Примерна схема за захранване- 31

• 36 346
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
А защо да не може Simple Smile

# 556
Използвам лъжика със силиконов край на Нук. Гледам да е в добро настроение като почваме.
В началото и ние имахме подобен проблем - при нас се разреши с много търпение - беба първо не искаше затоплено пюре, дадох на стайна температура - все рев.
Обаче бях упорита - една, две лъжички, важното е да приема...  При едно поредно затопляне на останалото в хладилника бебка започна да мляска с удоволствие - за около 5-6 лъжички.
После - пак рев и ... кърмене.
Може да пробваш да му дадеш храната малко по-рано от обикновения час за кърмене - така няма да е твърде гладен и ще се радва на новото усещане, надява се.
При нас май това проработи. А сега - няколко лъжици пюре или каша, рев, кърмене, пак пюре или каша, пак кърмене. И така... Но пък ядем!
Успех!  Hug

# 557
  • София
Little Evil, много сложен казус. Сигурна ли си, че проблемът е в храната, а не в начина на прием. Да не би да не му харесва лъжицата или нещо друго при това хранене!?

Използвам лъжика със силиконов край на Нук. Гледам да е в добро настроение като почваме.

Може би просто е малък още!

# 558
Дъщеря ми е на 1 годинка и 4 месеца дали мога да и давам за закуска от онези детски шунки и колбаси(леки , сачи) или още ни е рано , неиска нищо за закуска почти всички неща съм пробвала , хапне малко и започва да плюе ooooh!и сега обмислчм варианта принцеса с шунка и кавкавал Thinking

# 559
Котката ми яде колбаси и кремвирши Стара планина. Яде пържоли, филета - ако са от месо, истинско месо. Когато ядяхме месо вкъщи,винаги съм се ориентирала по нея какво е качеството на месния продукт. веднъж, за проба, й купих детски кремвирши - не го помириса дори. И повторно пробвах да й предложа - не. Същото е и с масовите "шунки", "салами" и сие. Та, в тази връзка - никога не бих предложила на детето си нещо, което не минало през оторизация от котката Simple Smile Смешно звучи, но го казвам сериозно и честно.
Ако намериш шунка или салам от доказан произход, е по-удачно.
Наистина има много варианти за закуска, но не знам какви са вкусовете на твоето дете - ако искаш, сподели какво е дневното ви меню, за да ти предложа варианти за закуска.

# 560
И ние така правехме с котарака ни, но него вече го няма  Tired Кучето не е чак толкова придирчиво...
Стеф, дай ги ти идеите за закуска така или иначе. Ние сме на моменти..понякога яде, понякога я караме без следобедна закуска. Не вярвам да е чак толква фатално  newsm78

# 561
А, не се притеснявай - сигурна съм, че не я държиш гладна, а предлагаш хранам(вкусна при това), нейно е решението дали да хапне или не Laughing Ние сме така от 4 дни - отказва да обядва. Ако ще - аз съм сложила хапване, той като не иска - да чака следващото Whistling Личи си кога от каприз, кога от кеф, кога от сериозна причина децата отказват да се хранят - и съм сигурна, че вече им познаваме мурафетите Laughing
Моите примерни и най-чести варианти за закуска (стават и за следобедна, и за сутрешна. Може да се сторят странни на наякого - нормално е, но пък може да се варира и комбинира според желанието на клиента Simple Smile  - уточнявам, че са за деца над годинка:

1. Плодово-млечни закуски
ванилово соево мляко (био) + фини овесени ядки (предварително попарени) + банан
плодова салата + настъргани орехи + мед
бисквити + плодове + соево мляко
кисело мляко + бисквити + мед

2. Зърнени
юфка/паста, каквато и да е, пълнозърнеста  с масло/зехтин и сирене/
амарант, сварен + сушени плодове
просо със сушени плодове
филийка:
с кашкавал + краставица (или домат)
с масло и сладко (ползвам мармалад от фурми, в кауфланд го продават, натурален е, и страшно вкусен)
с авокадо (намазано)
с веганска лютеница (накиснато сурово кашу, пасирано с няколко печени червени чушки, малко магданоз, чесън)
с котидж (вид сирене, прилича на извара, леко сладко е) с чубрица (или без)
с гуакамоле (авокадо + чесън)

тостер (две филийки, пресирани, с пълнеж) - винаги с добавка зеленчук:
с масло и кашкавал (различни видове кашкавал - става различен вкус)
със яйце + сирене + кашкавал
с варианти с месо

всякакви видове каши - от елда, просо, ечемик (купувам брашна) + сушени плодове и мед или сирене (което не винаги е удачно, но пък е вкусно)

палачинки (правя постни, но става и класически, разбира се):
пълня с каквото е възможно, според наличните продукти - сирене, кашкавал, домашен течен шоколад (масло, сухо мляко и какао)

Засега това се сещам, сигурно ще пиша пак.

