За правата на децата ни!-тема 5

• 105 043
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Айде и аз да се обясня сега,вчера заверих решението от там отидох в закрила на детето подадох молба за соц. оценка.От там ми обясниха,че на 10 февруари се събира комисия дори подписах ,че съм уведомена и мога да присъствам ако желая,след това от там изпращат молбата и разните им там документи в социалните по район,задължително трябвало да си дам телефона защото трябва да ми се обадят да ми кажат кога да отида пак да подам молба при другите ooooh!.Така... после отидох в районните социални обясниха ми кое как,спират сега детските и като подам наново за двете деца ще ми ги отпуснат наново...искат си бележки за дохода,от училище и за ваксини на голямото дете .Дадоха ми молби декларации да си ги попълня в къщи за детските ,за тези по чл.8 и още една .Казаха да отида към 28-29 февруари направо да подам за всичко защото тогава щели да са готови от закрила за детето.Четох разглеждах и никъде не видях ,къде трябва да отбележа че искам да ми изплатят обезщетението със задна дата?или да го кажа там на място?
После ходих да подам за винетка,и там не успях,искат копие на големия, на малкия талон ,на гражданската(която обаче трябвало да е на името на титуляра а тя не е)и така пак ще се обикаля.
Един последен въпрос ,че стана много дълго някой запознат ли е с въпроса за данъка за колата,трябва ли да се води на детето за да имаме право на намаление на данъка?

# 526
  • Бургас
За колата- трябва да е на името на лицето с ТЕЛК, но има и други условия: колата да е до 1100 куб и още някакви...
Гражданската миналата година беше на името на детето, но някъде по нея беше написано и моето. Тази година е на мое име, дано да няма проблем с винетката.
Може да подадете документи и за карта за паркиране за синя зона.

# 527
При нас, колата и гражданската са на мое име и нямаше проблем, подадох документите за винетка вчера и на 15ти щели да обсъждат молбите, след това се получавали.
За намаление на данъка не съм чувала...
А за картата за синя зона, какви са изискванията и къде трябва да се отиде? Какво ни предоставя тази карта? Само да спираме на места за инвалиди, или и да не плащаме таксата?

# 528
Тедка за синята зона трябвало да се отиде до паркинги и гаражи които са на ул.Плиска 23 зад краставицата с  големия талон и снимка ,но не знам на детето или моя трябва да е...ние влизаме в кубиците за данъка но колата се води на мое име не на детето.А за винетките щом е до 15 трябва да отида да оправя гражданската,че се води на предишния собственик.За синята зона до колкото знам се освобождаваме от такса ,но да каже някои по запознат.

# 529
  • Бургас
При нас, колата и гражданската са на мое име и нямаше проблем, подадох документите за винетка вчера и на 15ти щели да обсъждат молбите, след това се получавали.
За намаление на данъка не съм чувала...
А за картата за синя зона, какви са изискванията и къде трябва да се отиде? Какво ни предоставя тази карта? Само да спираме на места за инвалиди, или и да не плащаме таксата?
За данъка трябва да е на името на лицето с ТЕЛк...
А с картата може да си спирате на всяка синя зона, дори и да не е отбелязана , че е за инвалиди. Аз работя в центъра и училището на дъщеря ми е до мен, тръгвахме и се прибирахме заедно, но откак изтече ТЕЛК и картата сме пешеходци в най-големите студове.
Приготвяш копие на голям талон, ЕР, снимка на детето/задължително/ и отиваш в "Спортни имоти паркинги и гаражи" - намира се зад "Краставицата" има табела на лесно място е. Временно ще ти издадат една бележка докато ти направят картата. Определено ще се преродите с нея, на мен ужасно много ми липсва..

