Милано- има ли какво да се види - тема 2

• 85 686
  • 729
  •   1
Отговори
# 495
  • Добрич
Потривам предоволно ръце. Пътуването вече е уредено и платено. Simple Smile За началото на юни. Имаме на разположение 4 пълни дни.

Колко време отнема транспорта от гарата до летището в Бергамо, за да знам кога долу-горе да хванем шатъла за обратния полет?

Ще съм със сина си (на 9 г.) и майка си ( на 66 г.).
В тази връзка имам няколко питанки. Според сайта на метрото излиза, че синът ми пътува безплатно в градския транспорт, нали? Има ли някакво намаление за пенсионери? Аз поне не успях да се ориентирам.

Относно "Тайната вечеря", дебна вече за резервации, но съм в чуденка какъв час би бил по-удачен (ако имам право на избор  Wink - вечерен или преди обяд. Затова моля някой да сподели колко време отнема цялата процедура по посещението - от срещата в уречения час (наистина ли е до метростанцията?) до излизането?

Друга чуденка ми е коя посока да избера за еднодневно пътуване- Генуа или Верона newsm78. Клоня към Генуа май.

Сигурно ще досаждам по-нататък пак с въпроси.  bouquet

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 16:45 от anuschka

# 496
  • Пловдив
anuschka, и аз по същото време ще съм в Милано Simple Smile, миналата година бяхме  с дете на 9г и си му взехме  билети без намаление за градския транспорт, но пък не съм и питала никой, защото ползвахме машинките, та нека другите момичета споделят мнение.

Транспорта от централната гара на Милано до Бергамо отнема  1ч, автобусите са на всеки половин час, билети се купуват от шофьора, в двете посоки е 9евро.

За Верона не мога много да помогна, защото ние бяхме с нощувка там и кола под наем, но си спомням, че като проучвах маршрута имаше влакове за цена 16-20евро на човек, времетраенето в едната посока е 1,30ч. Верона е прекрасно, романтично градче и със сигурност ще ви хареса Peace

# 497
  • Milano
Aнушка, детето е безплатно-да, до 10г ако пътува с поне един възрастен. Трябва да се носи документ, удостоверяващ възрастта в слу4ай на проверка (не 4е някога съм виждала да проверяват документи). За пенсионери има намаления само за абонаменти и то за резиденти.

Шатъла до Бергамо го водят 50мин, зависи и от трафика, но обикновено го взима за 40мин. Ти си сложи 4ас за по-голяма сигурност.

''Тайната ве4еря'' е само 15 мин., така 4е когато и да избереш...няма да седиш много вътре Laughing

Не, метрото не е до входа на църквата. Там има спирка на трамвая (16)-от Дуомо са 4 спирки, около 5 мин., не виждам защо ти трябва да взимаш метро (и да слизаш предполагам на Кон4илиационе, която е най-близо, но не 4ак толкова колкото трамвая).

За еднодневното пътуване, разгледай снимки на градовете и си харесай ти. Според мен (а и не само) Дженова е ужасна...но тук виждам, 4е има тема...4е бил скрития диамант Laughing
До Верона интеррегионалния влак е 11 евро.

Ти ли питаше за времето през юни? Топло е, понякога е горещо. Миналата или по-миналата година имаше 3-4 дена дъжд то4но по празниците (2 юни).

Виоленца, ами като не питаш...ще плащаш билети Laughing. Пристигна ли девойката? С таксито вси4ко ок ли беше?

# 498
между Генуа и Верона определено трябва да се избере Верона

в Генуа не толкова ужасно, но няма (почти) нищо интересно

На мене много ми харесва Торино, който е горе долу на същото разстояние....

# 499
  • Добрич
Ей, супер сте.
Значи си насочвам вниманието към Верона определено. Май и за Торино трябва да помисля. Grinning

За "Тайната вечеря" някой в темата разказваше, че срещата била пред някаква си метростанция, затова попитах. Трамвай 16 значи, записвам си.  bouquet

anuschka, и аз по същото време ще съм в Милано Simple Smile
 bouquet Може и да се засечем някъде.

# 500
  • Milano
Ako някаква групи4ка си е правила среща, това е друг въпрос. Зависи и откъде идвате де, може и с метрото, но ако сте в зона Дуомо, по-добре трамвая.

