Математически турнири - 8

• 49 234
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Подкрепям  Grinning
Ира ще празнува след 52 дни. 52 :7 = 7 ост. 3
вторник + 3 дни -> петък

не е петък а е четвъртък!когато има остатък 1 е същият ден!следователно при остатък 3 е четвъишък!вклучвам се от профа на баща ми.аз сам само на 10  Laughing

Тези 52 дни започват да текат от срядата. Петък е  Grinning

# 91
  • София
Подкрепям  Grinning
Ира ще празнува след 52 дни. 52 :7 = 7 ост. 3
вторник + 3 дни -> петък
Вярно, че Ира ще празнува! Аз ги смятах 3 дни назад, а не напред.  doh

# 92
Ето и от мен една задачка,която ни мъчи 2 дни:Кралят решил да уволни премиер-министъра,но не искал да го обиди.Когато премиер-министърът отишъл при краля,той му казал:"В този портфейл съм сложил два листа.На единият от тях е написано"Останете",а на другият-"Отидете си"."Листа,който Вие сега без да гледате ще извадите от портфейла,ще реши вашата съдба".Премиер-министърът се досетил,че и на двата листа е написано"Отидете си".Сега му се отдавал случай да направи така,че кралят да го остави на работа.Как е постъпил премиер-министърът?

# 93
  • София
Ето и от мен една задачка,която ни мъчи 2 дни:Кралят решил да уволни премиер-министъра,но не искал да го обиди.Когато премиер-министърът отишъл при краля,той му казал:"В този портфейл съм сложил два листа.На единият от тях е написано"Останете",а на другият-"Отидете си"."Листа,който Вие сега без да гледате ще извадите от портфейла,ще реши вашата съдба".Премиер-министърът се досетил,че и на двата листа е написано"Отидете си".Сега му се отдавал случай да направи така,че кралят да го остави на работа.Как е постъпил премиер-министърът?

Премиер-министърът би могъл да предложи на краля той да изтегли един лист,
а този, който остане в портфейла да реши съдбата му.
Кралят тегли "отидете си", и тъй като премиер-министърът
не се съмнява в честността на краля Wink, значи в портфейла е останал "Останете".
Става ли така?

# 94

Премиер-министърът би могъл да предложи на краля той да изтегли един лист,
а този, който остане в портфейла да реши съдбата му.
Кралят тегли "отидете си", и тъй като премиер-министърът
не се съмнява в честността на краля Wink, значи в портфейла е останал "Останете".
Става ли така?

А защо не?Може би,нещо съм зациклила на едно място,а явно и детето, или сме ги позабравили логическите задачки.

# 95
  • София
Ето и от мен една задачка,която ни мъчи 2 дни:Кралят решил да уволни премиер-министъра,но не искал да го обиди.Когато отишъл при краля,той му казал:"В този портфейл съм сложил два листа.На единият от тях е написано"Останете",а на другият-"Отидете си"."Листа,който Вие сега без да гледате ще извадите от портфейла,ще реши вашата съдба".Премиер-министърът се досетил,че и на двата листа е написано"Отидете си".Сега му се отдавал случай да направи така,че кралят да го остави на работа.Как е постъпил премиер-министърът?

Друг вариант - Премиер-министърът тегли единия листи и го изяжда /или унищожава по друг начин/ и казва на краля да провели какво е останало в портфейла, а там е лист с написано  -"Отидете си", значи изборът му е бил "Останете".

# 96
Благодаря за интересните отговори.Колкото и да не ми се иска,но в този случай ще "препишем"

# 97
Момичета, да пожелая успех утре на всички дечица на олимпиадата - да дадат максималното от себе си, да бъдат удовлетворени и да ви подарят и на вас по още един позакъснял 8-мартенски подарък.

# 98
  • София
Момичета, някой има ли задачи от ВМС от преди 2005 година? Конкретно ме интересува за първи клас.
Благодаря предварително.   bouquet

# 99
Успех на всички умници утре и в неделя! Разбийте я тая математика и се забавлявайте! smile3508

# 100
  • София
Обърках се...

Последно, Кенгуруто ще се проведе на 19.03 в събота от 12,30. Но в кои училища в София? Или е само на едно място?

На моя син, който е втори клас, класната им е казала, че събират по 7 лв. до сряда. Това само за инфо.

Ирина, радвам се, че тук се намерихме  Hug
Ако не се сещаш коя съм, виж снимката на сина ми  Grinning

Дидева, благодарности за темата   bouquet

# 101
  • София
Извинявайте за тъпия въпрос. Утре от колко часа започва олимпиадата? Че детето планира още в 7 да ме измъкне от къщи, а никак не ми се иска да стоим и чакаме на студа.

Успех утре на всички  Hug

# 102
Извинявайте за тъпия въпрос. Утре от колко часа започва олимпиадата? Че детето планира още в 7 да ме измъкне от къщи, а никак не ми се иска да стоим и чакаме на студа.

Успех утре на всички  Hug

На нас ни пратиха бележка, че трябва да сме в 8 ч. в у-щето, където сме разпределени. Да се носи уч. карта или бележник. Олимпиадата почва в 9 ч. и е до 13 ч.

# 103
  • София
Благодаря   bouquet

# 104
Успех на всички деца утре!

Общи условия

Активация на акаунт