Примерна схема за захранване- 31

• 36 347
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • Edinburgh-UK
.:.Stef.:. Hug ще му предложа след глютена,вчера му дадох месо за първи път добре го приема.а лук кога може да се даде и подправките как се предлагат(като нова храна ли или не) и от колко месеца ?а пресен плод кога да му предложа?мислих към 8 месеца или е късно?
nikolina-pikolinaи аз някъде към 8 месеца ще давам глютена ,аз захраних на 5 м.23 дни.

# 541
Светле - лук в манджата можеш да даваш вече, по мъничко. Подправки избягвай засега, в смисъл - без сол, без други такива сухи добавки, а пресен магданоз и копър може. Пресен плод може вече, зависи какъв е обаче.

П.П Много ме радваш с този бритиш бългериън Laughing Heart Eyes Hug

# 542
Светле, аз дадох глутена днес, 4 дни преди да навършим 8 коригирани, иначе сме на 10 месеца и половина вече.

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 10:34 от nikolina-pikolina

# 543
На твое място не бих измествала кашата по-рано, нека си цока сутрин като първа закуска, да си поспива (това ще изчезне, ако го нахраниш с каша, най-вероятно), пък после да си хапне кашата Simple Smile
Режимът ви си е ок, няма причина да го разваляш Hug

Stef  мерси Hug  bouquet При нужда пак ще питам:)

# 544
Гледам схеми, лутам се...
Има ли такава, при която да се дава глутен преди месото?
Щото иначе пък няма да сварим за новите тенденции в захранването с глутен  newsm78

# 545
Тази година са едни, миналата година бяха други, догодина очаквайте трето виждане по глутеновия въпрос Laughing
Глутенът, при всички случаи, не е кой знае какво и не е толкова важно кога ще се даде, стига да не е прекалено рано, или прекалено късно Grinning

# 546
Аз дадох глутен преди месото.Не съм гледала схеми.Така се случи.
Типов хляб мога ли да давам или не newsm78.Ако не да запратям ръкави за домашен Whistling ooooh!,че само тпов има в къщи за утре.

# 547
Щом си въвела глутен, може Simple Smile

# 548
  • София
Момичета- проблем. Моят син, изключително кърмен, не иска пюре- Пробвах с домашно картофено- с АМ и без АМ, по-гъсто и по-рядко, морков, картоф с морков- не ще и не ще- дори и една лъжичка- реакцията е рев. Дадох почивка десет дни и пробвах с оризова кажа- не ще. Пробвах и с пюре от круша на Гербер- не иска. Всичко това не наведнъж де.

Започва да ме хваща яд, защото трябва да е напълно отбит на 1 годинка- ще започвам работа и категорично няма да кърмя.

Детето се роди 2.900 и сега е около 8 кг., мисля, че му е време, а удрям на камък. Помощ  Hug  bouquet.

# 549
  • София
Little Evil, много сложен казус. Сигурна ли си, че проблемът е в храната, а не в начина на прием. Да не би да не му харесва лъжицата или нещо друго при това хранене!?

# 550
Little Evil  аз започнах да давам по малко ориз в кърмата, после започнах на каши и те бяха привикнали към вкуса й и ядяха. Защо не пробваш да дадеш малко кърма с малко ориз и така лека по лека.
Моите също в началото не искаха др храна, но лека по лека свикнаха, Марти си яде сега, но Йо е мн сложен случай и си я дохранвам с кърма.
А според мен може да не е готово детето, вие сте на 5 месеца и малко. Дай му още малко време.

# 551
  • София
Little Evil, много сложен казус. Сигурна ли си, че проблемът е в храната, а не в начина на прием. Да не би да не му харесва лъжицата или нещо друго при това хранене!?

Използвам лъжика със силиконов край на Нук. Гледам да е в добро настроение като почваме.

# 552
  • София
Little Evil  аз започнах да давам по малко ориз в кърмата, после започнах на каши и те бяха привикнали към вкуса й и ядяха. Защо не пробваш да дадеш малко кърма с малко ориз и така лека по лека.
Моите също в началото не искаха др храна, но лека по лека свикнаха, Марти си яде сега, но Йо е мн сложен случай и си я дохранвам с кърма.
А според мен може да не е готово детето, вие сте на 5 месеца и малко. Дай му още малко време.

Благодаря за съветите, ще продължавам с ориза. Кърма вече нямам цедена, за съжаление, а млякото ми се е регулирало според нуждите на бебето и не мога да цедя. Ще се въоръжа с търпение, все някога трябва да прояде. Ще пробвам с друга лъжица.

# 553
Няколко може да са причините:

1. Не е готово за захранване (има признаци за готовност, поне на някои от тях трябва да отговаря детето)
2. Не му допада предлаганата храна - като вкус, консистенция, начин на предлагане, време на предлагане
3. Просто това е неговият начин на захранване и с времето ще прояде нормално - колкото има нужда

# 554
Момичета да ви питам нещо-може ли в един и същи ден да се дава кисело и АМ на дете на 1г.и 3м. примерно кисело мляко за следобедна закуска с плод , а АМ за вечеря Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт