Електронни библиотеки

• 511 544
  • 827
  •   1
Отговори
# 555
Привет!Бихте ли ми помогнали с информация-ако си закупя Киндълче от Англия,ще мога ли да качвам книги от читанка?Искам да зарадвам свекървата,но все пак е възрастна,обожава да чете,и искам за Коледа да и накича подаръка с много книги от читанка,модерна баба да я направим:)Мерси предварително/предполагам,че е коментирано,но малко съм на зор,че бързам с покупката/.

# 556
  • Варна
Да, няма проблем да се качват книги от читанката, но ако ги сваляш в epub формат ще трябва да ги конвертираш в mobi с Калибре-то.

# 557
  • София
Купувай смело! Аз имам Киндъл, купих и на майка ми. Качвам книги главно от chitanka. Има огледален вариант на chitanka, където книгите са в mobi формат. Може и във формат txt да се качват.
Погледни в темата за електронни четци, доста е писано. Успех при покупката!

# 558
mijjjka, благодаря!
Три пъти отварях този линк и кой да се сети да скрол-не Embarassed

# 559
Момичета, откъде мога да си сваля "Танц с дракони" на Р.Р.Мартин? Намерих я в Замунда, но ми дава "Невалидно съдържание".
  bouquet

# 560
  • София
Сваля ли някой от този сайт: http://ebookee.org/Unaccustomed-Earth-by-Jhumpa-Lahiri_1307365.html и ако да - как? От всички линкове само спам излиза... не мога да се оправя.  Cry

# 561
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Аз свалям по принцип.
Имат често линкове към rapidgator, uploaded, keyfilez - работещи (е, с изчакване ако не си с платен акаунт).
Конкретно за този линк, който си дала наистина излиза само usenet, а то за мен си е неизползваемо. Има и filesonic, ама и той вече е неизползваем.
Ако ти трябва точно тази книга,
можеш да я свалиш от тук
http://thepiratebay.se/torrent/6647067

Здравейте,
някой може ли да ми обясни как да си сваля нещо от пиратския залив,, как се прави?

Трябва да имаш инсталиран торент клиент,
като отидеш на линка, който съм дала по-горе,
натискаш върху Get this torrent или Get torrent file, и следваш стъпките съобразно програмата за торенти, които имаш. Пиратският залив не изисква регистрация, за да можеш да си закачиш торент от там.

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 05:21 от LemonDesi

# 562
  • София
Благодаря LemonDesi, в случая питах за тази книга, но и друг път ми се е случвало да ми покаже, че нещо уж го има, а да няма читав линк. За usenet май се плаща... не мога да разбера, а и не ми се занимава... май съм станала мързелива...  Embarassed
Благодаря и за линка от пиратите - аз уж търсих там, но само аудио книга намерих.  Peace

# 563
Здравейте Simple Smile Вчера открих един интересен блог, който се оказа дело на българка. Тя живее в Америка и се оказва, че нейният блог е изключително популярен. http://www.brainpickings.org/ Там окрих една прекрасна книга (Curious behavior на Robert Provine) и се оказа, че я няма почти никъде. Успях да я открия общо взето само в Amazon и Barnes and Nobles. Реших, че я искам и нямам проблем да платя 13 долара и нещо за нея. Само, че едно нещо ме притеснява, тъй като не съм запозната. Понеже очаквам като коледен подарък Kobo Touch, а ще закупя книгата от Amazon, където се води като kindle edition (не ми е ясно в какъв формат ще е ). Та въпроса ми е - някой знае ли случайно дали ще има проблем или ще е в epub формат, който съм забелязала, че повечето четци поддържат. Благодаря предварително Simple Smile

# 564
  • София
Щом ще я купуваш от Амазон, значи ще е във формат, какъвто само Киндълът чете (AZW). Ще трябва после да го обърнеш в epub или mobi. Би трябвало това да може да стане с Калибрето, но не мога да твърдя със 100% сигурност, защото не съм го правила.

# 565
  • София
Книгите на амазон имат защита и преформатирането няма да е толкова лесно. Не казвам, че е невъзможно, но аз лично никога не съм го правила. Ако я купиш от Barnes&Nobles, би трябвало да е във формат epub и да можеш да я четеш на kobo. След като така или иначе ще даваш пари, по-добре си вземи подходящия за твоя четец формат.  Peace

# 566
Благодаря, точно затова питах. Проверих и в сайта на кобо, но там я няма. А в Amazon така и не намерих какъв е формата. Сега ще проверя в Barnes&Nobles Simple Smile Пак благодаря Simple Smile

P.S. Мисля, че ще стане с Barnes&Nobles. Свалих семпъл на книгата и беше в epub формат. Значи от там ще я купя. Като стане ще кажа, за да се знае, ако и някой друг има същия проблем Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 17:11 от djudji23

# 567
  • София
Оригиналният формат на амазон, в който си продават книгите, e .azw - някакъв техен си. Иначе киндъл чете и .моби, но не и .epub. Затова много хора предпочитат да си купят кобо, нуук или сони, които четат epub и не са вързани към точно определена книжарница, което пък ти "реже" възможността да пазаруваш от амазон... абе голямо мазало е, ама се свиква. Simple Smile

# 568
Момичета, откъде мога да си сваля "Танц с дракони" на Р.Р.Мартин? Намерих я в Замунда, но ми дава "Невалидно съдържание".
  bouquet

http://www.rulit.net/books/tanc-s-drakoni-download-free-231787.html

# 569
Nikolexa, много, много благодаря   bouquet! Усмихна ми деня рано сутринта  Hug

Общи условия

Активация на акаунт