеше, нито ходеше. Стържеше си корема по земята като морж и това му беше начина на придвижване. Наблягаше на дърдоренето, не на действията. Другите му връстници отдавна търчаха, а той не проявяваше никакъв интерес към ходенето.
Едва на 8 месеца е детето ти - рано е за паника или дори за безпокойство. Най-вероятно гледаш децата на твои познати, които са по-активни и изпадаш в ужас, че твоето изостава.    
За твое тотално успокоение заведи детето на ортопед, ако се съмняваш, че педиатъра пропуска нещо.

# 18
  • София
Vache съгласна съм, че децата не трябва да се вкарват в рамки, всяко дете е различно, затова са всъщност и педиатрите, познавйки детето от самото начало да преценят, дали се развива добре  Peace  Нашата педиатърка, за съжаление не е такава, това че в момента детето ми е добре, не е благодарение на нея. За нея всичко си беше нормално и наред.

Винаги е добре да чуеш и друго мнение, а и паниката никога не помага.

Ох! Съжалявам, че сте поредните хора дето трябва да придобият медицински познания вместо личните си лекари  Tired Hug

# 19
Моето дете пропълзя на почти 10 месеца. Също мислех че ще се пропусне пълзенето, защото от много малка се набираше да стои права и на 9.5 месеца започна да се изправя правя и да обикаля държейки се за кошарата или мебелите. Обаче още не смее да се пусне да ходи сама и вече започвам да се притеснявам. Мисля че няма проблем, ходи хваната само с два пръста за едната ми ръка и почти не я държа, катери по дивана и спалнята, танцува на музика, провира се лазейки, но пак си имам едно наум.

# 20
Здравейте на всички майки!Аз имам момиченце на 8 месеца и половина и не иска да пълзи.Опитвах всички възможни методи,но без никакъв резултат newsm78.От няколки дни я слагам в проходилката и там се чувства добре.Посъветвах се с други мами и те ми казаха,че може да проходи без да пълзи.Искам да попитам възможно ли е това,дали някоя друга майка се е сблъсквала с моя проблем?Благодаря предварително  bouquet

Моята племенница се научи да пълзи доста след като проходи Simple Smile така че си е напълно възможно!

# 21
Синът ми не е пълzял никога.
Дъщеря ми от около седммесечна се "отвори" на пълzене, та повече нямаше спиране...

# 22
Моето дете също късно пропълзя и то за кратко- направо проходи после. Нашата педиатърка казваше- "Той си е самостоятелен човек- ще се прави каквото си реши"  Laughing

# 23
Споко, то и моят син не е пълзял, ами направо проходи. И на проходилката не беше фен, нито пък аз.
На 9,5м. раздавахме пити за прохождане.

# 24
Има много деца, които не пълзят. Не е задължително детенцето да пълзи. Сина ми пълзеше, но дъщеря ми - не.

# 25
  • до една звездичка
Не е задължително да пълзи. Някои деца направо тръгват. И по-добре, според мен.  Peace

# 26
Здравейте мамчета!Благодаря на всички,но първо искам да кажа че не поставям детето си в каквито и да е било норми,просто другите на нейната възраст пълзят и се учудих защо моето не...?Тя  baby_neutralзапочна да стои седнала на 5 месеца и половина(без да я насилвам),сега на 8 месеца и половина се хваща за решетките на кошарката и се изправя,но след секунди пада,затова въпроса ми беше единствено:може ли без да пълзи да проходи? Rolling EyesДоколкота за проходилката(тя даже не е наша) я сложих само 2 пъти,за да видя дали ще и добре при положение,че другите мами казват,че е доста удобно и е голямо улеснение newsm78.Благодаря все пак за всички отговори,ще оставя на майката природа да си свърши работата  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт