Чудна пролет наближава, ЮЛЧЕТО ритничета започва да раздава!

• 26 864
  • 691
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте, момичета  bye Гледам на всички ви е едно такова слънчево и хубаво настроението  Heart Eyes На мен пък ми е малко...никакво  Tired
Гледам показвате шкафове за детски стаи....По този повод да ви кажа...Ние имаме нещо подобно на този в спалнята, където държа на малкия дрехите
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTA3-Ovtnayrui6xq7JkJ-HP … VWJdUM4pDMdgu1wN1
та миналия ден Митака като отворил всички чекмеджета, и шкафа като тръгна да пада вурху него, щях да побелея  ooooh! Хванах го във въздуха слава богу, направо щеше да го смачка  Tired не ги знам, защо са такива нестабилни, та сега търсим друг....

Ели, надявам се да си малко по добре от настинката  Praynig Пази се и стой на топло  Hug
addy_1, честит 6-ти месец, миличка  newsm44

За шевовете от първото раждане има вероятност при второ да се отворят отново, ако времето между двете раждания е по-малко от 3 години.Все пак припо-тежко родоразширение никой не е застрахован дори и след 3 години да има разкъсвания на същите места.
Аз май влизам в тази група  Tired Ще взема да се поинтересувам и да питам, ама то каквото ще става, аз май не мога да го предотвратя  Tired Благодаря ти за разяснението, Джен   bouquet

Джен, интересно видео.
Аз обаче не бих рискувала да родя в къщи без лекарски надзор.
И аз така  Peace

Отивам да хапна нещо, ще съм наблизо  eat

# 91
  • София
Уф, ама съм разсеяна: ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ, КОИТО ИМАТ ПОВОД ДНЕС!!!

# 92
Ето ме пак Hug
Моето настроение е никакво о принцип, както вече съм споменавала от едната крайност на другата - много неприятно, но факт, поне с енадявам скоро да отмине.

Иначе и мен напоследък ВСИЧКО ме дразни, шумовете особено, еееййй тия майстори или са много тъпи и прости, или се правят на такива, или и двете #2gunfire #2gunfire #2gunfire ВСЕКИ ден им се напомня, че меужду 14.00ч. и 16.00ч. се прази тишина, но поне до 15.00ч. не спират с тропането, ужас, дано по-скоро приключат!!! #2gunfire #2gunfire

Днес Коско заспиваше 2 часа, направо откачам в такива ситуации, карамсе и т.н., а после ми е гадно, все си обещавам, че няма да го правя и знам, че не е правилно, но....

Ох, наоплаквах се.... извинете ме

За шевовете, нямам идея какво и как се случва, а зимам един само, от секциото, ако пак съм със секцио - което и най-вероятно - ще ме режат на същото място.

Болничките да оздравяват бързо!!! Hug

Честито на всички влезли в 6
месец и аз от другата седмица съм там Hug Hug Hug

Оплетох едни терлички на Коско - добре станаха, много съм доволна от себе си!!! Embarassed

Пете, добре, че се е разминал инцидента със съкрина!!! Hug

Отивам и аз да хапна нещо, заедно с Коско, но пак ще намина Wink[/color]

# 93
здравейте момичета,ето ме и мен в новата темичка свежа и пълна с интересни темички  bouquet
влизам да се похваля в4ера и аз бях на ФМ всичко е ок бебо е 360гр. 25 см., само дето чакахме 3ч пред кабинета доки беше на раждане.Вече съм по спокойна и още по-щастлива. Надявам се сте ок изчетох ви по диагонал признавам си нямам време днес бяхме навън целия ден,а сега чакаме гости утре се надявам да се вклуча по актуалните теми пращам ви по едно голямо ГУШ КОРЕМЧЕТА Hug 

# 94
Днес тук беше първия слънчев и хубав ден. Беше много приятно, само дето цял ден ме боля главата.  Утре дори по-топло се очаква да бъде. Ураааа! Идва пролетта!

Julsko bebe, ето това имам предвид за плацентата

от тук е http://www.estestveno.com/node/120
Кога да се среже пъпната връв?

