Предимствата на зимното бебе

• 9 746
  • 109
  •   1
Отговори
# 30
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
За мен има 1 голям недостатък на зимното бебе - то е следващата зима, когато детето проходи, а навън е непроходимо Simple Smile

За щастие тези "непроходими" дни се броят на пръстите на ръцете и краката  Simple Smile Иначе има какво да правите като проходи - снежни човеци  Peace

# 31
Mishoka, въпрос на усещане..
Аз не обичам студа, ама никак. Най-добре вирея лятото на морето Mr. Green Пък за жегите-има си климатици и море Whistling

# 32
За мен има 1 голям недостатък на зимното бебе - то е следващата зима, когато детето проходи, а навън е непроходимо Simple Smile
Ей това пък за мен беше най-големия плюс. Калоян проходи ноември месец. В началото всички прохождащи бебета са нестабилни, падат, удрят се. Вкъщи - килим, мокет, ламинат, паркет, даже и да падне, ударът не е като навън на цимент, плочки и т.н. Още повече, че на по-меко така да се каже разви рефлекс как и кога да се предпазва, да използва ръчички, да се изправя сам и др. Когато проходи и усети, че сам може да достига до невъзможни преди места и вкъщи да се наложи да стои, пак му беше интересно да се докопва до това-онова. Бързо-бързо стана стабилен и за пролет-лято вече беше сам неудържим и без притеснения съм го оставяла навън да си ходи сам.

# 33
  • София
Моето си ходеше идеално  по отъпканите пътечки в парка на следващата зима...но, той проходи самостоятелно и стабилно още есента.

# 34
  • до една звездичка
Да, въпроса с прохождането и за мен е твърде индивидуален и по тази причина това не бива да се причислява към недостатъците. Peace

Моята дъщеря, например, проходи чак април (на 1,4 год.), така че, всичко е субективно.

# 35
Супер сте, благодаря на всички за искрените отговори! Надъхах се здравата, няма да го връщам на щъркела Wink

Емо проходи няколко дни след първия си рожден ден, тоест през август. Коленете му бяха постоянно нажулени, само дълъг панталон помагаше, но къде ти. А разходките си бяха по цял ден, скриеш се на сянка с някоя книга и нещо студено за пиене - какъв по-голям кеф! Навън 40, ама и вкъщи не беше много по-хладно Simple Smile

# 36
  • до една звездичка
Супер сте, благодаря на всички за искрените отговори! Надъхах се здравата, няма да го връщам на щъркела Wink

Ама има ли и такава опция? Wink Laughing
Ако има, дай ми, моля те координати на този щъркел, да го питам дали приема и по-поотраснали... newsm78 Wink

# 37
И аз имам зимно бебе.
И като се замисля, май е по-добре Simple Smile

Разходките не й бяха малко, пък и бебетата като са малки спят повече.
И неслучайно се казва "зимна количка" Simple Smile
Лежеше си на топло и всичко беше ОК. После като й писна да е легнала навън беше топло имаше хора и тя си гледаше, седнала в количката и си вееше краката.

Първите месеци бебетата така или иначе за защитени от майчиния имунитет, така че не се е разболявала.

Но за мен най-голямото предимство беше бременността. Не че моята беше тежка, но не съм имала проблеми с надути крака и т.н. И зимата си ми беше топло защото бяхме две. От приятелки и роднини с лятна и зимна бременност съм чувала, че разликата е точно в това.

# 38
  • София
ааа такова нещо като зимни и летни колички няма Simple Smile
има подходящи за новородени и бъгита за пораснали Wink

# 39
Нашата количка е без зимен кош; взела съм чувалче-подобно на това:

бебето е със "космонавт" и нема грижи Peace, ако духа-слагам дъждобрана.

# 40
И аз съм забелязала, че бебетата спят на студено по-добре. Диди както е лятно бебе, като дойде зимата, я обличах с космонавт и в количката на терата /остъклена/. Приспивах я и после вкъщи на топло Blush Ама много добре ни беше и на двете така hahaha

# 41
 Simple Smile
Дъщеря ми е родена април и наистина е супер за малко бебе, по цял ден навънка, разходки. Но точно като стана на 6-7 месеца и като сви студа, и стоенето вкъщи не й се хареса много, много, да не говоря какви драми бяха в количката, не й се седеше увита в чувалчето или под дъждобрана. Rolling Eyes
А синът ми се роди средата на октомври, изобщо не ми пречи, че не може да се излиза по-често. С дъщеря ми бях много изморена от постоянните разходки честно казано! Колкото и да са хубаво нещо, като се прибера след сутрешната двучасова разходка и кое по-напред - ядене ли, чистене ли, форум ли? ooooh! Mr. Green То е и въпрос на местоположение на градинката, при нас за да стигна до градинката или до парка, си бутам количката поне 15-20 минутки, ако имах градинка пред блока, съвсем друга работа щеше да е. Защото често пъти на връщане, съм търчала с количката, понеже вече беба реве и така, особено ако е напекло вече.
Иначе и двете ми бременности бяха супер, вярно че лятната бременност е една идея по-приятна, защото няма вирусчета, има плодове каквито ти душа иска.

Ами! Точно обратното ако ме питаш. Дъщеря ми като прохождаше - пролетта, кал, дъждове, хич не е било проходимо. Laughing

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 01:10 от AnMary

# 42
Да кажа и аз нашият режим с лятно бебе как беше в началото, макар че изместваме малко темата. До обяд, докато се понасят жегите, си бяхме вкъщи, беба да поспи, мама да посвърши нещо, След обяд като хапнем, излизахме всеки ден някъде към 15ч около 45мин пеша преход до Морската, после там до към 20.00ч под сенките и после се прибирахме.

# 43
Предимство - наистина приятната лятна бременност, бременно море и разни чисто естетически усещания.
Недостатък - по-кратки разходки, редки посещения на заведения, по-дълги приготовления за излизане.
Гости сме посрещали и сме ходили на гости, независимо от сезона и от възрастта на бебето.
На Коледа винаги сме си били вкъщи.

# 44

...А синът ми се роди средата на октомври, изобщо не ми пречи, че не може да се излиза по-често. С дъщеря ми бях много изморена от постоянните разходки честно казано! Колкото и да са хубаво нещо, като се прибера след сутрешната двучасова разходка и кое по-напред - ядене ли, чистене ли, форум ли? ooooh! Mr. Green

има нещо такова наистина! имаше е дни, в които ми се искаше да си остана цял следобед вкъщи, да си седя на компютъра или да поспя без да имам угризения на съвестта, че пропускаме хубавото време навън с бебето.. от друга страна пък, мисля си, точно от тези разходки отслабнах така бързо и качествено - бебето не искаше просто да си седи в количката, а да го бутам непрекъснато.. ако си бяхме повече вкъщи, щях само да ям (вкъщи имам някакъв досаден навън вечно да отварям хладилника и да си взимам това или онова..)
Wink
когато се развали времето пък, друго започна да ми се струва недостатък - не можех да кърмя както досега спокойно навън на някоя пейка, а пък ми беше трудно да намирам места, където не е натъпкано с хора или пък не се пуши..

Общи условия

Активация на акаунт