Предимствата на зимното бебе

• 9 736
  • 109
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз не съм много по разходките, за мен това винаги е било форма на наказание и съм го правила възможно най- малко, така че лято - зима - все ми е тая.
Но съм на 1 етаж, под мен са неотопляеми гаражи и зимата си е доста студено. Особено пък по пода - за пълзящо / прохождащо... Давид не е прохождал по парковете, за тази цел си има колички, но не съм имала притеснения докато лазеше по пода и се учеше да се изправя - и най- вече през дългия период на пълзене, в който се придвижваше навсякъде със скоростта на хлебарка.. много близо до пода, който лятото си беше топъл, ама зимата... как ще е...

# 91
  • София
ами то не се знае, моето ноемврийско бебе/дете пълзеше и прохождаше лятото...зимата вече си ходеше стабилно.... ако имате килими все пак ще помогне....

# 92
Моето дете изкара цяла зима на пода, по-добре облеченка (също под нас апартамента е празен) и не се разболя. Боледуваше ми много есента, всеки месец поне по веднъж, аз тогава треперех да не я духне вятър и чуех ли някой да кашля, бягах с количката на далеч. След Нова година вдигнах ръце и реших да не я лишавам от разходки, така или иначе боледува и в най-големия студ пак бяхме навън, постоянно сме по площадките с децата и в резултат стана по-здравичка, да чукна на дърво.
Иначе съм съгласна с Азаф, че от гледна точка на разходките зимата е по-добре. До като се напаснат майката и бебето, изгради се някакъв режим и се адаптира към външния свят и започват по-топлите дни.
Цитат на: katiABV
Ха, покрай другото имам дрехи като за 10 летни бебета - и, разбира се, нищо подходящо по размер за зимно... докато дойде лято летните малки неща ще са омалели, изобщо... все ще е с половин сезон начомпек.
Това за дрешките е точно така. Аз въпреки, че искам и второто да е зимно, живот и здраве тази зима, от суеверие раздавам повечето неща. Каката я правихме повече от 2 години и стана когато не очаквах, та сега съм си внушила че ако му събирам дрехи предварително и се подготвям пак ще се забавим. На мен също са ми давали дрешки, сестра ми, братовчедките ми имат малки деца, някои неща с етикетчета, омалели преди да ги облекат и веднъж. Нямам предрасъдъци в това отношение и аз сега раздавам, а живот и здраве да стане, ще купувам като вляза в седмия месец. Миналия път ме убедиха да чакам деветия и още преди това ме вкараха в болница за задържане, та дадох парите на други да изберат, но втори път не бих пропуснала удоволствието да купя аз първите дрешки.

# 93
  • София
аз дрехи не пазя почти никакви..по-точно 2-3 за спомен...не от суеверия, просто бях сигурна тогава, че второ дете не искам...е малко се промениха нещата...но когато решим...дрехи да искаш - ще се купуват...

# 94
аз дрехи не пазя почти никакви..по-точно 2-3 за спомен...не от суеверия, просто бях сигурна тогава, че второ дете не искам...е малко се промениха нещата...но когато решим...дрехи да искаш - ще се купуват...

И аз пазя само 2-3 неща за спомен, хем останаха купища дрехи, но ги дадох на зълва ми, братовчедката на мъжа ми и на приятелки. Бях убедена, че няма да ми вършат работа, а ще се наложи да купувам нови - познах. Просто размерите биха били различни с 1/2 г., ако ги бях пазила. Mr. Green

# 95
  • София
ами то не се знае, моето ноемврийско бебе/дете пълзеше и прохождаше лятото...зимата вече си ходеше стабилно.... ако имате килими все пак ще помогне....

Нямаме килими. Имам астма. Алергична.

# 96
  • София
ясно..ами остава варианта с нещо от типа на гумените пъзели...или просто по-плътни дрешки.

# 97
Аз бях с лятно бебе първия път, ами тя пропълзя на 6 месеца и точно посредата на зимата, не виждам как това е плюс, а проходи пак навън.
Сега уж чакаме есенно и ще видим как ще е Peace

# 98
  • София
Ами... Давид пропълза към 8 месечен и пълзя до към година и 2 - 3 месеца... т.е. на топло.

# 99
  • София
ами от дете до дете разлика огромна...ей на на една приятелка първият син едър, пропълзя късно, проходи късно, вторият слаб, дребен жилест, пропълзя рано, проходи рано... Simple Smile имам предвид, че дори при едни родители децата може да са коренно различни и като физика и като темп на развитие.
моят пропълзя на 6 и проходи на 9, както е зимно дете, така си пълзеше и прохождаше лятото.... та за тези неща, няма как предварително да си правиш сметки.

# 100
  • София
Е, и това е някаква утеха...

# 101
Бях казала, че ако един ден имам 4-то дете, то искам да се роди зимата - януари или февруари. Големия батко е в самото начало на февруари, а другите ми 2 деца - август месец. Радвам се, че Сами се роди януари....Защо?

Зимата е стерилен месец - няма комари, няма мухи и т.н. Според мен е по-лесно да облечеш едно бебе зимата, отколкото лятото - защото май повечето майки все ги е страх, че бебета им ще настинат и ги обличат малко повече и има опасност през лятото да се изнежат. По време на прохождането детето е повече в къщи и майката не бяга много след него по площадките. Като се стопли времето и вече повече време сме навън - детето е вече стабилно, само ходи и пр.

Като новородено - докато се осъзнае бебето и майката къде се намират, минат колики и т.н. - дошла пролетта и с това повече излизания.......И вече като започнат малко по-честите разходки - бебето е големичко и може да обърне внимание на това, което е около него........

Бебе август месец - докато се очовечи - и хоп есента - дъжд, студ и.......повече в къщи......

Лично за мен зимата е по-добрия вариант за бебе....А и тежките месеци от бременността са на хладно, няма жеги и пр.

# 102
  • София
чак пък да е стерилна зимата.... да няма комари и мухи...но пък болести бол...

# 103
чак пък да е стерилна зимата.... да няма комари и мухи...но пък болести бол...

Те болестите вече са целогодишно, за мен няма сезон за тях........Заради алергия преди 2г. лежах с щерката в отделението юли месец - ами.....пълно беше, за съжаление.......

Когато и да дойде едно бебе - сезонът е все добър! Да е живо и здраво - другото се оправя!

# 104
Първото ми дете е "лятно" бебе, второто - "зимно". Честно да ти кажа много по-лесно ми беше с второто. Новородено по-лесно се гледа през зимата, поне според мен. То постоянно спи и папка. Имах достатъчно време да й отделя за гушкане и кърмене. С първата ми дъщеря постоянно бяхме навън и желанието й постоянно да суче ме влудяваше, защото се налагаше непрекъснато да кърмя навън. А в началото бебчетата искат да се гушкат с мама и да сучат. Това е. Зимата кво друго да правя вкъщи освен да я гушкам и да си я кърмя на воля, без да мисля, че е непременно време за разходка. Второ - вече в София има много молове, а през седмицата през деня те са празни. Разхождах си се с бебка, пиех кафе, а при по-хубаво време кръстосвах улиците. Но излизаш за по 2 ч. на ден, докато с лятно бебе ти се иска нон-стоп да си навън. Не знам, за мен беше по-добрия втория вариант. Освен това лятото може да отидете на море, както ние ще направим това лято, т.к. бебето е по-голямо. Първият път не успяхме, тъй като бебка беше още много мъничка, нито да я оставиш, нито да я вземеш. Горе главата, ще видиш, много предимства има. Леко раждане!

Общи условия

Активация на акаунт