Друго нещо, което считам за погрешна практика в болниците, е срязването на пъпната връв веднага след раждането. Според Мишел Оден бебето пропуска много неща, ако пъпната връв се среже през първия час след раждането. Докато траят контракциите, които подготвят изхвърлянето на плацентата от нея се отделя специална кръв богата на минерали, която би могла да стигне до бебето. Бебетата биват лишени от 40 мл кръв, ако пъпната връв се отреже веднага след раждането. Ако се пресметне това количество към общото тегло на бебето това е много повече от количеството кръв, което се взима от един възрастен при кръводаряване. Мишел споделя, че понякога мъжете се паникьосват докато чакат линейката преди раждане, защото се чудят ако бебето се роди вкъщи без лекарски екип кой ще среже връвта. А всъщност срязването на пъпната връв не е физиологична необходимост.

Има и някои крайни традиционни акушерки, които никога не режат пъпната връв, а я оставят да изсъхне и падне сама. Няколко часа след раждането пъпната връв се превръща в твърда нишка. Тогава тя може да бъде отрязана без опасност от инфекция и тетанус. Мишел Оден казва, че пъпната връв вече не е необходима, едва когато спре да пулсира. В допълнение на това, запазването на пъпната връв би означавало, че майката и бебето ще останат заедно, което е препоръчително по много причини: създаване на здрава връзка между майката и бебето, развиване на рефлекса на бебето да суче и т.н. Така бебето ще може да суче от хранителната коластра, която идва преди самото мляко. Освен това бебето, което в утробата на майка си не се е сблъсквало с бактериите и микробите, ще влезе в досег с микробите и бактериите на майчиния организъм, с които вече е запознато от живота си в утробата, което е много по-добър вариант отколкото ако влезе в досег с микробите на някой друг.

# 95
Честит имен ден на всички празнуващи! Щастието и здравето да ви съпътстват през цялата година   bouquet

Капризче, честити ви сини гащи. Искам да те попитам през коя седмица последно ти казаха, че бебо ще е момиче? Аз чак на 29 март съм на ФМ, за сега чакаме момиче и моята свекърва се е побъркала от щастие и вече пазарува, ама много здраво, освен бебешки неща и детски дрехи...иска и вече обзавеждане в розово за детска стая да избираме, едвам я удържам да не изкупи всичко, благодаря ти предварително  Hug
Искам също така да питам мамите, които са раждали в Майчин дом в София, пускат ли татковците? Мъжът ми се готви чрез видеа, защото иска да присъства, а разбрахме, че на повечето места не пускат мъжете, за да не припаднат  newsm78
за среща - супер, аз съм много "за", на 19-ти обаче ще пропусна, защото е работен ден, но на следващата - с удоволствие ще се включа  Hug

# 96
  • София
Хайде пак и аз Simple Smile Сготвих, изчистих, изкъпах се - пробвах един шампоан-оцветител, който е без изкуствени оцветители и консерванти (поне така пише), пък да видим дали нещо се е получило въобще.

Капризче, и аз ще се поинтересувам от отговора на въпроса на Нутела  Embarassed Не за друго, ами защото в сряда като бях на ФМ доки гледа, гледа и вика - ами пъпната връв е между краката, не мога да огледам гениталиите. А после - ами женски ви е пола - уж звучеше убедена, ама знам ли я. А после една колежка на работа ми каза, че на нея до последно й казвали, че бебето ще е момиче - и Мазнейкова така й казала, и в Токуда ходила при не знам кого си - а накрая родила момченце... Та знае ли човек, може някои от нас да се изненадат накрая и рокличките да се наложи да бъдат подарени  Joy Joy Joy

Юлка нещо ми се губи...

# 97

Привет, момичета!

Честит празник за всички празнуващи!

Ели, Дарато, благодаря ви за поздавите!  Heart Eyes

Днес такова прекрасно време. Кеф голям! Ние с мъжа ми много хубаво се поразходихме! Няколко часа на конната база при кобилката, много ми беше миличко, заредих се с много положителна енергия!  Flutter

Минахме и през Бейби Мол. Ей, такива цени няма, надути, та пренадути! Направо се отвратих!

Браво на всички за хубавите новини!

Лека и спокойна нощ!  Hug

# 98
Момичета влизам само да ви се оплача, днес беше чудесен деня и толкова щастлива тръгнахме на гости на моите родители, днес се прибраха от Солун с разни вкусотии които си бях заръчала. Тъкмо влизаме и сядаме на масата и един много тежък и твърд предмет падна върху мъжът ми ( огромни еленски рога) и сега милият е с комоциум и 6 шева на челото, цялата му глава е в цицини. Детето так се уплаши,че милото щеше да се изпусне в гащите и сега ми е с разстроиство Sad Sad.  Биха му тетенус, направиха му изследвания, дано няма инфекция, защото все пак е животинска кост  Cry Cry И за се притесних, а хич не съм плашлива, ама седях точно срещу него и видях как се случва, добре че извиках и той успя да сисложи ръцете на главата и все пак е омекотил удара.

