Предимствата на зимното бебе

• 9 722
  • 109
  •   1
Отговори
Здравейте!

Едно такова чудене имам - синът ми е роден през юли и цяло лято се развявахме насам-натам, бях много щастлива, че детето ми се появи точно тогава. Ако всичко върви по вода, следващият мъник ще бъде ноемврийско бебе. Глупаво е за такива неща да се впряга човек, ама отсега са ме налегнали едни тежки мисли как се оцелява цяла една софийска зима с новородено. Няма разходки от тъмно до тъмно, няма гостита, само да дебнеш кой ще кихне насреща ти... Опитвам се да открия предимствата на това да гледаш малко дете през зимата. И се сещам едва за едно - най-накрая една Коледа в собствения ти дом, а не на турне из родата, пръсната по всички ъгли на България Simple Smile

# 1
  • Pb
Сещам се за следното: майката ще може повече да си поспива и почива, без да я гризе съвестта, че е за сметка на разходката.
Иначе и аз да бях на твоето място щях да разсъждавам на тази тема, за мен не е глупаво, особено като знам как ме треснаха хормоните след раждането - излизането на вън ме разведряваше определено.

# 2
Първото ни дете е зимно бебе и да си призная не ми беше много отегчително. Той се роди края на декември и докато се освестя,  то стана февруари, дойде и март и хайде навън. Сега, живот и здраве  предстои да имаме лятно бебе, така че и аз се чудя как ще е, след това ще кажа как е по-добре според мен  Simple Smile

# 3
Не че имам опит - ама ми се струва, че едно от предимствата е, че периодът на  бременността ще е през пролетта и лятото Simple Smile Струва ми се, че така ще протече по-леко. Няма да те е страх дали няма да хванеш някой зимен грипен вирус, който може да напакости много... Пробуждането на природата ще е в синхрон с зараждането на нов живот в теб и сигурно ще засилва положителните емоции...

Аз често съм си мечтала как цяло лято се рахождам щастлива и усмихната в лека светла рокля за бременни Simple Smile

# 4
  • София
Е, ако няма предимство какво, ще го връщаме на щъркела ли  Grinning Hug

Аз не си падам по обикаляне из квартала или в парка и общуване с непознати, само защото имали бебета на възрастта на моето, така че не съм правила никога разходки от тъмно до тъмно.

Синът ми се роди през октомври, може да мине за "зимно бебе". Едно от предимствата за мен беше, че свикна от бебе на по-умерени температури, отгледала съм го на 20-21 градуса, облечен с 1 боди и 1 гащеризон отгоре, все памучни дрешки, без плюш, без вълнени елечета и т.н.
Навън сме излизали за по 1 час, облечен по гореописания начин + космонафт и гушнат в слинг/кенгуру в мен.
Сега е калено дете, ходи леко облечен и обича да излиза навън и при -5 градуса.

Другото предимство беше през бременността - изкарах основната част през пролетта и лятото, наядох се на плодове и зеленчуци, които са в сезона си, спокойно можех да мина и без синтетични витамини.

# 5
Здравей,
първо - честито бъдещо бебче! Спокойна бременност ти пожелавам.

И двете ми деца са "зимни", по-точно късно есенни и трябва да ти кажа, че аз съм се чудела за летните бебета Simple Smile На мен никак не ми тежеше, че бяхме повече време вкъщи. Първият месец определено имаш нужда от почивка. Освен това нищо не пречи на разходките навън освен вятър, мъгла и много голям студ. Ние бяхме много време навън - но и случихме на мека зима и с двете. Освен това, струва ми се, зимните бебета са по-калени, но за това не мога да твърдя със сигурност, защото нямам база за сравнение. А когато светът започне да им става интересен, към 4 месеца, вече се е стоплило и целодневните разходки започват Simple Smile

# 6
  • София
Синът ми е ноемврийско бебе и аз се бях уплашила какво ще правя цяла зима, но на втората седмица вече бяхме навън. Излизаме редовно, когато времето позволява, а бабите така ме бяха наплашили, че ще изляза чак като дойде пролетта, че се бях побъркала, как ще оцелея Joy
Не е толкова страшно, но чак предимство не виждам Peace

# 7
  • София
предимства няма, недостатъците не са фатални.
разходки от сутрин до вечер няма, но все пак има по час-два без проблем.
Гоститата - също проблем не виждам, никога не съм забранявала достъпа до бебето...но пък хората бяха достатъчно придвидлива да не идват полу  болни.
Детето не е боледувало зимата.

