Чудна пролет наближава, ЮЛЧЕТО ритничета започва да раздава!

• 26 858
  • 691
  •   1
Отговори
# 75

Добро утро, момичета  Hug

И аз съм с мускулна треска от вчерашната разходка.  Така ме боли от вътрешната страна на бедрата чак към междукрачието. Даже като се въртя в леглото ме боли.

Честит празник на всички празнуващи   bouquet
Ние чакаме гости от София  довечера, една именичка и мъжа й, та ще се черпим вкъщи с тях. А пък утре ще идем някъде на излет  newsm44

Мойто мъж пък се разхреми нещо, та се чудя как да се пазя и да го лекувам едновременно  Whistling

Радвам се, че всички са добре, все така да е занапред  Hug
Темичките ги разгледах и аз  Peace

Опааа, минали сме в следващия месец  newsm44  Много съм щастлива

# 76
Добро утро и от мен! ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ЕПОНА!   bouquet   bouquet  bouquet
Снощи забравих и аз да благодаря на Ели и Мокакуин за статиите,много полезно четиво и показно  Hug Навън какво слънчице е изгряло  Grinning ,само за разходки. Приятен ден на всички!

# 77
Честит имен ден на всички, които имат повод за празнуване.
Мецани, извинявай, объркала съм се, че вчера мъжа ми беше във вихъра на чистенето и само ми подвикваше, че съм стояла на лаптопа и в бързината съм те объркала. Аз има ХТ, много е готина, но препоръчвам тази, която ти си си харесала ХА. Разликата е много малка, но си се усеща и е само за майката, за детето няма разлика, кошовете са еднакви.
Ели, мисля, че те разбрах. Дебело си е, но аз все гледам да не навличам детето и гледам възможно най- тънкия вариант. Но за зимата бих си взела, много са сладки картинките, при нас рядко има такива, поне аз не съм засичала. Сега потривам само ръце за Англия.
fat.wombat, може ли да обясниш какво имаш предвид за плацентата.
Диадора и аз ги гледам сега. Миналата седмица се усетих, че събота и неделя уж бързам да сложа закуската за малката, за да си ги гледа и се усетих, че тя изобщо не стои пред телевизора, ами аз си ги следя вече Joy.
Смърфиета, да са ти живи и здрави именниците.
Кристи, сто човека да питаш, сто мнения ще чуеш. Зависи как си я ползваш, някои хора и мерцедеса на количките да си вземат пак могат да й разкажат играта, някои могат и 5 деца да отгледат в една количка на Чиполино. Някои казват, че са паянтови, други, че им върши страхотна работа. Аз съм си взела лятна и я ползвам много рядко, само като съм с колата някъде, но понеже съм свикнала с другата с големи помпащи се гуми и много се дразня като ми запецне на някоя неравност, но като цяло си е ок количката.

# 78
Здравейте дами! Минавам само за 2мин да ви кажа че ФМ вчера мина много добре. Лекарката каза, че бебето се развива идеално Simple Smile Обаче имахме изненада, розовите гащи вече са ни сини  stork-boy Сега излизаме да се порадваме на слънцето. По-късно ще мина да ви изчета и да ви пиша отново Simple Smile

# 79
  • Варна
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ! С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА МНОГО ЩАСТИЕ И УСМИВКИ!

# 80
  • София
Честит имен ден на всички именици! Да са живи, здрави и много щастливи!

Хихи, Капризче, каква изненада са ви направили  Laughing Welcome в свеки отбора.

Криси, не мога да взема отношение по количките. Доскоро бях доста объркана на каква количка да се спра. Във форума има теми за Чиполино, като имаш време им хвърли едно око  Simple Smile

Анисофт, кадрите от вчера бяха ужасни. Опитай се да запазиш спокойствие. Вие в кой щат сте?
Най-вероятно продават и другите части за количката, но като я гледам доста паянтова ми се вижда за софийските улици.

Ади, честит ти 6-ти месец  Grinning

Хубав ден на всички! Аз отивам до аптеката за Магнерот и послеще си направя една лека разходка из квартала.