Наоплаках ви се, сега отивам да си изпия лекарствата, че корема ми е на камък  Embarassed и лягам

# 99
 Господи,какво си преживяла,Джен spoko!Стискам палци за цялото ви семейство,дано няма усложнения и скоро да се похвалите с добро настоение!Ти се пази и почивай,мила!Гушни малкия Петьо от мен! Hug Praynig
Петя Hug,на лекарства съм,макар и парацетамол и хомеопатични за гърлото.Добре е ,че нямам нито температура,кашлица или хрема и сега ям лимони и грейпфрути и се наливам с фрешове!Дано скоро се почувствам по-добре!Дано скоро и твоето настроение да се оправи!
 На всички лека и спокойна нощ! smile3524

# 100
Леле, Джен, това пък що зе нелепа злополука!!!
Дано бързо се оправи мъжа ти и да няма усложнение. А за детенцето ми стана много мъчно, представям си как се е уплашило наистина. И за теб спокойствието е важно, че аз съм убедена вече и по себе си съдя - негативните преживявания предизвикват контракции. Пази се!

Таня, благодаря ти за инфото за клиновете - утря мисля да отида да си купя. Пише че работи в неделя - дано.

Честито на имениците и на обичащите конете  Simple Smile

Днес и ние се разходихме подобаващо и след обед лека дрямка. з междувременно спретнах една публикация за дисертацията ми - надявам се да я одобрят.

Вчера поръчах шкафчето за бебешките дрешки - нещо започвам да се ентусазирам и подготвям.

За срещата - на работа съм, но ще се опитам да прескоча поне за малко.

Филмчето за естественото раждане ми хареса. Раждах в Св. София и наистина ми сложиха бебето на гърдите веднага след раждането - незабравим момент. Намигаше ми с едното око - лявото. Дадоха ми я за кърмене на втория час - беше при мен от началото. Можех да си се разхождам спокойно, само вода не ми даваха да пия. Ох, надявам се и сега да е така !

Кантарът постоянно пъпли нагоре - чукнах 60кг.  Sad Ама и апетит си имам да му се невиди.

Ели, бързо оздравяване!

Момичета, как се преварява зехтин? Свършва ми крема и мисля да започна да се мажа със зехтин.

Аз в 6 -я месец ли съм вече, че не ми е ясно Thinking

Последна редакция: сб, 12 мар 2011, 23:58 от tzveta33

# 101
  • София
Jen, стискам палци мъжът ти бързо да се възстанови от този неприятен инцидент! Пазете се ти и детето, всичко ще се оправи!  Hug

При мамите с оплаквания - бързо да отминават неразположенията!

Честит празник и от мен на всички празнуващи!   bouquet

Днес и ние цял ден се разхождаме, много добре ни се отрази хубавото време.

Спокойна нощ ви пожелавам!

# 102
Боже джен,направо ужас,дано мъжът ти да се възстанови бързо  и да няма последствия от случката,а малкият-горкото дете взел му се е акъла...Пожелавам ти това да ти е последната лоша емоция след лудориите на малкият и този кошмар сега.ти се пази,че от уплаха най мн ого бели стават ooooh!

# 103
  • София
Джен, много съжалявам за случилото се, миличка  Confused Надявам се мъжа ти да се възстанови бързо и да остане само лошия спомен  Praynig целувки за баткото  Hug а ти се пази и почивай  Hug

# 104
Привет от мен Simple Smile

Аз цял ден - скитня, не се спрях!! Напред - назад, ту на баба ми на гости, ту у наще, после с майка ми се раходихме до баба и пак до тях и вечерта ( ама вече с колата) у свекърите Simple Smile ТА ей сега преди 1  час се прибрахме Simple Smile

Епона мислех още сутринта да те поздравя, ама не успях да се добера до PC-то Simple Smile

Джен, мила само като чета и ми настръхват косите!!! С подобна случка, брат ми като малък много се наплаши от една случка та го заведоха после да му бае една бабка. Ако вярваш на такива неща може да го заведеш малкия ! Дано бързо да се оправите и ти също да не се притесняваш много  Praynig

Аз ще лягам , пък утре май пак ме чакат големи разходки ! на всички спокойна нощ!!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт