Примерна схема за захранване- 31

• 36 952
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
Когато въведеш кашата ще започнеш на я даваш следобяд,като към нея можеш да добавяш тогава плодово пюре в момента в който решиш да даваш плодове.Зеленчуците си ги въвеждаш на обяд.Когато един плод още не е въведен можеш да го правиш сутрин като междинно хранене преди зеленчуците на обяд или ако бебето хапва повече пъти на ден към второто за деня хранене.

# 331
  • Пловдив
Здравейте,

Аз смятам да захраня към 6 навършени месеца с оризова каша, но не ми е много ясно , след като захраня с оризова каша трябва ли после да въведа и другите безглутенови каши или може  след даване на кашата, примерно 5 дена , да въведа зеленчук  newsm78

# 332
Момичета (Лейди Ейнджъл и Ивка) - точно преди 2 страници пуснах един пост, в който съвсем сбито и синтезирано написах на една мама как стоят нещата със захранването, поне в началото.
Ето линк към поста ми: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=569015.msg18626074#msg18626074

На първа страница в линковете има изключително полезна информация, която е просто задължителна като начало. препоръчвам ви да хвърлите поглед най-вече върху записките на Косе Босе (http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66) и този блог - http://zahranvane.wordpress.com/

Hug

# 333
на мен не ми стана ясно от кога да се добавя зехтин в домашно-правените зеленчукови пюрета newsm78; аз започвам захранване на 7м. навършени със зел. пюре

# 334
И това го пише в линка, който пуснах към блога Simple Smile Има и търсачка, освен това, доста е удобно за ползване.
Зехтин - след годинката горе долу. Трудно се преработва от черния дроб, затова.

# 335
Здравейте! Подходящо ли е да се свари заешка глава за бульон, а също 8 месеца добра възраст ли е бебето да опита супа от заешки бульон?

# 336
Много полезна тема Simple Smile

Момичета, а кога се замества следобедното кърмене? Когато сме заменили изцяло обедното хранене ли? Благодаря!

Аз лично го заместих към средата на 6ия месец, но даването на мляко/кърма си остава, ако това имаш предвид. По-натам като въведеш сирене, месо, мисля че тогава може да се замести вече изцяло обедното хранене. Следобедното хранене още не е заместено при нас, може би към годинката. Peace

# 337
Здравейте! Подходящо ли е да се свари заешка глава за бульон, а също 8 месеца добра възраст ли е бебето да опита супа от заешки бульон?
Аз лично не съм давала само бульон,а направо супа в която има месце и зеленчуци.Достатъчно сте големи да дадеш.

# 338
Много полезна тема Simple Smile

Момичета, а кога се замества следобедното кърмене? Когато сме заменили изцяло обедното хранене ли? Благодаря!

Аз лично го заместих към средата на 6ия месец, но даването на мляко/кърма си остава, ако това имаш предвид. По-натам като въведеш сирене, месо, мисля че тогава може да се замести вече изцяло обедното хранене. Следобедното хранене още не е заместено при нас, може би към годинката. Peace

Ясно, благодаря! Simple Smile И аз така си мисля да направя. Да си давам и кърма на всяко хранене до годинката. За съжаление, като бебка стане на година тръгвам на работа.

# 339
  • Добрич
Момчета, мисля скоро да въведа тиквички, че много ни е бедно менюто откъм зеленчуци. Искам да попитам трябва ли да ги беля и имате ли представа в момента тиквичките на пазара парникови ли са все още  Thinking

# 340
Момчета, мисля скоро да въведа тиквички, че много ни е бедно менюто откъм зеленчуци. Искам да попитам трябва ли да ги беля и имате ли представа в момента тиквичките на пазара парникови ли са все още  Thinking
Аз винаги беля тиквичките и със сигурност са още парникови,може би след месец можеш да намериш на пазара от някоя баба.

# 341
  • Добрич
gardenia1979   Hug

# 342

аз също винаги беля тиквичките! Wink

момичета, възможно ли е да прекаля със сиренето? на моето момиченце доста му се услажда, а пък и изварата също, и може да изяде и 100 гр. сигурно, но малко се притеснявам засега да й давам толкова.. как мислите?
 newsm78

# 343
Аз сиренето обикновенно го давам сутрин на закуска една бучка и много рядко и на вечеря в комбинация зеленчуци,яйце и сирене.

# 344
  • Пловдив
аз да питам нещо-когато приготвяме домашни пюрета в крайна сметка хубаво ли е да се слага някакъв вид масло(не говоря за животинско)-въпроса ми е провокиран от факта че в пюретата на ХИП-има рапицово масло(в тиква +картоф има такова,и е като екстра написано),в друго май срещнах някакво друго растително масло.
Аз не слагам нищо,преди съм слагала на баткото към 7 месец зехтин,но гледам че пишете ,че не трябва да се ползва толкова рано.

Общи условия

Активация на акаунт