Токуда Болница - София - 9 тема

• 47 336
  • 707
  •   1
Отговори
# 555
Аз също съм неприятно "очарована " от сестрите в неонатологичното отделение . Особено от старшата Елена .По цял ден ходеше начумерена и крещеше и на нас и на колежките си .  Да се чуди човек дали да пита нещо или просто да си мълчи .Дано шефовете и да и припомнят защо е там. Иначе условията са чудесни .

Това е особено гадно - да не смееш да попиташ, за да не разядосаш отсрещния още повече и да ти навреди той по някакъв начин. Това е някакво емоционално изнудване направо.

Значи, доколкото разбирам, в родилно отделение има и акушерки от АГ-отделението, и персонал от неонатологията, така ли?  Thinking

# 556
  • в 1001-та нощ
да, родилният сектор е звено към АГ отделението, а нео-то е отделно отделение, но се намира на 1 място с родилния сектор  Peace

# 557
Мерси! Значи е като минно поле докато не ги опознаеш. Започва да ми става доста притеснено с това тяхно отношение, защото много ми се иска да закърмя бебето максимално скоро след раждането, а ако попадна на някоя несговорчива сестра няма да посмея да се карам.  Tired

# 558
ИрПуц , настоявай за ранното закърмване, дори и да не приемат добре идеята ти настоявай!Въпреки , че бях секцио ми донесоха бебето на втория час, но аз бях нахална, иначе нямаше как да се получи.То с някой от персонала няма друг начин!!!

# 559
ИрПуц , настоявай за ранното закърмване, дори и да не приемат добре идеята ти настоявай!Въпреки , че бях секцио ми донесоха бебето на втория час, но аз бях нахална, иначе нямаше как да се получи.То с някой от персонала няма друг начин!!!

Ще направя всичко възможно. Никак не обичам да се карам, но ако се налага - ще. Точно това ме притеснява - че най-вероятно няма да мога само да се справя, ще трябва сестра/акушерка да ми помогне. Щом при теб е сработило, значи може, това ме окуражава, мерси!  Simple Smile

# 560
ИрПуц изобщо не се притеснявай да си изискваш каквото е най-добре за теб и твоето дете, нали за това плащаш толкова пари. Наистина настоявай за ранно слагане на гърда, аз родих в 20ч, дадоха ми детето сутринта и ве4е беше трудно закачането на гърда. Ако нещо не ти я ясно, питай ги, ако трябва да извикат консултант по кърмене.
Кога ти е терминът и как ще раждаш?

# 561
  • София
Момичета, има ли консултант по кърмене там и откъде го викат newsm78.

# 562
Тук в темата бях видяла, че имали консултант по кърмене, някакви седмични програми, нещо такова ми се върти в главата.  Thinking

Маги, със секцио ще раждам, на 16 май Димитров каза, че ще определим дата, а терминът ми е на 9 юни. Точно секциото ми усложнява нещата, че няма да мога да припна веднага да си искам детето, живот и здраве. Да, знам, че и след нормално раждане не може "да се припне веднага", но пак по-бързо се раздвижваш.

Във връзка със слагането на гърда - ако всичко е окей от началото, мога ли да разчитам, че няма да й дават адаптирано мляко, ако помоля да не го правят? Всъщност, логично е да не дават, ако "захапе" успешно.

# 563
ИрПуц, аз родих със цезарово сечение. Поисках си бебето веднага щом таткото ни дойде да ни види и използвах да сложа малката красавица веднага. Скараха ми се, защото не съм си била измила гърдите. Но аз бях доволна, защото малкото човече веднага засука и видях, че имам вече коластра.
Настоявай, няма как да ти откажат. Hug
Пожелавам ти леко раждане! Praynig

# 564
  • София
Аз родих нормално, но се наложи кръвопреливане, терапия и възстановяване. Бебето го закърмих на 4ия ден и слава богу от раз - нямах никакви проблеми и от този момент не давах адаптирано мляко и се съобразиха с моето желание. Не разчитах на никоя от сестрите в неото да ми помогне - първо гледах колко погрешно съветваха родилката до мен, второ когато помолих някоя да дойде - не дойде, трето имаше една акушерка от АГто доста запозната, но тя не посмя от колегиалност, че им се карали като се месят в работата на неото и последно когато помолих да ми сглоби една от сестрите помпата - тя дори не знаеше как, добре че преди да вляза ме бяха предупредили да не забравя да сложа тапичката за да става вакум.... Възползвах се от националните консултантите по кърмене по телефона. Още преди да вляза да раждам консултантите ме бяха предупредили, че Токуда не са приятели на кърменето което много ме учуди тогава, но в последствие се уверих и накая писах в книгата препоръки.

# 565
happy-mamma, много ти благодаря.  Hug Аз съм подкована - ще си нося специални кърпички за гърди, поне за това да не ми се карат, добре, че имам кой да ме подготви. За помпата още се чудя, но може би е по-добре да я взема за всеки случай.

isita, че защо акушерката да се меси в работата на неото, тя нали на теб ще помага, не на бебето, така да се каже.  Grinning Ех, че лошо.  Tired

# 566
  • София
ИрПуц, по-добре помпата да ти е под ръка и да имаш нещо за стерилизация  Peace

# 567
Аз не съм си мила гърдите преди всяко кърмене, нали коластрата и кърмата имат свойството на дезинфектант  така да се каже, достатъчно е според мен преди кърмене съвсем леко да се изстиска малко течност от гърдата.
Помпа не съм ползвала, неонатологичните сестри постоянно ми повтаряха , че бебето е най-добрата помпа и няма нужда от нея, бяха прави Peace, но за всеки случай си я носех.

# 568
Помпа не съм ползвала, неонатологичните сестри постоянно ми повтаряха , че бебето е най-добрата помпа и няма нужда от нея, бяха прави Peace, но за всеки случай си я носех.

И аз така знам, да, но нали не всички били "приятели на кърменето", та затова обмислях.

За миенето - ми да, ама нали се карали. С цел минимизиране на поводите за критика, да сме подготвени. Все едно на изпит ще ходя.  ooooh!

# 569
  • София
аз и тук да се оплача, Димитров излиза в отпуск до 16,05, а уж трябваше тази седмица да ми е секциото, терминът ми е на 18,05

много несериозен се оказа, днес ми беше четвъртият преглед при него и до сега винаги е казвал, че секциото трябва да е 10-14 дни преди термина, а днес заяви, че нямало нужда да избързваме и секциото ще ми е 2 дни преди термин като се върне от отпуск  Close

Общи условия

Активация на акаунт