Парфюмни размисли и страсти - 97

• 45 627
  • 725
  •   1
Отговори
# 285
Бижу, моят съвет ако се чудиш е да не бързаш с нито един от трите. Особено щом това не е нещо което носиш обичайно а просто е моментно влечение. Осигури си по малко количество и от трите и си дай повече време да си ги поносиш както трябва и тогава реши, те парфюмите няма да избягат пък соленичко излиза като човек сбърка..
..а не е лоша идея да пробваш и други сладки, аз също напоследък имам желание за сладко и си взех от сефора семпъл на parisienne. Засега много ми харесва, като ми привърши това количество и все още го искам смятам да го купя. В него няма ванилия но е супер сладък като сладко от бурканче  Heart Eyes Heart Eyes

# 286
  • Варна
Дами, имам нужда от помощ.
Днес ми пристигна поръчаният на сляпо Кралски Павилион на Етро http://www.fragrantica.ru/perfume/Etro/Royal-Pavillon-3152.html.
Началото е свежо и пролетно - точно като за сезона, трае точно 5 мин. Обаче после се появява една нотка, която не мога да опрелеля. Нещо силно лекарствено, нещо, което си остава много осезаемо в драйдауна.
Същата съставка я има и в Хабанита http://www.fragrantica.ru/perfume/Etro/Royal-Pavillon-3152.html.
Като сравнявам пирамидите, виждам че общото е дъбовият мъх. Бога ми, мъхът не мирише така. Имате ли идея каква е тази адска миризма, която ме влудява от гадост?

П.С> Дали не е иланг-иланг  newsm78 Ей, много гадно смърди това.

Бижу, няма да съм оригинална - аз съм за Адикт. Друга хубава шлефова ванилия има в Ейлиън и От Котюр. /Бижу, ти сигурна ли си, че не си болна?/

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 20:15 от Приятно ми е - Богиня!

# 287
Не е иланг-иланг. Той мирише сладникаво цветно и приятно. Дава лека сладост.

# 288
  • Варна
Ами нотката си е баш сладникаво-лепкава, ама някак аптекарска. Като сироп за кашлица.
В Хабанита цъфти с пълна сила, в Павилиона е една идея приглушено... Но. .. иде ми да се остържа.

Утре пак ще се изнасиля да го нося тоз' Павилион, ако пак изтрещя, следете размените Simple Smile

# 289

Годесче, ако много пририташ, мога да ти пратя - бях поръчала сампъл.. но наистина е голяма синтетика...като знам как мразя такъв тип миризма на обувки от изкуствена кожа, не мисля че може да се носи такова нещо.
Руми,благодаря ти  bouquet ако приритам ще пиша Laughing но щом и ти твърдиш,че е изкуствена кожа,едва ли,ужасно ненавиждам миризмата на всякакви дрехи,обувки и аксесоари от изкуствена кожа Sick пък ако трябва да ухая на това,ще си ходя без парфюм,само  с антиперспирант Crossing Arms

# 290
  • някъде под слънцето...
Градската кралица щеше да ме задуши един ден,макар че аз съм доста държелива на силни аромати.
.
Колко сме разли4ни във възприятията си..
Днес буквално бях полята с нея, и то доста обилно(ако  сложа съЩото коли4ество от някоя "баби4ка," Ще отцепят района  заради обгазяване),  прекалено нежна и ефирна ми е .. и остана незабелязана  от заобикаляЩите ме...Грам комплимент не полу4их,  само една обида(ауу, днес мириШеШ на сладкиШ #2gunfire)
Но пък в4ера изрових два винтижа
http://www.fragrantica.com/perfume/Guy-Laroche/Fidji-2068.html
невероятен е ниЩо обЩо с новата версия, която имам
и едно едт,на НоЩта 4е едп.   ми е  малко нахално за работа, а едт ми бяха останали към 15 млл
http://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/La-Nuit-6277.html
Това са парфюми, пръснеШ по един път и околните са заШеметени   Mr. Green
Пробвах и един винтиж на диорисимо..., по хубав е в пъти от новия, но за мен си остава много лайт
сега ме сърбят ръцете за това
http://www.fragrancenet.com/f/net/product_pop.html?sku=122725
но здравият разум за момента надделява, да видим докога Mr. Green

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 21:11 от sl

# 291
  • USA, Steak State
Хмм... тоя шоколад на Монтал нещо... Вра си носа в китката и почти нищо не усещам. Горе долу впечатленията са ми шоколад с кафе и малко грейпфурт- нищо особено. Радвам се, че си взех мостра първо.
Червения ветивър обаче е друго нещо! В първия момент ми напомни на сакъз, баба ми имаше някаква съставка с която можеше да прави дъвка. Говоря за нещо ориенталско, което и бяха подарили. В следващия момент обаче този сакъз изчезва напълно и ох, напомня ми на нещо мъжко. Колкото повече душа, толкова повече ми се завърта главата.  Crazy Трябва да го сложа на мъж да видя как ще стои, но определено влезе в листата на I want.
Сега от Монталите чакам Ориенталския сън да го видя що за животно е.

# 292
  • Boston, MA
Добреееее.

След като дочетох другата половина от темата (пръстчето ме сърбеше да натисна Публикувай), и завидях, напълно неблагородно, на Натали Никол за Миланското изложение, реших да се утеша с обяд в парфюмериите.  Grinning  Та да докладвам.

Нямаше ни Нарсизо, ни Агент. За едно тръгнах, друго тествах...

