Милано- има ли какво да се види - тема 2

• 85 634
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Ние да не се окаже 4е ще летим заедно-и  ние сме в петък.С коя компания сте-ние сме с WIZZ.За каква ста4ка говориш-това сигурно ли е,за колко дена ще .А метрото и то ли ще ста4кува.Лелее какво ще правим тогава.Kak ще се придвижим от летището,може би шатълите не ста4куват.

# 136
Ние да не се окаже 4е ще летим заедно-и  ние сме в петък.С коя компания сте-ние сме с WIZZ.За каква ста4ка говориш-това сигурно ли е,за колко дена ще .А метрото и то ли ще ста4кува.Лелее какво ще правим тогава.Kak ще се придвижим от летището,може би шатълите не ста4куват.

С Уиз сме и ние  Grinning. Аз разбрах за стачката онзи ден, национална стачка - градски транспорт и влакове, влаковете ще стачкуват от утре вечерта до 21ч. в петък, градския на Милано от сутринта до 15ч и от 18ч до края на курсовете. Тоест, ще има транспорт само 3 часа. (та се надявам поне да хванем транспорта до хотела да успеем да стигнем, пък после ще му мислим). Това включва и метрото и трамваите и автобусите, но не намерих нищо за автобусите от летището, мисля, че те си движат нормално.  Иначе от събота натам всичко трябва да си е нормално като транспорт.

Да използвам тук да кажа, че събота влаковете имат промоция - ако пътувате двама до град в друга област се плаща билет само за един човек. А имаше и промоция за деца - безплатно, но трябва да проверя как стояха нещата.

# 137
Здравейте и от мен. Благодаря на всички за ценните съвети!  bouquet
През първата половина на октомври ще бъда в Милано и след подробно четене / няколко пъти  Laughing/ на двете теми, успях да организирам нещата.
Мислех, си, че е рано, но се оказа твърде навреме и мъничко късно Laughing.
За "Тайната вечеря" се оказа, че няма билети онлайн за първите две седмици на октомври, а  продажбите им започнаха на 21 юли. Днес, след епично чакане за свободен оператор, успях да купя билети за желания ден по телефона. Не приеха едната карта, та се наложи да използвам друга карта.
За "Ла скала" билети за опера купих вчера, когато отвориха онлайн продажбите. В 9 часа заковах пред компютъра и успях и това да свърша.
Сега остава да направя плана и ми се иска да получа малко съвети от вас.
Ще бъда в Милано за 4 дни, като първия ден пристигаме следобяд.
 На следващия ден планирам разходка из Милано с туристически автобус. Вечерта - Тайната вечеря.
Следващ ден - Лаго ди Комо, вечерта - опера.
Следващ ден - Венеция
Следващ ден - отпътуване
Въпросите ми са:
Струва ли си обиколката с туристически автобус?
Операта е 4 часа, започва в 19.30. Има ли градски транспорт по това време?
Има ли нещо важно, което пропускам?

Последна редакция: вт, 26 юли 2011, 14:41 от red red

# 138

Операта е 4 часа, започва в 19.30. Има ли градски транспорт по това време?

До 1.30 - 2.00 има градски транспорт, дори в неделя.  Simple Smile

# 139
  • София
Винаги има какво още да се види. Ние бяхме 7 дни и доста препускахме. От това, което бях набелязала видяхме може би 60 %. Уточнявам, че 2 дни само посветихме на Милано, останалите- разглеждане на други близки дестинации с кола под наем. Жегата беше много голяма и по -трудно се ходи. Отделно си се натрупва и умора. На мен много ми хареса ротондата Rotonda della Besana. Не си спомням някой да я е споменал. Половината беше затворена за реставрация.

# 140
здравейте, някой може ли да  каже до къде трябва да се пътува ,за да се види езерото Комо

http://orario.trenitalia.com/b2c/nppPriceTravelSolutions.do?car= … &x=16&y=3

в този сайт ми излизат няколко спирки

# 141
здравейте, някой може ли да  каже до къде трябва да се пътува ,за да се види езерото Комо

como nord lago  Peace

# 142

como nord lago  Peace

Благодаря ти  Simple Smile

# 143

como nord lago  Peace
По мои спомени беше Como S. Giovanni...

# 144
Комо Сан Джовани е спирката!

# 145
COMO NORD е спирката, която е най-близка до центъра и корабчетата  Simple Smile

# 146
сега погледнах сайта на трениталия
до комо норд лаго влакът тръгва от кадорна и се стига за 4ас, докато за сан джованни се тръгва от 4ентрале и има по_бързи влакове, с които се стига за половин 4ас

# 147
Страхотни сте! Толкова полезна информация има тук.  bouquet
Сега да попитам опитните - видях, че ма билет MINI и цената му е повече от добра. Прочетох, че могат да се купят два дни предварително. не разбрах дали мога месец по-рано да ги купя и как става тяхното получаване и заверка? 
Искам съвет от вас за следното: За Лаго ди Комо от коя спирка  да взема влак?  След това искам да се кача на корабче и да обиколя градчетата. За Венеция - въпросът ми е същият. И за двете пътувания мога ли да взема билети за отиване и връщане, като връщането задължително ли е с точен час? При билетите МИНИ има ли значение с кой влак се пътува?

# 148
  • In transit
И за двете пътувания мога ли да взема билети за отиване и връщане, като връщането задължително ли е с точен час? При билетите МИНИ има ли значение с кой влак се пътува?

Можеш, с точен час са и с запазено място. Същото важи и за мини билетите. Когато предплащаш винаги се упоменава точен ден, час и влак.
ето как изглежда билета:

# 149
  • Луната
Страхотни сте! Толкова полезна информация има тук.  bouquet
Сега да попитам опитните - видях, че ма билет MINI и цената му е повече от добра. Прочетох, че могат да се купят два дни предварително. не разбрах дали мога месец по-рано да ги купя и как става тяхното получаване и заверка? 

Mikkey ти е показала как изглежда билет.
Може и и два месеца по-рано. Колкото по-рано толкова по-добра цена ще получиш, защото MINI - билетите им се качва цената. Сега да кажем една дестинация ( с даден ден и час) ще я намериш за 9 евро, а след няколко дни, а може и дори след 1 час цената да е вече 15 евро Wink за този час и ден.
Получаваш ги на е-mail и ги разпечатваш. Няма нужда от някакви допълнителни заверки. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт