Математически турнири - 8

• 49 096
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Досега няма 120 т. на ЕК за 3-4 клас, нали? Задачите уж лесни, пък... Да излязат всички резултати, пък ще видим.

# 676
Аз също съм очудена в другите градове колко малко са децата на ОМ а въ Варна около 300.Дано скоро излязат резултатите защото това чакане е гадно.Браво на всички други градове те си изнесоха резултатите.Поздравявам всички деца независимо колко добре са се справили и успех на други състезания

# 677
  • Русе
ако няма 120т. как ще смятат допуснатите до национален?

# 678
Цитат
ако няма 120т. как ще смятат допуснатите до национален?
Има-няма, максимумът си е максимум. 3-ти клас - 105 т. минимум, 4-ти клас - 110 т. Т.е., 3-класници се класират с 3 сгрешени задачи, а 4-класници - с 2.
Между другото, миналата година, първата група не беше ли 2-3 клас? newsm78

# 679
  • София
На моя младеж 4 кл. му върнаха теста от Кенгуруто в СМГ и уж чакаме максимум, но аз просто не мога да повярвам, че не е объркал съвсем нищо, дори и при пренасянето в бланката.
Иначе той смята кенгуруто за по-лесно от олимпиадата и другите състезания.

# 680
  • София
Според мен ще има доста максимални резултати в групата за 3-4 клас. Затова е доста вероятно на националния кръг за 4 клас да се класират само деца с максимален резултат или най-много с 1 грешка, а за 3 клас - максимум с 2 грешки.

# 681
Според мен ще има доста максимални резултати в групата за 3-4 клас. Затова е доста вероятно на националния кръг за 4 клас да се класират само деца с максимален резултат или най-много с 1 грешка, а за 3 клас - максимум с 2 грешки.
Нетърпелива съм да разбера. В 119-то има само едно дете от 4-ти клас със 115 т.

Пак да питам - ВМС наистина ли е на 16/04/2011 г.?

# 682
  • София
Нетърпелива съм да разбера. В 119-то има само едно дете от 4-ти клас със 115 т.

Детето със 115 т. е 3 клас.
А за ВМС и аз се чудя. Явно при записването ще разберем.

# 683
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Да се отчета и аз за изминалите състезания.
Олимпиадата- второ място-17 точки.
Кенгуруто-трето място-100точки.
Нейните резултати, като точки са обичайни за нея. На кенгуруто можеше и малко повече да изкара, ама к'вот т'ва...
Интересно ми е само кой е преди нея. Колкото и нескромно да звучи в нашата област по принцип никой няма нейните знания. Явно на някой им е било ден. Дано и е обеца на ухото и други път повече да внимава.
Иначе и при нас резултати няма. Но аз звъннах в РИО и експертката ми каза.

И още нещо да споделя тук. Разбрах, че от една малка и неизвестна с традициите си в областта на математиката, община ще пътуват деца на олимпиада в Индонезия. С тях ще пътуват на курорт няколко пъти и куп учителки. Всичко се поема от общината. Ще пътуват деца, които на ЗМС имат по 3-5точки. Незнам какъв подбор става, ама често да ви кажа много се натъжих. Нашите деца ги бият убедително по всякакви състезания, а те щели да представят България. Миналата година се разходиха и до Корея. Я нямаше особена полза от тяхната разходка, ама кво от това.
Някой знае ли малките ученици (5-8клас) къде в чужбинско могат да се изявяват?

# 684
Миналата година се разходиха и до Корея. Я нямаше особена полза от тяхната разходка, ама кво от това.
Доколкото знам, тази година EMIC (което миналата година беше в Южна Корея) ще е в Индонезия. Други възможности за международни изяви са участие в Хонг Конг (Po Leung Kuk) и балканиадата за малки ученици в Кипър.

# 685
На страниците на няколко РИО-та попаднах на писма относно ВМС, в които беше посочена точно датата 16 април. Промяната не е нещо необичайно. Миналата година например изтеглиха състезанието в Шумен седмица преди датата, посочена в Календарния план.

# 686
И още нещо да споделя тук. Разбрах, че от една малка и неизвестна с традициите си в областта на математиката, община ще пътуват деца на олимпиада в Индонезия. С тях ще пътуват на курорт няколко пъти и куп учителки. Всичко се поема от общината. Ще пътуват деца, които на ЗМС имат по 3-5точки. Не знам какъв подбор става, ама често да ви кажа много се натъжих. Нашите деца ги бият убедително по всякакви състезания, а те щели да представят България. Миналата година се разходиха и до Корея. Я нямаше особена полза от тяхната разходка, ама кво от това.

Международните състезания, за които се минава през подбор (селектира се национален отбор) са много малко и са само за по-големите деца. Първото такова е балканиадата за малки ученици. Там се състезават осмокласници и тук-там някой седмокласник. Тази година ще е в Малта. Балканиадата за големите ще е в Румъния. Има и една международна и това е.
За разлика от тях международните олимпиади за малките ученици са достъпни за (почти) всеки, който поиска. Например България има квота от 4 отбора и МГ-тата си ги разпределят помежду си, като отборите не представляват България, а училищата си. Е, ако има 5-6 кандидата и не се разберат, ще се наложи да се прави състезание, но не знам да се е случвало до сега. Специално в България всичко е въпрос на финансиране - което училище си намери финансиране с включва в преговорите.
За 5-6 клас не знам дали има международни състезания. Иначе има две различни олимпиади за различните възрасти между 11-15 години. Obsolete ги е посочила и всяко от състезанията е с две възрастови групи.  По-миналата година 11 годишните и 13 годишните ходиха във Филипините, а миналата година състезанията бяха в Сеул и в Хонг-Конг.
Подобни състезания има и за големите. Ако не се лъжа миналата година СМГ участваха в някакво състезание в Принстън. Но пак от името на СМГ, а не като национален отбор на България.

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 18:07 от Черна станция

# 687

Аз не се вълнувам от международни прояви в областта на математиката-защото още сме прохождащи и не се знае дали ще ни приемат в МГ Варна.Общо взето детето му върви математиката и реших да пробваме след 4 клас. Както описваш е ясно че учителките си устройват безплатни екскурзии по екзотични дестинации.
Относно нивото в по малките градове,а и в някои областни е видно по резултатите им.Без да обиждам никого.Моя близка от Областен град нямам да споменавам-ми каза за миналогодишната кампания 7 клас "Че то местата са повече от децата"-изобщо не се притеснява дали ще го приемат някъде детето.При нас във Варна борбата за елитно у-ще започва от 1 клас-наплива е за Руското у-ще ,сега след 4 клас за МГ .Затова и резултат от 100(незивестни точки) от Кенгуруто няма да ни зарадват Simple Smile Но както се казва да са живи и здрави и те и ние !

# 688
И в пловдиа излезнаха ама не съм много добре...аз съм с 13 точки и се водя 4 (в класирането 6 понеже има няколко с 13 точки).В София са много по добри от Пловдив тук първия е с 16 точки а там са си с максималните  Sad

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 20:07 от ivka2000

# 689
Спокойно mimka, има още Областен математика, Великденско и Преглед на знанията по математика. Миналата година наше блезко дете го приеха-имаше 90т Кенгуру, 48т- Великденско, но 17т - Областен и 83т- на Прегледа. Така че, смело напред и успех в следващите състезания. Не губете надежда.

Общи условия

Активация на акаунт