Предимствата на зимното бебе

• 9 723
  • 109
  •   1
Отговори
# 15
Първото предимство, за което се сещам аз е, че до лятото бебето ще е достатъчно голямо и няма да има нужда да си пропускате лятната морска почивка  Simple Smile

# 16
Калоян е роден в края на януари. Като се замисля, не се сещам за някакъв недостатък. В средата на февруари си купихме количка, времето беше чудесно и се разхождахме съвсем спокойно и достатъчно. Следродилна депресия имах около максимум две седмици, докато започнат да се понаместват отново хормоните. Гости - всеки, който е изявил желание е идвал, всички са били достатъчно разумни - болни хора не са идвали. Скучно не ни е било, честно казано за никакъв недостатък не мога да се сетя. Бебето не е боледувало. Даже първото му боледуване беше на 1,5г. и то от морето - разстройство.
Въпросът е на лична настройка може би. За мен всяко нещо би могло да има и предимства и недостатъци, зависи кой как възприема нещата.

# 17
И двамата ни сина са планувани и ги исках единия декември, другия януари.
Мотивите:
-бременността протича през пролет-лято-есен, когато има най-много пресни плодове и зеленчуци; не че сега зимата няма, но ви е известно третирането им с ред химикали..
-по-лесно ми беше и с дрехите..
-студа не е пречка за извеждането на малко бебе (поне за мен)-и двамата са извеждани месец след раждането си при Т около и под нулата Mr. Green
-а за първото лято, тъкмо и те са "очовечени" Laughing, а и имах време да вляза в релси за плажа Flutter Sunglasses
-прохождат вкъщи, и на пролет, когато сме повече време навън са далеч по-стабилни и Непадащи Laughing
-относно вирусите-то вече ги има всеки сезон..така че това не е фактор..
сигурно пропускам и още плюсове..като се сетя ще добавя Wink

# 18
  • до една звездичка
Дъщеря ми е родена в края на януари.
Не съм си мислила за предимства и недостатъци предварително, но сега, като се замисля, май не се сещам за нищо, което да бих променила, ако можех.

# 19
Да, издръжливи и калени сме ние, родените през януари! Hug

# 20
Извинете, ако ми е глупав въпроса, но по-леко ли се понасят коликите зимата Blush

# 21
  • София
не:)

# 22
Жалко, това щеше да е най-голямото предимство Wink

# 23
  • до една звездичка
Извинете, ако ми е глупав въпроса, но по-леко ли се понасят коликите зимата Blush

Ако беше вярно, щях да си мисля, че летните колики са просто нечовешки, нетърпими и ужасни! Simple Smile

# 24
  • София
При мен ситуацията е подобна като при теб. Каката е лятна, по цял ден бяхме по улиците, и тя правеше по-големшки паузи между сученето - просто супер.
Ама малкия не искаше да е пролет-лято, ами да е есен. Та и аз се бях сдухала заради времето, че хващаме цялата есен и цялата зима.
Но само при мъгла и гаден вятър не съм излизала, не е толкова страшно.

# 25
Аз пък мисля, че предимствата да имаш зимно бебе са повече, отколкото да родиш в най-големите жеги. Първо кървищата около раждането, епизотомии и чудеса ми се струва, че се понасят по-лесно през зимата, отколкото в горещините. После, не се чудиш как точно да облечеш бебето- през лятото уж е топло, но все се чудиш дали не подухва, дали някъде не става течение. През зимата си поддържаш постоянна температура вкъщи, за навън слагаш космонавтче и ти е спокойно. Другото съществено предимство е, че до лятото си поотслабнала и няма проблем да се покажеш по бански на някой плаж с поотрасналото бебе.

А и да се роди бебето през лятото, през зимата ще е на 5-6 месеца и пак няма как да го разхождаш от тъмно до тъмно.

# 26
  • Canada
А според мен - поне от собствения опит съдя - има едно друго предимство. През зимата децата спят повече (поне моите) и мама има повече свободно време... Peace

# 27
  • Pb
Брех, вие ще вземете да ми обърнете представите Laughing Все съм си мислела, че си е зор да имаш зимно бебе и честно казано съм си казвала, че и следващото ще гледам да е полетно или лятно. Ама чак толкова май няма да го мисля...

# 28
Синът ми е роден в края на октомври, честно казано в началото хич и не бързах с разходките. Докато се нагодим с кърменето, дохранване, цедене стерилииране и то деня беше минал. Но след януари дори и в най-големия студ бяхме по разходки всеки ден:) На него студа не му пречеше а и по добре спеше навън, а на мен разходките ми се отразяваха много добре:)

# 29
Аз това си мислех - все не можело разходки по цял ден и пр., ами на 40 градуса август месец, когато дори след 6 вечерта е 30?
За мен има 1 голям недостатък на зимното бебе - то е следващата зима, когато детето проходи, а навън е непроходимо Simple Smile
Само не мога да се съглася с бременността през лятото. Аз и двата пъти издишах от жегите и живеех под климатика по цял ден. Вярно - плодове и зеленчуци колкото искаш, но пък тежестта на жегите ме убиваше. А и двете ми бременности бяха през много горещи лета.

Общи условия

Активация на акаунт