Предимствата на зимното бебе

• 9 728
  • 109
  •   1
Отговори
# 60
Аз така като чета ще излезе, че най-малко предимства има есенното бебе Laughing Тъкмо ще се осъзнае на 1-2 месеца и ще дойде зимата Blush
Да го връщам ли Wink  Joy

# 61
Галче, изобщо не е така! Simple Smile Синът ми е роден октомври и сега е вече на 5 месеца, още малко и се стопля, точно му е интересно вече да си гледка навън от количката! На 1-2 месеца изобщо не са осъзнати още... Laughing

# 62
Предимствата са много според мен. Първо пролетно-лятната бременност и възможност за здравословно хранене на майката с пресни плодове и зеленчуци. Зимата на ботушите чисто и просто не им затварях ципа, пусках над тях панталона и готово. Изкарах си с едно яке, което не съм купувала специално за случая, за моя изненада се отпусна и ми ставаше до края. За първа (и единствена за сега) зима не ми беше студено. Като се роди бебето излязохме след близо два месеца, но за това причината не беше времето,а докато се напаснем за спане и хранене мина време, имах много вътрешни шевове и целия първи месец ме болеше като стоях права, тя се роди почти месец по-рано с по-ниско тегло и трябваше време да се адаптира и т.н. Иначе съм съгласна с Красавица, че зимното бебе по-лесно можеш да го опазиш, вътре на постоянна температура, навън с космонавт и чувалче, като се наложи и с дъждобран. Като стана на няколко месеца и започна да се върти, да наднича от количката вече беше топло. Захранвахме се пак с пресни плодове и зеленчуци лятото. Щом искам още едно зимно бебе, значи е хубаво, но ще бъде както дойде.

# 63
Предимствата са много според мен. Първо пролетно-лятната бременност и възможност за здравословно хранене на майката с пресни плодове и зеленчуци ...

Бременността е 9 месеца все пак. Дали ще родиш февруари или август, приблизително еднакво време караш и зимна и лятна бременност. Но при втората си по-лесно подвижна зимата и не ти тежи, защото аз бременна в 8 месец не бих се търкаляла по леда, ще си седя вътре и няма да имам никакво движение.
Аз забременях ноември, наистина тази зима не усетих студ за първи и единствен път в живота си, иначе съм много зиморничава  Embarassed

И все пак такива неща не трябва да се планират, когато дойде, тогава  Laughing

# 64
  • София
никак не е еднакво...
ако е пролетно бебе цялата ти бременност минава есен-зима

# 65
Аз за зимно и лятно говоря, иначе за пролетно да Peace но пък есента е доста богата на плодове, зимата на цитруси, не мисля, че в днешно време бременната ще е лишена от нещо, независимо от сезона  Simple Smile

# 66
  • София
да, плодове има...зеленчуци - по-трудно, предимно замразени, консервии и т.н.
ее и домати има зимата...но аз лично и без д съм бременна никак не бих ги яла Wink

# 67
  • София
Като майка на две планирани ноемврийчета, съм фен на "зимните" бебета.
Много плюсове и минуси са изписани по-горе, но за мен най-важното беше, че осъзнаването и порастването на бебето съвпадна с пролетта  Peace Т.е. те се наслаждаваха на хубавото време наравно с мен  Laughing

# 68
Ето едно предимство на зимното бебе - когато стане на 5-6 месеца и е време за захранване - имаш много добро разнообразие на плодове и зеленчуци, сезонни, незамразявани, неконсервирани... и так до октомври-ноември, и то вече е станало доста голямо за всякаква храна Wink
Разходките... и зимата можеш да се разхождаш, дори с малко бебе; да, не е същото като да киснеш по 8 часа на слънце, да четеш книжка и да пийваш бир... пардон - кафенце (Wink) в парка, но пак може да се излиза за обиколка из града, за пазар и прочие. Кърменето е по-трудно с дрехите, но пък бебето спи постоянно, и става чудесен шопинг!!!

# 69
  • София
Не съм имала време да се замислям, честно казано  Laughing  Синът ми е юнско бебе - голям кеф - по цял ден навън, кърмех го навън, четях, виждах се с познати.....
Дъщеря ми - декемврийче, люта зима, къси дни .......Но и с нея съм излизала, не съм стояла все в къщи - най-малкото, че ходех да прибирам баткото от детската градина  Laughing
И с двете си има предимства и недостатъци, важното е да не се задълбочаваш в излишни размисли - докато се обърнеш - и пролетта дошла.  А ако имаш късмет с неревливо бебе.....- просто ще си почиваш и наспиш цяла зима  Hug

# 70
Да ти кажа, тегаво е ако, като нас, си "арестувана" 2 плътни месеца само вкъщи с бебо ('щото аз не го оставям никой да ми го гледа). Беше болен, после не посмях да го изведа, след това се скапа времето и не ставаше за разходки, не смея никой да си поканя, че навсякъде само вируси... и се търкулнаха 2-та месеца... Като изгря първото слънчице се чувствах навън като дете в сладкарница. Но пък сега ни предстои захраване и има всичко прясно. Те първа всичко му е интересно и ще може да гледка навън. Ще сме по градинки и паркове, той ще опознава света.

# 71
  • Добрич
Интересно ще е да ви следя,да събирам идеи за идната зима !  
Това със захранването със свежи плодове и зеленчуци най ми хареса   bouquet

# 72
  • София
Амиииии... лятото ще е достатъчно голям мъника за море?

# 73
Моето бебче се роди началото на декември.Цялата ми бременност мина през лятото и до последно се разхождах на воля.Не съм имала проблем с подуването на краката ставаха ми всички обувки и ботуши.Малката я извадих на разходка през януари.Много е удобно да родиш през зимата, защото имаш време да се възстановиш и след раждането и да си почиваш повечко.Моето бебче беше кротичко и имах време за всичко.

# 74
Родих края на декември. Добре ми беше докато бях бременна, защото ядях само плодове и зеленчуци, после като застудя всички дрехи и обувки си ми ставах, и не съм имала оттоци или други подобни.
С бебето сме навън от както стана на 10 дни. Ще ходим и на море...
Второто го планирам лятно, та тогава ще съм по наясно кое е по-добре  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт