Милано- има ли какво да се види - тема 2

• 85 662
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,а з съм готова с плана Simple Smile остават още 5 дни до пътуването.
Разгледах снимки на езерото Комо много ми се хареса, но няма да е този път.
Видях това - Oasi delle Farfalle някой може ли да даде инфо.Работи ли, и заслужва ли си за малки деца? Споерд това което намерих работи за свободно посещшение от вторник до петък от 14.00 до 19.00 .Но не открих сайта му и не знам дали инфото е актуално.

# 571
  • София
Може ли мнение за района на този хотел:
http://www.galahotels.com/en/Hotel/italy_112/milan_12052/sant_am … 58415?sid=2451606

Наблизо има спирка на метрото. Цената е много прилична. На предната спирка е Базиликата S. Ambrogio (пазител на града), за която четох в пътеводител на  Eyewitness Travel.

# 572
Баз да познавам района, щом има наблизо спирка на метрото, трява да нямате проблем с придвижването.
Аз смених хотела си от такъв в периферията с друг по-скъп, но близо до Спирка на метроро -Loretо, но ние сме с 2 малки деца.
Ако не бяхме с тях твоя хотел ми се струвяа добре, ако цената е Ок.

# 573
  • София
Разглеждах с Човечето на Гугъл района и нещо като затвор има точно пред хотела.

# 574
  • Milano
Разглеждах с Човечето на Гугъл района и нещо като затвор има точно пред хотела.

Joy

Не е нещо, като ами си е то4но градския затвор Сан Витторе, брей какво око Laughing
Ина4е зоната си е централна, няма проблеми. Той хотела се казва като патрона на града, но произнесен на милански диалект.

# 575
Как се отива да Мини италия

# 576
  • София
Може ли някой да ми помогне със сайта на трениталия. Нищо не ми дава, като задам начална гара Бергамо, крайна Леко или Варенна.
Има ли сайт за разписанието на автобусите? Искам да проверя от Леко до Беладжо.

# 577
не търси на LE FRECCE a на TUTTI I TRENI !

има влак до Lecco а от там се прекачваш за  Varenna-Esino   Hug

# 578
  • София
Не знам вече къде търсих, ще опитам пак.
Намерих сайт за автобусите от Леко до Беладжо:
http://www.lineelecco.it/

Моля някой с добър италиански да ми помогне:

Да разбирам ли, че само черните курсове тряба да гледам, а другите са с някакви особености?
http://www.lineelecco.it/images/stories/pdf/orari/2012est/10_09_12.pdf

Тези дневни карти за областта какъв вид транспорт включват:
http://www.lineelecco.it/images/stories/pdf/ioviaggio/IOVIAGGIOo … ueinLombardia.pdf
Опитах с гугъл преводач, но не се получи много разбрано.

# 579
  • Milano
 С тези карти може да се пътува във всякакъв обществен транспорт (автобуси и влакове), градски и извънградски в областта Ломбардия, с изключение на влакове Интерсити или по-висока категория, транспорта (автомобилен и жп) за връзка с летищата, навигацията по езерата Комо, Гарда и Маджоре и туристическите и ски-лифтовете.

Друго интересува ли те?

За автобусите, имат особенности, напр. в 12,45 е само в сряда, този от 13,15 само в събота, този от 08,20 качва децата от детските градини в Онно и т.н.

За влак до Лекко са ти казали, на сайта на трениталия кликваш горе вдясно на ТUTTI I TRENI и после избираш гарите Бергамо и Лекко.

# 580
  • Пловдив
Здравейте, имам едно въпросче към тези, които са по-запознати с пътуването с влаковете. Ние сме в Милано от 15 до 19 април и ще ходим до Gardaland на 17 април. Смятах да вземем предварително билети за влака за отиване сутринта, но ме интересува относно връщането, тъй като не знам колко време ще се разхождаме след парка в градчето. Ако оставим да си купим билети за Regionale влак вечерта има ли опасност да няма или пък ако купим за по-късен час предварително on-line дали можем да ползваме билета за преден влак? Много ще ми помогнете ако ми дадете някакви насоки. Мерси предварително Simple Smile)))

# 581
Здравейте, имам едно въпросче към тези, които са по-запознати с пътуването с влаковете. Ние сме в Милано от 15 до 19 април и ще ходим до Gardaland на 17 април. Смятах да вземем предварително билети за влака за отиване сутринта, но ме интересува относно връщането, тъй като не знам колко време ще се разхождаме след парка в градчето. Ако оставим да си купим билети за Regionale влак вечерта има ли опасност да няма или пък ако купим за по-късен час предварително on-line дали можем да ползваме билета за преден влак? Много ще ми помогнете ако ми дадете някакви насоки. Мерси предварително Simple Smile)))

За регионалните влакове няма смисъл от предварително купуване на билети. Цената е еднаква, няма запазени места и винаги има билети на касите/машинките.  Не забравяйте да валидирате билетите, преди да се качите във влака.

# 582
Някой знае ли дали мога да отложа пътуване , резервация на хотел и полет ? Трябваше да путъваме на 24ти март, но ни се случи нещо което ни е голям проблем!?

# 583
Някой знае ли дали мога да отложа пътуване , резервация на хотел и полет ? Трябваше да путъваме на 24ти март, но ни се случи нещо което ни е голям проблем!?
Ако хотелът, който сте резервирали, има опция за безплатно анулиране, няма да е проблем, но трябва да действаш бързо, защото дори тези с безплатна анулация имат или 24-часов или 48-часов период преди пристигането, който е краен срок за анулация.
За полета: ако е на нискотарифна компания - не може да се анулира, а и дори да се анулира, не ви връщат парите. Ако е друга - сигурно ще ви удържат нещо, но като цяло ще ви върнат част от сумата (отново зависи от условията, при които сте резервирали. Peace
Успех!

# 584
  • Milano
Kler, пробвай да се обадиш на Уиз и да им обясниш слу4ая.

Азиа беше казвала, 4е е имала подобен проблем и от Уиз са били много коректни и проявили разбиране. Не разбрах дали са им върнали парите или са избрали нов полет.
Само си спомням, че тя собственоръчно била превеждала написаното от лекаря.
Успех.

Общи условия

Активация на акаунт