# 530
А с картата може да си спирате на всяка синя зона, дори и да не е отбелязана , че е за инвалиди. Аз работя в центъра и училището на дъщеря ми е до мен, тръгвахме и се прибирахме заедно, но откак изтече ТЕЛК и картата сме пешеходци в най-големите студове.
Приготвяш копие на голям талон, ЕР, снимка на детето/задължително/ и отиваш в "Спортни имоти паркинги и гаражи" - намира се зад "Краставицата" има табела на лесно място е. Временно ще ти издадат една бележка докато ти направят картата. Определено ще се преродите с нея, на мен ужасно много ми липсва..

А картата за паркиране, освобождава ли ни от таксата за синя зона, или не?
И имам ли право да я ползвам ако детето не е с мен в колата?
После как удостоверявам че имам право да спирам на инвал. място? стикер за залепяне ли дават, или някакъв талон, който ще слагам на таблото за да го виждат? Rolling Eyes

# 531
  • Бургас

После как удостоверявам че имам право да спирам на инвал. място? стикер за залепяне ли дават, или някакъв талон, който ще слагам на таблото за да го виждат? Rolling Eyes
Картата е пластмасова със снимка , поставя се на таблото и с нея може да си паркираш където и колкото си искаш, без да плащаш нищо. Може да я ползваш без детето да е в колата , също и на всяка друга кола. Е, ако все пак се заядат , винаги може да кажеш , че си оставила детето някъде наблизо и отиваш да си го прибереш. За година и половина, никой не ми е направил проблем, дори бях паркирала на забранено място и паяка само мина покрай колата, спряха погледнаха картата и продължиха, но това не те съветвам да го правиш, имах късмет че бяха разбрани хората. Ние бяхме с номер 1, първата карта издадена в Бургас и то благодарение на тези теми покрай които тръгнах да търся правата на детето си.

# 532

Картата е пластмасова със снимка , поставя се на таблото и с нея може да си паркираш където и колкото си искаш, без да плащаш нищо. Може да я ползваш без детето да е в колата , също и на всяка друга кола. Е, ако все пак се заядат , винаги може да кажеш , че си оставила детето някъде наблизо и отиваш да си го прибереш. За година и половина, никой не ми е направил проблем, дори бях паркирала на забранено място и паяка само мина покрай колата, спряха погледнаха картата и продължиха, но това не те съветвам да го правиш, имах късмет че бяха разбрани хората. Ние бяхме с номер 1, първата карта издадена в Бургас и то благодарение на тези теми покрай които тръгнах да търся правата на детето си.

оо, супер звучи. вместо да давам 3-4лв за синя зона, ще ги дам за сладолед(примерно) за детето.
а има ли някакви изисквания, за % на ТЕЛКа примерно, или нещо друго?

# 533
И мен това ме интересува. Вида на заболяването?

# 534
  • Пловдив
момичета да ви попитам нашият телк изтича 07.2012г.колко време преди тази дата да си го подновя,или  трябва да чакам от Телк да ми пратят писмо?

# 535
  • Бургас

оо, супер звучи. вместо да давам 3-4лв за синя зона, ще ги дам за сладолед(примерно) за детето.
Над 50 %.
http://cityparkingsolutions.com/%D0%A1%D0%B8%D0%BD%D1%8F-%D0%97% … %83%D0%B2-53.aspx

# 536
  • Бургас
момичета да ви попитам нашият телк изтича 07.2012г.колко време преди тази дата да си го подновя,или  трябва да чакам от Телк да ми пратят писмо?
Моят съвет е поне 2 месеца преди да изтече, подай документи за преосвидетелстване, за да имаш време ако се наложи да обжалвате.

# 537
  • Пловдив
мерси за инфото daritt Simple Smile

# 538
А видът на заболяването има ли значение?

# 539
  • Бургас
А видът на заболяването има ли значение?
Нашето заболяване влиза в изброените от тях,но мисля че едва ли ще има значение, що се отнася до дете и най-вече с над 50%. Подайте си документите, поне аз не знам да са върнали някой от всички на които съм казала за картите, а хората изобщо не са малко.

Общи условия

Активация на акаунт