# 81
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ

Поизчетох ви момичета. Благодаря на всички за линковете които са предоставили. В БГ има много малко болнични заведения в които биха се съобразили с напълно естественото  раждане, както и с прилагането на дадените техники, както и изразяването на претенции за начина и времето на прерязване на пъпна връв и изгонването на плацентата. Все пак ако някоя от вас и намерила такава болница и лекари, ще съм ви благодарна да споделите. Моето първо раждане беше доста тежко,с множество усложнения и рискове и за мен и за бебето, предвид съпъстващите заболявания които имам не мога да рискувам и затова ще се доверя на лекарите. ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ Hug

За шевовете от първото раждане има вероятност при второ да се отворят отново, ако времето между двете раждания е по-малко от 3 години.Все пак припо-тежко родоразширение никой не е застрахован дори и след 3 години да има разкъсвания на същите места.

За чувалчетата
аз имам напарвени само от хасе-чаршаф от баткото, предполагам и сега се продават. Запрез ноща задължително е бебето да спи в такова, за да не стане инцидент, както и през деня в легълцето си. Одеалца и пелени съм ползвала самов количката.

Отивам да се наслаждавам на хубавото време на двора и да се пирготвям заедно приятно гости.  bouquet

# 82
Джен, не, че се двуомя, но съвсем ме убеди да не рискувам с нормално Laughing.

# 83
Здравейте, момичета Hug  bouquet

Честито на всички празнуващи днес - да сет живи и здрави!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Времето е прекрасно, така че и ние ще се възползваме и ще направим една хубава разходка навън Hug

Някоя от вас - май беше Цвета newsm78 - беше казала, че иска да си кара бременността предимно с клинове, та препоръчвам на фирма "Акропол", купих си миналата година един 7/8, доста го носих и сега го нося - не е мръднал, сега пак ще си купя, а и в момента ми покрива 2/3 от пупата! На мен лично ми е супер удобен и материята е много хубава!!! Цената е 12лв. И наистина даже и на мен ми е 7/8, защото аз съм 177см. и обикновено сами до коляното, а не 7/8.

За Арниката, знам, че много се препоръчва не само при операции, но и при всякакви травми (удари, мускулна треска и т.н.), ползвала съм, не само аз, но и цялото ми семейство! Но за моето раждане забравих да си взема Embarassed, тъй като беше много набързо и инфарктно, но сега като дойде време за багажа, това ще е едно от първите неща, които ще сложа там!!! Hug

Честито за добрите новини от прегледите на всички Hug  bouquet, Капризче, важното е, че бебето е добре - честит ти младеж!!! Hug

Ние излизаме, до скоро!!! Hug

Последна редакция: сб, 12 мар 2011, 11:48 от ˙·٠Bulechka™٠·˙

# 84
  • Варна/Сливен
Добро утро и от мен хубавици бе то вече не е много утро,но аз сега се излюпвам още   jumpuu
На вън какво страхотно слънчице има самоо   Nature Sunny май гадната зима лека по лека си отива  newsm44 днес смятам да се престраша и да изляза малко на вън да се разходя в парка,че живеем точно срещу него и като гледам хората как са наизлезли на вън и се разхождат  family направо не издържам вече да гледам през прозореца та ще си позволя за 30 мин. да изляза за повече ме е шубе май още"страх лозе пази "  bowuu
Честит имен ден на всички празнуващ да са живи и здрави и само положителни емоции и много усмивки!!!  smile3525
Ади честит 6-ти месец ние май сме в еднакви г.с   Grinning  Hug
IrinaB нзм мила може и песъчинка да са,но не било трябвало да излязат в урината вчера определено бях по-добре  Grinning едно голямо БРАВО за НК-клетките   Hug мойте още не мога да ги вкарам в норма  ooooh! след 2 седмици пак ще давам кръв дано този път вече да са ок.
Цитат
semruna, пусни си една микробиология, да не изкочи от там зайче за това парене.
мецани какви точно имаш в предвид? Аз си пусках  2 пъти ама само стерилна урина.
Цитат
Аз пак съм леко скофтена ама снощи гледахме от хеликоптера на живо цунамито как ги помля в Япония и реално хора умираха пред очите ни    И за днес нали и ние бяхме с предупреждение за цунами, та цял ден съм пред телевизора и вардя.
annisoft  дано мила нищо не се случи,но според мен ти не гледай такива неща да се разстройваш  Hug
Капризче честити ти сини гащи добре дошла в нашия отбор  на свекървите  Hug
Желая на всички един страхотен съботен ден  Hug цунки по муцунки   love001

# 85
Момичета едно интересно видео за естественото раждане, което визулизира и синтезирана информация http://www.myspace.com/video/ludmil/ludmil-videos/100993773

# 86
Джен, това клипче е много добро  Peace

# 87
  • София
semruna, имах предвид микробиология на влагалищен секрет.

Джен, интересно видео.
Аз обаче не бих рискувала да родя в къщи без лекарски надзор.