А за Коледа вкъщи...ми то ако не ви е приятно, никой не ви кара и без бебе да ходите....

"Другото предимство беше през бременността - изкарах основната част през пролетта и лятото, наядох се на плодове и зеленчуци, които са в сезона си, спокойно можех да мина и без синтетични витамини. "

това е вярно и си е плюс...сащо и че последните месеци не се падат в жежко лято Simple Smile

А и като се стигне до захранване на бебето пак точно почват новите плодове и зеленчуци Simple Smile
Също като пролазва и прохожда е топло и не се чудиш какво да постилаш, обуваш и т.н. за изолация от студеният под.

# 8
Първото, за което се сещам е, че ще можете да прекарвате по-дълго време на вън, когато бебето е по-голямо и по-активно. (въпреки, че моето е есенно бебе и досега сме имали само 5-6 дни без разходка). За захранването  Angel_Dust вече е писала.

# 9
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Зимата също може да се разхождате. Има страхотни слънчеви дни и те не са малко. Моя мишок е ноемврийче и до момента му се връзва месец и половина навън. Вярно, че колкото повече наближава пролетта, толкова повече нямам търпение, но поне лятото бебо вече ще може да гледа седнало и кой знае - да проходи  Wink

# 10
  • Пловдив
Бях свидетел една приятелка със зимно бебе, едва не откачи от нерви, милата, беше на антидепресанти, но при нея има тази особеност, че няма кой да й гледа детето дори за 20 минути, а гарсониерата много тясна и това адски натоварва.

Какви да са му предимствата се чудя: горкото зимно бебе рядко можеш да го извеждаш, и то за малко; няма слънце  ooooh! , липсата му влияе на нервите и на майката; повече вируси вкъщи; опасност от рахит.

Май има 2 предимства: че се очаква да е по-калено; и че бременността би трябвало да е пролетно-лятна Simple Smile

# 11
  • София
А това че нямало кой да й гледа бебето...го има при  доста майки, ама не всички стигат до антидепресанти...вероятно не зимата е била проблема, а следродилна депресия.
Слънце зимата си има...е не всеки ден, не толкова силно, но има.
Опасност от рахит има не само при зимните бебета, въпреки, че да при тях е по-голяма.
Лятото също има вируси...лятото е сезона на ентеровирусите Wink
Пролетта и есентта пък били варицелните... Wink

# 12
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Бях свидетел една приятелка със зимно бебе, едва не откачи от нерви, милата, беше на антидепресанти, но при нея има тази особеност, че няма кой да й гледа детето дори за 20 минути, а гарсониерата много тясна и това адски натоварва.

Какви да са му предимствата се чудя: горкото зимно бебе рядко можеш да го извеждаш, и то за малко; няма слънце  ooooh! , липсата му влияе на нервите и на майката; повече вируси вкъщи; опасност от рахит.

Май има 2 предимства: че се очаква да е по-калено; и че бременността би трябвало да е пролетно-лятна Simple Smile

Определено е било следродилна депресия. Аз също бях изпаднала в отчаяние първите дни, когато останах сама с ревящо бебе и не знаех какво да правя...освен да рева и аз...Е, до антидепресанти не съм стигала за щастие, но не беше никак приятно. И сега съм по цял ден сама с бебо, родителите ми работят, както и мъж ми и няма кой да ми помага. Майка ми го взима за по 2-3 часа (живеем в 1 блок) веднъж в седмицата и туй то. Нооо тази депресия мина за 5 дни при мен. Всяка майка приема различно промяната в живота си.
Angel_Dust е описала перфектно недостатъците на сезонните бебета  Wink

# 13
  • Пловдив
Да, сигурно е било така. Но да не забравяме, че като правило зимата подсилва депресията, независимо дали следродилна или друг вид, а как ще се отрази на жената друга тема. Но има предпоставка да влияе зле на майчиното настроение, което да рефлектира върху бебето, върху количеството на кърмата и т.н.

# 14
  • София
е, аз съм със зимно бебе, депресия чак такава силна не съм имала, детето си кърмих над годинка,  аз си гледах предимно сама детето, бях толкова изтощена и нервна колкото и с лятно неспящо и вечно ревящо дете щях да съм...всъщност не бях много нервна, повече изтощена, но така и така не е рефлектирало върху бебето..още по-малко върху кърменето.
А колко майки на лятни бебета с проблеми с кърменето има...де да беше в сезона проблема...ама не е...

Общи условия

Активация на акаунт