Математически турнири - 8

• 49 257
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Пожелавам утре интересни задачи и удоволетворени участници! Flowers Four Leaf Clover

# 106
Задачите
http://www.minedu.government.bg/left_menu/olympiad/

1ва за 4ти клас е фрустрираща, другите ми се струват горе долу решаеми.

Последна редакция: сб, 12 мар 2011, 09:50 от peppia

# 107
  • София
Peppia, благодаря за задачите!

# 108
  • София
Така няма ли шанс да се подскаже в някои училища newsm78
И аз това си мислех, директорът на 119 училище каза, че децата ще бъдат пуснати да се качват по стаите в 8 и 30, защото състезанието било от 9 часа , а задачите са обявени преди началото на изпита в 8 и 40.  С елка отговорът на първата задача се смята за секунди и би могло да се подскаже по телефона на детето. В интерес на истината като поспорихме с директора за стриктното спазване на регламента на състезанието, точно по тези съображения, той организира качването на децата в 8 и 20. Но дали е било така във всички училища
По задачите на мен първата ми се видя пък най-лесна, докато ребуса ми се видя невъзможен за 4клас дете или аз го решавам по прекалено сложен начин.

# 109
ребусът за 4-ти клас и моят син е затруднил...за другите твърди че ги бил решл...е ще чакаме резултатите...

# 110
  • София
На мен пък втора задача а) ми се видя най-трудна за четвъртокласници.   Peace
Отчитам си като пропуск, че не сме решавали с човека ребуси в къщи, а
на курса още не са ги вземали (доколкото си спомням).
При нас обаче в четвъртък стоеше въпроса ще се оправи ли от ангината,
за да участва изобщо в олимпиадата, и днес съм много спокойна - каквото направи,
все ще е по-добре от неявяване. Как се сменя гледната точка!

Човекът тъкмо се върна, за моя изненада първа и втора ги е решил изчерпателно,
(по негови твърдения) ребусът не, въпреки че опитал много варианти.

Последна редакция: сб, 12 мар 2011, 12:35 от Carmela Biscuit

# 111
  • София
1 зад. А=1, за да се увеличи с 5 - А=6, 27846 трябва да се замени с 27891

2 зад. а) 3 възможности: Р= (11+9)*2=40см., S=11*9=99кв.см.; P=(12+8)*2=40см., S=12*8=96кв.см.; P=(13+7)*2=40см., S=13*7=91кв.см.
б) 16 правоъгълника

3 зад. 3705*5=11115
Моята дъщеря излезе в 10,45ч., била решила първа и втора задача и три букви от ребуса, но ще видим newsm78!

# 112
При нас обаче в четвъртък стоеше въпроса ще се оправи ли от ангината,
за да участва изобщо в олимпиадата, и днес съм много спокойна - каквото направи,
все ще е по-добре от неявяване.
   И моето дете още не е оздравяло съвсем и почти не се храни, та самото му явяване си е малка победа. Не сме коментирали задачите. Излезе на втория час, каза че е решил първите две ( това си е лично негово мнение естествено  Mr. Green ) По третата се бил мъчил, но видял че не му се получава и решил бързичко да сложи край на мъките си.  Обяснението му беше простичко: " Досега не съм решавал ребус с умножение!". А, да! Пък в стаята имало деца, които кашляли повече от него(понеже се притеснявах това да не смущава останалите участници).
   Не знам остарявам ли, но вече нито решавам задачи след състезанието, нито дъвчем какво и къде е сбъркал, нито изпитвам особено вълнение от резултатите.  Sad

# 113
Във втора задача а. има още една двойка числа - 3 и 32 - P=(3+32)*2=70 см., S=3*32=96 кв.см

Или до тук са 8 правоъгълника

# 114
  • Sofia
   Не знам остарявам ли, но вече нито решавам задачи след състезанието, нито дъвчем какво и къде е сбъркал, нито изпитвам особено вълнение от резултатите.  Sad

И аз така  Peace Оставила съм тези ангажименти на учителят му от курса  Grinning.
 За протокола : обади се / седял е почти до края/, каза , че е решил всичко / друг е въпросът колко е вярно/.
 Хайде сега ще чакаме класирането / дано излезе по-бързо/.

# 115
  • Пловдив
Моето излезе към 11,30. Недоволен от себе си, защото не е разписал всички варианти на ребуса. Но се надявал и от третата задача да му дадат една -две точки. Първата е решена уж, втората има пропуснати варианти на правоъгълниците и твърди, че 12 малки правоъгълника можело да се вкарат без да се застъпят в големия.
Сега отиде на танци да релаксира.  Simple Smile
Кога излизат резултатите? Или е индивидуално за всеки град?

# 116

Веднъж да свършат мъките със състезанията валидни за СМГ и аз се надявам много по-спокойно да ги приемаме..цяла година стрес ни докараха  Laughing

# 117
Веднъж да свършат мъките със състезанията валидни за СМГ и аз се надявам много по-спокойно да ги приемаме..цяла година стрес ни докараха  Laughing
Ами при нас за кандидатстване след 4 клас в балообразуването участват " Точки (ако има такива), получени от участия в състезанията и олимпиадите по математика (от календара на МОН и календара на Съюза на математиците в България), проведени през учебната година, приравнени към оценка от шестобалната система ." (идея си нямам как става последното, тъй като при нас няма задължителни за участие състезания и едно дете може да се е явило на 3, друго на 5, трето - на 10. )
Към края на юни очаквам съвсееем да ми е спокойно. Grinning

# 118

[/quote]
Незнам тази година е много важна заради киандидатсване в МГ, а на нас вече не ни пука ни задачи гледахме, ни решавахме - детето каза, че двете е решило дали и как ще видим като излязат резултатите. Подготовката за ЗМС беше слаба и детето беше болно тази седмица и всичко сме оставили каквото такова. То сега и тази тъпотия дето сътвориха сс Кенгуруто.

# 119
Мами,отпуснете се,не се натоварвайте допълнително-каквото има да става-то ще стане.И децата и ние сме прекалено натоварени и идва един момент на пренасищане.Излезте и се разходете в това хубаво време.Децата са си умнички и ще се справят .Забравете поне едн ден тая математика!

Общи условия

Активация на акаунт