Пазарувате ли онлайн?

• 17 320
  • 65
  •   1
Отговори
Здравейте, дами! Simple Smile

В световен мащаб от години пазаруването онлайн печели все повече клиенти. Напоследък то придобива все по-голяма популярност и у нас.

Ето и основните предимства на онлайн пазаруването:

1. По-ниски цени.
Различните производители и търговци са по-гъвкави в ценообразуването, тъй като при тях разходи за наем на търговски обекти и служители са сведени до минимум. Затова и редовно предлагат промоции с висок процент отстъпка. Глобална статистика сочи, че цените в онлайн магазините са с до 20 % по-ниски от традиционната търговия.

2. Спестява време.
Интернет дава възможност за бързо и лесно сравнение на продукти, качество, цени. Също така има налична по-подробна информация за продуктите, която няма как да бъде изцяло поместена в хартиените каталози.

3. По-богат избор.
Традиционните магазини имат ограничение от гледна точка на пространство и затова нямат възможност да поддържат в наличност всички предлагани артикули. Често клиентът е принуден да избере от наличните продукти, правейки компромис със собствените си желания.

4. Удобство.
Онлайн магазините дават възможност да се пазарува 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата.

5.Различни варианти за плащане и доставка, съобразени с конкретните нужди.

Ще се радваме да споделите опита си с нас: Пазарувате ли онлайн? Какъв тип продукти? Какви са вашите причини да изберете този вариант?

# 1
Последната година доста често пазарувам по този начин. Най-вече книги и аксесоари и декорации за вкъщи. Много съм доволна, пести ми време, носят ми го директно в офиса, което е супер за човек като мен, който мрази да обикаля по три дни по магазините.
Прави сте за хартиените каталози, тъй като няколко пъти ми се случва да си харесам нещо, отивам на място в магазина и започва едно суетене, тръшкане - или цената не отговаря, или процентът отстъпка не е този, който е посочен, а най-често изобщо го нямат в наличност и излиза, че съм се разходила излишно.

# 2
Пазаруването онлайн го открих точно преди 11 месеца,от както родих малката и поради липса на време за обикаляне и мерени и чудене и т.н. открих гореспоменатото! Мнооого удобно,лесно,бързо,дори и по-ефтино в доста да не кажа във всички случаи! НО ВНИМАНИЕ!!! Води до пристрастяване!(поне при мен де)

# 3
Пазарувам онлайн ЕДИНСТВЕНО в краен случай....В света може да е по-ефтино,с богат избор и коректно,но тук ,ние не сме света....За един козмет крем с цена 13лв от сайта, платих още 6 лв за поръчката +1лв за куриерски услуги = 20лв Crazy.....И кутийката се оказа наполовина пълна/само не ми казвайте,че така трябва-не купувам за сефте крем!/  Гати златния крем,гати по-ефтиното пазаруване....ами на сина ми някакъв приятел си купил пак така маратонки за 75лв/нали уж онлайн нещата са по-така/-нищо подобно-разлепиха се ан втората седмица още....и така...

# 4
Всичко, освен дрехи, козметика и храни, пазарувам он-лайн. Както каза champagne, спестява доста време и нерви. Удобството е, че може да поръчаш няколко неща или да се комбинирате няколко човека, за една доставка.

# 5
Онлайн пазарувам дрехи и козметика. Козметиката от известно време си я купувам единствено онлайн. Много по-изгодно е. Като се замисля как само до преди 4-5 години онлайн пазаруването беше нещо крайно 'екзотично' и сравня с положението сега, смятам че до още няколко години това ще е предпочитан метод за пазаруване от повечето хора  Wink

# 6
Навремето/преди 4 години/пазарувахме,дори и от западни онлайн магазини,но след като ми източиха,доста крупна сума от картата-спрях!Сега не смея или по точно половинката пазарува с нейната!

# 7
Навремето/преди 4 години/пазарувахме,дори и от западни онлайн магазини,но след като ми източиха,доста крупна сума от картата-спрях!Сега не смея или по точно половинката пазарува с нейната!
И аз съм имала подобна неприятна случка. От миналата година обаче си взех една хибридна карта на Транскарт, която позволява да пазаруваш в интернет и в чужбина по изключително безопасен начин. Много готино са се сетили да направят така, че в разплащателната карта да имаш само определена сума, нужна за въпросното плащане

# 8
Мисля,че ДСКдирект има подобна опция за издаване на такава карта за онлайн пазаруване в целия свят и в нея могат да се зареждат различни суми/колкото реши клиента,непосредствено преди плащането/...що не разгледам по-обстойно...

# 9
Да, основно дрехи, играчки и книги, техника също. Понеже подфорумът е за сън, споделям, че матраците /нашия и на сина ми/ съм си ги поръчала онлайн. Оплаквания нямам Peace

# 10
И аз пазарувам онлайн от близо година и половина.Причината определено е по-големият избор на стоки ,а понякога и по-ниските цени.

# 11
Не ,не пазарувам онлайн,защото не мога да се лиша от удоволствието да ходя по магазините с приятелка, да си говорим,пробваме дрехи и т.н. Така релаксирам.

# 12
Не мога да се спра да пазарувам онлайн Simple Smile. Пазарувам всичко без храна, макар че имам и тази опция. Просто ми е по-евтино да купя хранителни продукти в магазин. В магазин влизам понякога да си купя някоя дрешка, която ме е привлякла от витрината. Не се сещам за друго да съм купувала наживо.Simple Smile. Представяте ли си някой в България да измисли пазаруването на хранителни продукти  и да е достъпно за хората. Леле...Имам чувството, че това е един доста печеливш бизнес. Ето пример с американските събратя. Много им се възхищавам:)

http://www.freshdirect.com/about/index.jsp;jsessionid=xkcnNfJGXh … vK0mGD7Jw8J2LgRyS!1267398346!-135750744?siteAccessPage=aboutus&successPage=/index.jsp

Our food is fresh, our customers are spoiled.Simple Smile)))))

# 13
Пазарувах няколко пъти и тъкмо реших това да е моят начин и се случи, че си поръчах обувки, едно, че ги чаках дълго, второ не дойде моят цвят. Даже се оказа, че номерът не ми става и те отказаха да го заменят. Вече ще се въздържам.

# 14
Да само дрехи  Peace

Общи условия

Активация на акаунт