Когато си купуваш билетите, то си пише, 4е трябва да си 20мин. по-рано от запазения 4ас, за да дадеш разписката на гишето.

пп. Не обръщай внимание, 4е на сайта им пише, 4е се стигало с трамвай н.18....просто защото такъв трамвай няма Laughing (то и автобуси няма с такъв номер).

Номер 16 в посока пиаццале Седжеста (Segesta), спирка Санта Мария делле Грацие.

# 501
  • Пловдив

Виоленца, ами като не питаш...ще плащаш билети Laughing. Пристигна ли девойката? С таксито вси4ко ок ли беше?

а такааааа, минала съм се значи  Mr. Green
Да, щерката пристигна благополучно, таксито й е взело 13евро до гарата, благодаря ти  bouquet

# 502
аз да попитам от Бергамо до Венеция има ли влак директен или трябва да се отиде до Милано и от там  newsm78

# 503
  • Milano
аз да попитам от Бергамо до Венеция има ли влак директен или трябва да се отиде до Милано и от там  newsm78

Tц, сега погледнах и на сайта на влаковете. Или трябва да отидеш в Милано или в Бреша и там да смениш. По-добре в Бреша, защото се придвижваш напред (а в Милано се връщаш назад). Влака от Милано спира в Бреша, после Верона и т.н до Венеция.

# 504
http://www.booking.com/hotel/it/leonardo-da-vinci-milano.bg.html … 08be33938d385abX2
Здравейте, за този хотел някой може ли да ми каже нещо? Местоположение или каквото знае?

# 505
  • Milano
http://www.booking.com/hotel/it/leonardo-da-vinci-milano.bg.html … 08be33938d385abX2
Здравейте, за този хотел някой може ли да ми каже нещо? Местоположение или каквото знае?

Не мога да давам оценка за хотелите, защото никога не съм била на хотел тук, а само по местоположение.

Този направо е в суперпериферия. Зона Комазина, Аффори не е хубава зона. Ина4е с метрото от Дуомо си за около 15мин. Ако е заради цената, напр. по-нагоре Брадли Купър е дал добър хотел на добра цена в центъра.

Аз ли4но от по-периферните зони одобрявам само зона ''Сан Сиро''.

# 506

Не мога да давам оценка за хотелите, защото никога не съм била на хотел тук, а само по местоположение.

Този направо е в суперпериферия. Зона Комазина, Аффори не е хубава зона. Ина4е с метрото от Дуомо си за около 15мин. Ако е заради цената, напр. по-нагоре Брадли Купър е дал добър хотел на добра цена в центъра.

Аз ли4но от по-периферните зони одобрявам само зона ''Сан Сиро''.
\
Благодаря много,но нали за първи път ще ходим там и няма как да се ориентирам.

# 507
  • Добрич
Пак се включвам с питане. Оказа се, че ще пристигнем в Италия точно за националния празник 02.06. Предполагам, че това няма да е проблем относно транспорт и тн. Или?
В понеделник (03.06.) е ясно, че не работят повечето музеи, но дали няма да е почивен ден заради този нац. празник? Дуомо дали е отворена за посещения в понеделник?
Ако ме обхване желание за шопинг терапия  Wink (не аутлети) удобен мол по центъра има ли? Или пък някъде до метростанция да е удобно да се стига с обществен транспорт...

# 508
 Praynig Praynigблагодаря ти толкова много много полезна информация

Tц, сега погледнах и на сайта на влаковете. Или трябва да отидеш в Милано или в Бреша и там да смениш. По-добре в Бреша, защото се придвижваш напред (а в Милано се връщаш назад). Влака от Милано спира в Бреша, после Верона и т.н до Венеция.

# 509
Момичета имам нужда от вашата помощ. През м. 04 решихме да отидем до Gardaland с децата / едно на 13 год. и две на 5  год /, с обиколка в района. Ще отделим 1 ден във Верона, 1 ден за Милано и много ми се иска да посетим и Тайната вечеря, но от както съм разбрала за пътуването и проверих за билети - в сайта няма, а телефона дава или постоянно заето или казва да изчакам за свободен оператор. Става въпрос за 05.04 или 06.04. Дали някой може да ми помогне - как да си запазим билети? Praynig
За децата трябва ли да взимаме билети - за голямата предполагам да, но за малките ???  ooooh! Thinking

Общи условия

Активация на акаунт