# 562
Стеф, изчерпателна както винаги! Hug Даде ми някои идеи, благодаря ти! Ние поради наличието само на два зъба сме малко ограничени, но пък ядем пълнозърнести каши на закуска и на вечеря  Laughing Разбира се, нашата храна винаги я изкушава и я нагъва и без зъби  Mr. Green Ако нашата не е удачна - винаги имам домат под ръка - много обича. Любима следобедна закуска е авокадо, намачкано с банан - това е идея и за по-малките в темата  Peace

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 12:01 от Old Sport

# 563
  • Добрич
Стеф, и аз благодаря за идеите  Hug
Да попитам, някой пробвал ли е да смели амарант в кухненски робот, чудя се как да го предложа, че в този си вид не го харесва дори и малко количество добавено към друг вид вариво  Tired а пък бисквитки не съм пробвала още, чакам да се захлади малко  Whistling

# 564
  • Русе
Здравейте! ние сме почти на 7 месеца и от месец се захранваме, но на моя син толкова му хареса картофа,в последствие и другите храни (тиква, морков, круша, слива и оризова каша, на която се мръщи малко в началото- това съм въвела до сега), че за 2 седмици направо заменихме хранене между 10 и 11 яде - по това врема гладен ще реве, но кърма е абсурд да го накарам да цока иска си твърда храна и това е! понеже до сега си беше изцяло на кърма, а и аз искаМ да продължа да кърмя колкото се може повече, вече един месец не смея да му давам каша или плод следобед, за да не намалее кърмата, защото той свикне ли да получава друга храна и следобяд пак ще отказва цокането  Sad та според вас кога ще е удачно да вкарам следобедно ядене с твърда храна, при положение че вече заменихме едно цяло ядене? Той си цока горе-долу на 4 часа + - малки изключения, като през нощта също не пропуска да стане да цокне пак на 4 часа - това малко ме успокоява, защото поне стимулира лактацията, за това и още не съм го тормозила да не му давам да си цока нощем. Другия въпрос ми е кога да въведа месото? Изчетох доста инфо, нооо повечето мами захранват нормално както се захранва лъжичка по лъжичка и кърма след хранене, но  при нас като не е така се чуда как да постъпя...  newsm78 Знам, че всяко дете си е индивидуално и според него трябва да се съобразява схемата, но ако може малко съвети ще съм много благодарна...

# 565
Веси - пробвай с брашно от амарант, щом не иска на зърна. не знам ако го смелиш, каква консистенция ще придобие амарантът, но сигурно няма да е фино като брашно - затова директно купи брашно и пробвай на каша, примерно.

Мишенце - второ хранене се предлага след поне месец от започванена захранването. Месо се предлага когато дойде ред за него, а не в зависимост от това колко твърда храна изяжда детето:

Примерен вариант на последователност на храните:
1) зеленчуково пюре –-> плодово пюре (2-3 вида) –-> оризова каша с плод –-> друга каша с плод –-> месо (1-2 вида в рамките на 2 седмици) –-> глутен –-> масло –-> сирене
или
2) зеленчуково пюре с ориз –-> оризова каша –-> плодово пюре –-> месо –-> глутен –-> масло –-> сирене

# 566
Стеф да те питам, гледам има няколко схеми за вкарване на глутена. Аз започнах с млечна каша с глутен - лактана с овес и ябълка и ванилия. Четох, че после тр да вкарвам например в този ред
овес - ябълка и круша с овес на Сънвал
ечемик
просо
пшеница
ръж
малц
Само че просото няма глутен, аз давах след ориза и елдата. Вярно ли е това или да давама както намеря за добре?
И грешка ли е, че съм дала първо сирене, после малко и после глутен?

# 567
Ники - редът на въвеждане на глутен е според съдържанието на глутен в различните глутенови храни,а именно: овес-ръж-ечемик-пшеница. Идеята е да се минава от ниски количества глутен, съответно по-лесно приемане и усвояване - и се минава към следващите глутенови култури.
Не разбрах само какво си дала след сиренето и преди глутена Grinning

# 568
Stef, масло имах предвид..и то по-скоро ги дадох в следния ред-козе сирене, масло, краве сирене и глутен.

# 569
Ами за фаталното, не е фатално, продължавай си както си почнала Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт