Предимствата на зимното бебе

• 9 739
  • 109
  •   1
Отговори
# 45
  • Pb
когато се развали времето пък, друго започна да ми се струва недостатък - не можех да кърмя както досега спокойно навън на някоя пейка...
Да, това определено беше кофти момент, бях забравила.

# 46
  • София
e, това последното е недостатък общо на лошото време независимо от възръстта на детето.

# 47
Само дето новородените сучат доста по-начесто от едно 6-7 месечно например Wink

# 48
  • София
в общият случай(за моето не бих твърдяла такова нещо с лекота)...но така или иначе студеното време си е пречка за спокойното кърмене извън къщи...

# 49
  • София
И аз си имах зимно бебе  Simple Smile То в началото, докато се усетя къде, какво и как...докато влезем в някакъв режим, вече беше се позатоплило и идеално за разходки  Crazy

Другото ми бебе, живот и здраве, ще е лятно - ще имам база за сравнение    Mr. Green

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 01:18 от petya_

# 50
Ами при мен се окаzа, че при zимното беше в пъти по-добре от при лятното  Wink
При zимното (началото на февруари), докато раzбера какво се случва и се стопли, та после чаак до другото студено време бяхме беzспир навън с приятелки с други бебета. Екстра беше.
А с дъщеря ми (края на август), то и тук не е тлкова топло и хубаво както в БГ де, докато иzлиzахме навън добре, но времето скоро се раzвали, последва дъъъълга zима и скука..
Та zа мен перфектното време zа раждане съвсем в каря, или преди края на zимата.  Wink

Относно бременностите. В напреднала бременност zимата е по-трудно с дрехите, определено. Палта, якета, ботуши, особено при качилите много кила това навличане като zелка си е гадничко. Докато лятото с дрехите е съвсем елементарно. Джапанки, някоя пола и панатлон на ластик, тениски и си готова. Жегите обаче спомагат и zа подуването накря. Поне при мен беше така, при лятното бебе леко ми се подуваха краката накрая, не zнам дали е било само от това, но така си мисля.

# 51
И аз си имах зимно бебе  Simple Smile То в началото, докато се усетя къде, какво и как...докато влезем в някакъв режим, вече беше се позатоплило и идеално за разходки  Crazy

Другото ми бебе, живот и здраве, ще е лятно - ще имам база за сравнение    Mr. Green
И аз ще съм такава ситуация, мисля че тогава най-добре ще мога да сравня, но и си мисля, че както всяко други нещо и двата варианта си имат своите предимства и недостатъци, важното е да се напаснем.

# 52
  • София
Наистина бременността се кара по-леко в големите месеци. Но пък разходките на бременната са ограничени.
Аз например не можех да си обуя нищо на краката в последните месеци. Зимните ми обувки ми ставаха, но разкопчани. Разходките бяха леко ограничени. Чаках мъж ми да се прибере и да ми направи едно кръгче около блока. Аз здраво стиснала ръката му, хем хлъзгаво, хем ходя като охлюв.

Случихме на хубаво време когато се роди дъщеря ми, февруари. Все пак я изведох на разходка малко преди да навърши 2м.
Не съм кърмила навън.
Разходките зависят от времето. При тихо време може и по-дълга разходка да се прави.

# 53
  • София
аз по спомени до последно се разхождах, времето беше много приятно...мека, топла есен....като родих и бяхме в болницата чак заваля сняг и после беше гадно 2 месеца... Simple Smile изчака ме до последно да може щастливо да си цъкам по разходки Simple Smile

# 54
  • София
Е, и тази зима беше такава - ноември беше прекрасен, а аз все още подвижна.
Декември изкарах криво-ляво с гумените ботуши - само това ми ставаше.
Не мога да си представя да се подуя в жегите...
Януари родих и два месеца се напасвахме спокойно с бебчо и кърменето.
И двете ми деца са зимни и са ми много удобни.

Освен това е хубаво да имаш РД зимата, за да си събереш приятелите.
Аз лятото /началото на септември де/ все не можех да си събера приятелчетата за РД и ми беше тъпо.

# 55

е, аз бях най-бременна през голяма лятна жега и изобщо не съм била подута или трудноподвижна - напротив, радвах се, че мога да се разхождам часове наред и да сядам и да си почивам на пейки и кафенета веднага щом се изморя!
Wink

иначе още щом разбрахме, че съм бременна с мъжът ми коментирахме, че детенцето сигурно ще ни е много сърдито, че е родено през лятото и докато другите дечица могат да съберат приятели от училище на рожден ден, то никога няма да празнува така, защото всички ще са на почивки.. много хора познавам, който мразят летните си рождени дни!

# 56
Няма предимства, но не мисля, че човек трябва да се задълбочава в подобни неща.

Е, и тази зима беше такава - ноември беше прекрасен, а аз все още подвижна.
Декември изкарах криво-ляво с гумените ботуши - само това ми ставаше.
Не мога да си представя да се подуя в жегите...

А аз не мога да си представя да се наведа и да успея да обуя ботуши  Rolling Eyes нито да купувам сума ти излшни дрехи, включително палта. Лятото нахлузва едни джапанки и нещо леко и си готова. Климатикът решава проблемът с жегите (въпреки, че аз бях бременна в разкошно лято - 2004 нямаше никакви жеги Simple Smile) но дори да е жега, сутрин и вечер в прохладното време е идеално за разходки и няма опасност да се подхлъзнеш и паднеш с корема.

# 57
И моят син е зимно бебе. Недостатъците са големия разход за дрехи/ботуши  ooooh!, но от друга страна това беше първата ми и за сега единствена зима, в която изобщо не ми беше студено  Mr. Green Мотлявих се на работа до 9 месец, и чак тогава кротнах вкъщи  Simple Smile . В нормалното ми състояние през зимата гледам изобщо да не излизам, адски ми е неприятно и студено, но докато бях бременна разходките навън ми действаха адски ободряващо... Не искам и да си представя какво е да си бременна в последните месеци, в най-големите горещини ...
Най-голямото предимство според мен е, че докато дойде лятото ( в смисъл времето за показване на повече плът) майката има достатъчно време, за да придобие по лицеприятна визия Simple Smile  Бебето също е поотранснало и спокойно можеш да се разхождаш навън с него по цели дни

# 58

иначе още щом разбрахме, че съм бременна с мъжът ми коментирахме, че детенцето сигурно ще ни е много сърдито, че е родено през лятото и докато другите дечица могат да съберат приятели от училище на рожден ден, то никога няма да празнува така, защото всички ще са на почивки.. много хора познавам, който мразят летните си рождени дни!

Нищо подобно! Имате прекрасни варианти за рожденни дни дни на открито-пикници, които за зимата са също реализуеми, но за по-големи деца Peace

За кърменето навън зимата (понеже големия го кърмех близо 3г, дребния-още..)-никакъв проблем Peace, не кърмя навън, ако ми е студено-влизам в някой магазин за дрехи/ заведение / МОЛ / и си храня бебето ; до момента не съм се сблъсквала с неразбран персонал:peace:

# 59
Моето дете също е зимно бебе. Родена е февруари и докато се повъзстановя от раждането и дойде пролетта Simple Smile Та си излизахме.
Огромно предимство за мен е, че в последните 2 месеца от бременността си беше студено времето и се чувствах идеално. Вкъщи все ми беше горещо и предпочитах да се разхождам на хладинка Simple Smile

Колкото до обуването на ботушите, голям зор беше, вярно е, но все се намираше някоя добра душа да помогне.

Общи условия

Активация на акаунт