Примерна схема за захранване- 31

• 36 950
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Захранвам с овесената каша,........,всъщност колко дни да карам така,кога мога да захранвам с друго?колко дни трябва да минат откакто давам овеса? - поне 4-5 дни след като си давала овес можеш да включиш нещо друго
и овесената каша да стигам ли до пълна доза,като под пълна-да уточня че малката изяжда най-много 1 супена лъжица суха каша,разтворена с вода,т.е.слагам 1 супена оризова и 1/3 лъжица овесена.получената смес я смесвам с 50 мл плодово пюре. - ако я харесва можеш да стигнеш до пълна доза
И нали като се захрани с глутен е хубаво всеки ден да се дава,но ако давам 10 дни овес,след това да давама 10 дни друга глутенова каша ли? - да, глутенът се дава най-малко месец, за да се натрупа и да си покаже ще има ли реакция или не. Аз след овеса давах каша на ДМ с ечемик и лимец, пак 10-ина дни, след това през ден почнах да добавям по една пшеничена бисквитка в кашата и на около 25-26-я ден от започването на глутена дадох пшеничена каша. Някъде 10-ина дни след това предложих сухар в попара.
аз в момента зеленчуци нямам никакви в предвид за захранване,за плодовете кайсии си мислих,и друга зърнена каша,и към края на 8 месец постепенно масло и сирене.

и друго да питам-готовите каши спазвате ли указанието -че повече от 1 месец не трябва да се ползват след отваряне? - ако са с мляко - да, ако са безмлечни и на 5-а седмица съм давала.
от кой магазин си купувала кашата с ечемик и лимец,и какви  пшенични бисквитки си давала в началото?

# 436
niko11, има една много хубава каша BabyLove (това е марката на ДМ и само там се продава!) с овес, ечемик и лимец. казва се "3 зърна" мисля..
бисквитките "ХИП" са пшеничени, но те не са с АМ, имай предвид това, ако не си въвела млечните продукти!

# 437
  • Пловдив
а ДМ какво е? Embarassedмагазин ли?

# 438
# 439
Не помня тук ли питах ooooh! и затова ще се повторя Embarassed.
Зелена чушка от типа Сиврия смята ли се за въведена зелена такава или трябва точно капия да дам първо зелена, после червена newsm78.
Свинско въведох с ето това пюре на Бебевита - http://www.kolko.bg/bg/bebevita-zelenchukovo-rizoto-sas-svinsko- … 90gr-bg/p/1265616

# 440
Зелената чушка си е зелена, червената си е червена Simple Smile

# 441
Зелената чушка си е зелена, червената си е червена Simple Smile
hahaha
Мерси.Логично да.Ама тия Сиврията едни тънки, тънки та си викам пак да питам Wink

# 442
  • Edinburgh-UK
stef мерси много  Hug

# 443
Не помня тук ли питах ooooh! и затова ще се повторя Embarassed.
Зелена чушка от типа Сиврия смята ли се за въведена зелена такава или трябва точно капия да дам първо зелена, после червена newsm78.

Бъни Атила си я въведе сам, сурово Simple Smile така плака за тази чушка в магазина и накрая му я измих и дадох, хапна си я така сладко  ooooh!

# 444
Здравейте, дъщеря ми отказва месото. Мога ли да въведа глутена преди месото

# 445
Здравейте, дъщеря ми отказва месото. Мога ли да въведа глутена преди месото
Можеш да въведеш глутена,а и нали вече е добре да се направи по-рано на 6.5-7мес.

# 446
  • Пловдив
месото го въведох може би преди месец ,т.е. малката беше на почти 7 месеца.Давам й сега през ден по 1 кубче правоъгълно от формичка за лед,чудя се дали й е достатъчно като количество,кога се увеличава количеството месо за деня?
четох на Косе босе указанията,но там е в супени лъжици, а моето е на кубчета замразено и не мога да му преценя грамажа

# 447
niko11,според мен едно кубче месо  докато мине детето на по-човешка/обща/храна е достатъчно.

# 448
Записвам се да следя   bouquet
След месец започвам със захранването  Wink

# 449
  • София
И аз в темата, да се образовам, че предстои.

Общи условия

Активация на акаунт