# 88
  • София
Зелено човече:Точно консултанат на ЛаЛече ни консултира в темата с първото ми дете.Освен това за два месеца мъки изчетох един куп съвети на консултанти и в чуждите теми из форума . Персонално не съм питала никой във форума, но нали все едно и също съветвате ,а и въпросите на майките обикновено се припокриват и не е нужно всяка да пита поотделно за едно и също нещо. Има и доста статии из нета , на страницата на ЛаЛече така ,че всички съвети , дадени косвено , са ми от Лалече.

Намам намерение да споря, каквото било, било. Горда съм ,че кърмих детето си докато то само се отби. Сега си имам един "хубав" белег колкото 50 ст и ще направя всичко възможно някоя мама да не се "оправи" като мен. Точно за това исках да обърна внимание на майките, че всеки проблемен случай си индивидуален и само с четене не винаги се получава.

Здравей, CRLN. Разбираемо е да си огорчена, ако нещата с кърменето на първото ти дете не са потръгнали така, както си ги планирала. Всички имаме големи планове и надежди, особено когато засягат децата ни, и ни е неприятно, когато те не се получат.

Права си, че като цяло повечето майки срещат сходни проблеми в първите седмици и месеци, кърмейки бебетата си. И все пак - човек би се допитал до личния си лекар какво да пие, ако има гърлобол, киха и го боли глава, даже преди това да е чул, че на друг пациент лекарят е изписал дадени лекарства за уж същите симптоми. По същия начин що се отнася до даването на информация, подкрепа и консултация за кърмене, може да е от значение конкретният проблем и индивидуалните особености именно на тази майка и това бебе именно при тези обстоятелства. Дребни наглед детайли могат да са от голямо значение и в никой случай не може да се каже, че едно и също ще работи за всеки при наглед еднакво звучащи проблеми.

В този ред на мисли - може да е от значение това дали човек чете и прилага съвети, които са били от полза другиму, или пита конкретно за себе си и съответно се подхожда, както и би трябвало, с индивидуално отношение и в идеалния случай - се намира решение. Затова, вярвам, и ти разбираш, защо друг може да е чувствителен, ако му се каже, че е дал грешна насока, а се окаже, че съвсем не става дума за лично дадена информация, а за нещо, предназначено за друга ситуация, макар да може да изглежда - и дори да е - съвсем същата. И затова може да е важно човек да потърси подкрепа - за себе си и за своето бебе, за своя случай.

Така или иначе, надявам се след като разчоплихме тези детайли, да сме останали с добри чувства едни към други bouquet А ако имаш нужда - варненската ЛЛЛ група е насреща с опитни лидери и помощници за кърмене Simple Smile

# 89
  • София
Здравейте, момичета!

Ехххх какво слънчице е пекнало и как хубаво се разходих, чак ми се оправи настроението (нещо ми беше криво тия дни).

Джен, Ирина - честити хубави резултати от прегледите!

На тези, на които им предстои преглед - стискам палци да се похвалите с добри новини!

Капризче, честит нов цвят на гащите!

За количките: и аз се двоумя и чудя каква да взема. Юлско бебе е съвсем права, че колкото хора питаш, толкова мнения има. За Чиполино конкретно май само лоши отзиви съм чувала, но пък може и да не е чак толкова лоша марката.

За помпите: ама изобщо нямам понятие. От това, което чета, оставам с впечатлението, че е задължително да си купя. А наистина ли не може да се мине без нея? Прощавайте за лаишкия въпрос, но за какво изобщо служи тая помпа (изключвам случаите, когато майката няма да може да кърми лично и трябва някой друг да нахрани бебето)?

За срещичка на 19.03: ама много сте ранобудни  Mr. Green Аз в 11 едва-едва си отварям очите, днес в 12 без 15 криво-ляво се надигнах Simple Smile Но съм ЗА, крайно време е да се видим вече. Дано си остане хубаво времето като днес, че гледах едни прогнози за захлаждане, дъжд и студ другата седмица - а дано не познаят, че ми писна от зимата.

Аз ви оставям за малко, отивам да помисля още малко какво да направя с картофите, които обелих преди малко - да ги варя ли, да ги пека ли...   chef

Общи условия

Активация на акаунт