"Столичани в повече" - новия български сериал по Би Ти Ви

• 49 099
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Мисля си, че двамата братя Лютови, както се обичат толкова много, изведнъж Спас ще се обърне срещу Андрей. И всичко ще започне с недуразомението с есемеса, а кулминацията ще е в намирането на съкровището. Спред мен Спас не разбра въобще от какво естество е интереса на Андрей към заровеното имане.

и според мен ще започнат недоразуменията от sms-a, а имането ще е капката, с която ще прелее чашата  Wink

# 526
  • София/Бургас
Вижте сега, целия спор идва от това, че БТВ анонсираха сериала като МЕГА ХИТ  още преди да са започнали да го дават. СЕЗОНЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ СЕРИАЛИ. 

Второ - бил изключително съвременен и кинаджийски направен и му се приписаха не знам какви още качества. И трето - ами обидно е една национална телевизия да представя продукт, в който хората са злобни, завистливи, лицемерни, грозни, повърхностни, материални, прехвърлят си лайна,  завират си циците в лицата на другите, подиграват се със смъртта на близките, с църквата и то далеч извън иронията, и т.н....... и всичко това ни е поднесено през идеята - "Гледайте, защото това сме ние".  Това ли наистина са българите? Питам БТВ, защото съм сигурна, че четат тук.

Ами не, не съм съгласна. Не сме това, за 20 години сме се променили поне малко. А дупките в сценария не могат да бъдат оправдани, нито с това, че сериала е евтин, нито с това, че е едва втори епизод. Някак си е жалко да се похарчат и тези пари за това, което гледаме.

Тук никой не говори за жанра, там както го определиха - комедийна драма. Никой не говори с колко пари е направен, ясно е, че парите не са достатъчни. Става дума за елементарни естетически качества, красота на взаимоотношенията, независимо дали мразиш или обичаш. Хумор и плътни герой. Щото 20 години ни се пробутва чалга, защото това сме били искали. Не съм съгласна, как да поискам нещо друго, като не ми се предлага избор???????

И наистина, хуморът е ужасно първичен. Половината от четирите смешки във втори епизод са от стари вицове.  

С всичките си недостатъци, Стъклен Дом единствен се доближава до определението - сериал! Столичаните напомня на драматизация със скечове. То дори като гледам така са се оплели, че не знаят какво да си правят героите, Стоянка, Христо Гърбов, Тъпия син, малката дъщеря, че и попа дори, са абсолютен пълнеж.

Добре де дай ми една добра причина да го гледаш, защото от зададените от теб въпроси човек ще остане с заключението, че нищо не си разбрала от това какво става в сериала или е поредният опит да се заяждаш. .Защото не виждам смисъл да гледаш нещо, което е не е сериал според теб и не е СД ?!  

# 527
Стъклен дом е буламач, пълен със слаби актьори.  Mr. Green

# 528
  • София
Ninakata, доколкото схващам, основното, което те дразни в сериала, е че според теб показаните образи не отговарят на реални такива.
С което съм съгласна впрочем.
Единствено не схванах защо тогава харесваш СД, тъй като там персонажите са много, ама много по-гнили и неприятни от тук. И с тях, честно казано, не бих искала никой да ме идентифицира.

Аз лично имам проблем със заглавието на сериала. Честно, толкова ли можаха??? Толкова тъпо ми звучи, че няма накъде. В това отношение Стъклен дом просто кърти мивки, много е добро.

# 529
Лелеееееееее............каква словестна битка се води тук......Не мога да повярвам на ушите си.....А става въпрос само за един филм......Какво толкова му нищите?

Е добре де...защо образите трябва да отговарят на реални персонажи? Филма е художествена измислица, не е по действителен случай.....Какъв е проблемът?

Някой да ми каже нещо по-интересно за жената на Мъйнов? Милата......как го чакаше само в леглото......

# 530
Мисля си, че двамата братя Лютови, както се обичат толкова много, изведнъж Спас ще се обърне срещу Андрей. И всичко ще започне с недоразумението с есемеса, а кулминацията ще е в намирането на съкровището. Спред мен Спас не разбра въобще от какво естество е интереса на Андрей към заровеното имане.

Оф, на Йовка май й е слаб ангелът, а и лесно връзва...ШЪ сЪ заформи един тъпоъгълен триъгълник... rotfImbo

Да, за капак и имането - не знам ... newsm78 Каин-Авел идилии  #Crazy

# 531
  • София
Лелеееееееее............каква словестна битка се води тук......Не мога да повярвам на ушите си.....А става въпрос само за един филм......Какво толкова му нищите?

Някой да ми каже нещо по-интересно за жената на Мъйнов? Милата......как го чакаше само в леглото......

според мен тепърва жена му ще става основен персонаж след sms-a от Андрей. А и тя му хвърли око още на сватбата: "Ако знаех, че имаш такъв брат, щях да се омъжа за него, а ти да ни бъдеш кум"  Laughing
Спас пък усети тази "заплаха", защото при изпращането на Адрей и последвалата прегръдка, Спас каза: "добре де, 'айде стига толкова, да тръгваме"  Laughing

# 532

Аз лично имам проблем със заглавието на сериала. Честно, толкова ли можаха??? Толкова тъпо ми звучи, че няма накъде. В това отношение Стъклен дом просто кърти мивки, много е добро.

Мисенце беше обяснила - кое от къде и защо във връзка със заглавието. Но, няма кой да чете. smile3506

# 533
  • София

Мисенце беше обяснила - кое от къде и защо във връзка със заглавието. Но, няма кой да чете. smile3506

основното обяснение беше на друга потребителка, моят скромен принос е, че добавих къде се снима и оттам може би логиката в заглавието  Peace Аз лично намерих такава. Сериалът се снима в т.нар. нови квартали край Сф, които сравнително скоро се присъединиха към столицата ни и които дълго време са били села т.е. жителите им са вече столичани, НО манталитетът им не се е променил.
Сега да не се обиди някой, който живее в подобен квартал. Приемете сериала като комедия, а не като нещо, с което се цели да се засегне някого. Лично за мен манталитетът не зависи от местоживеенето. Навсякъде си има "пъстри" хора

# 534
  • Луната ни пази
Цитат
Сериалът е в жанра комедийна драма (т.нар. dramedy)
- по повод споровете за жанра, соленото, пресоленото, комичното и трагичното.
Цитат
Действието се развива днес, в краен столичен квартал с постоянно скачаща цена на квадратния метър, който допреди няколко години е бил село. Героите живеят в конфликта между патриархалността и модернизацията и мечтаят да продадат скъпо географското си положение.
- във връзка със заглавието и още: пак за заглавието

за повече инфо- тук

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 18:49 от [X]megelinka

# 535
  • София

Чета, чета. Нямам проблем с разбирането на заглавието Simple Smile Звученето му е ужасно.
А и щом се налага изобщо обяснение, значи нещо не е наред - принципно.

# 536

Чета, чета. Нямам проблем с разбирането на заглавието Simple Smile Звученето му е ужасно.
А и щом се налага изобщо обяснение, значи нещо не е наред - принципно.

Грешиш и то принципиално.  Wink Пример - "Полет над кукувиче гнездо".

# 537
според мен тепърва жена му ще става основен персонаж след sms-a от Андрей. А и тя му хвърли око още на сватбата: "Ако знаех, че имаш такъв брат, щях да се омъжа за него, а ти да ни бъдеш кум"  Laughing

Аз не знам много, но мога да подкрепя със снимков мат'риал на младоженците  Mr. Green

Като подхванахте заглавието.... на мен ми звучи на място и в тон със сериала  Peace  А колкото до настроението  - радвам се, че не е наистина драмосано, а по-леко и забавно Peace

# 538
  • София
Хайде няма нужда да сравняваме романи от сорта на Полета със сапунки в стил този сериал  Laughing
Ако даваш пример, дай го за сериал Simple Smile

# 539
  • На земята, която е всъщност звезда.
Обичам български филми- със всичките им несъвършенства  Simple Smile
Този е приятен и лек,на моменти забавен.
Какво има да го мисля толкова,да го сравнявам,анализирам и т.н Rolling Eyes

Но ако всички мислим така, ако сме всеядни и безкритични, българското кино и телевизия няма да се развиват и няма да вървят напред. Само ще се прави копи пейст и точка. Как може да се каже отлична работа на нещо копирано?  Shocked

От моя приятелка, работеща в тв шоу знам, че колкото и да са приятни положителните коментари, много по- полезни са им критичните, защото от тях си виждат слабите места.
Аз не казвам,че е съвършен и отличен,но и нямам намерение да го анализирам чак толкова и да се задълбочавам,защото не ми е това работата.Харесвам доста видове филми(без латино-турски и т.н сапуни),а българските са ми слабост още от едно време.

Ееееее, не ми казвай, че старите български филми приличат на това! Shocked

Ето още една статия за СВП:

http://lead.actualno.com/news_340576.html

Общи условия

Активация на акаунт