Невероятен разкош е Quelques Fleurs Royale - Houbigant. Цветен, но хладен, леееко сладък, но много елегантен, просто ми заспа. Най-тъпото е, че преди май имах мостра, ама я засилих нанякъде. Изобщо не съм очаквала. Направо го купувам, мисля, че и мама много ще го оцени.

Видях, че има Мaison Francis Kurkdjian, развълнувах се, тествах двете Absolue (Matin&Soir), вечерният трябва да се пробва от "хардкор шипристите"  Grinning.  Там може би трябва да повторя.

Мъжкият Midnight in Paris на Van Cleef & Arpels хич и не усетих. Том Форд Азур Лайм - все тая.

Пренесох се на Фредерик Мал и се концентрирах на Ветивер Екстраординер. Май не ми е фаза с по-силните, защото и Терез, и Каси ми се опънаха този път.

За Байредо нямах капацитет, та взех за вкъщи мостра от Африканския Бал, препоръчан от Марта.

Накрая се влюбих, за кой ли път, и в Сюблим Балкис. Трябва да го имам вече.

Минах и през Давид Юрман, за мостри от новите аромати, но доста разочароващи на първо четене.

# 293
  • София
Невероятен разкош е Quelques Fleurs Royale - Houbigant. Цветен, но хладен, леееко сладък, но много елегантен, просто ми заспа. Най-тъпото е, че преди май имах мостра, ама я засилих нанякъде. Изобщо не съм очаквала. Направо го купувам, мисля, че и мама много ще го оцени.
Леле майчице  Rolling Eyes Това ми трябваше  smile3544 . Бубка, познаваш ли класическия Quelque Fleurs и дали можеш да сравниш Роял с него?

# 294
  • Германия
Дами, имам нужда от помощ.
Днес ми пристигна поръчаният на сляпо Кралски Павилион на Етро http://www.fragrantica.ru/perfume/Etro/Royal-Pavillon-3152.html.
Началото е свежо и пролетно - точно като за сезона, трае точно 5 мин. Обаче после се появява една нотка, която не мога да опрелеля. Нещо силно лекарствено, нещо, което си остава много осезаемо в драйдауна.
Същата съставка я има и в Хабанита http://www.fragrantica.ru/perfume/Etro/Royal-Pavillon-3152.html.
Като сравнявам пирамидите, виждам че общото е дъбовият мъх. Бога ми, мъхът не мирише така. Имате ли идея каква е тази адска миризма, която ме влудява от гадост?

П.С> Дали не е иланг-иланг  newsm78 Ей, много гадно смърди това.

Нееее, аз съм най - мъховата от мъховите влъхви в темата, ако ми разрешите тази титла, това в Кралския павилион не е мъх!! Това е суров жасмин, а парфюмът е най-ужасното нещо, което някога съм помирисвала. Заедно с животинската база. Разбирам те напълно за желанието да се остържеш, пробвай лавандулов спирт. Аз едва не загинах мърцина. Hug

ПП Отдавна се каня да пратя на Атти едно шишенце с жасминово парфюмно масло, готова суровина за смесване в парфюм. Това е именно в Павилиона, ще го пратя и ако имате връзка би могла да се убедиш сама. Само мъх не е!

# 295
Аз пък за да не се пръсна от завис спрямо Натали ,направо дадох на автопилот и спрях да мисля за предстоящото й събитие Laughing
Натали,ще чакаме после да разказваш Hug

Бубка,и на теб завидях затова
"За Байредо нямах капацитет, та взех за вкъщи мостра от Африканския Бал, препоръчан от Марта."
Не бих върнала един Африкански бал или една Циганска вода Crazy

# 296
  • Германия
Аз пък за да не се пръсна от завис спрямо Натали ,направо дадох на автопилот и спрях да мисля за предстоящото й събитие Laughing
Натали,ще чакаме после да разказваш Hug

Силви, приготвила съм лаптоп, камера и три (!)  фотоапарата за горещи репортажи от мястото на събитието. Ще ви докладвам цени и възможности за мостри, за да ми кажете, ако нещо искате  Hug Hug Вярвам, че ще има нет връзка и ще мога да седна в някое от сепаретата и да пиша, за който има желание за нещо определено.

# 297
  • Варна
Натали, направо зверски си го разкостила Павилиона Simple Smile
При мен обаче усещанията се леко различни.
За мен това е ефирен, пролетен аромат, като изключим гадната нотка, която не съм сигурна дали е точно жасмин, си е доста носибилен. Днес получих доста комплименти. Само майка ми се намръщи - било й сладко, /тя обича цветни шипри/.
Сега се душа, след обилно обновяване ала Маринска Simple Smile - май не е толкова зле. И въобще не ми е траен. Има много хубав флакон.

# 298
  • Варна
Здравейте! Моля за съвет-преди няколко седмици получих от фрагрансекс едно мъжко гучи с капачка, която се белеше, дори качих снимки тук поради съмнения, че е менте. Една дама, предположи, че може и да е стар. След 3 седмици разменяне на имейли, на които отговаряха доста неопределено, докато не пуснах диспут в пейпал, едва вчера ми предложиха да ми върнат 10 %/става дума за 3, 70 $  Shocked/ След язвителен отговор от моя страна, станаха 20% и се почувствах като на битака Confused Парфюма беше за подарък,но естествено не го подарих. Ако съм го върнела, ще е за моя сметка/а то до Америка няма да е много тънко, но ако някой е връщал парфюм, ще се радвам да сподели каква е процедурата и колко ще ми струва това удовлствие Close/ Не знам какво да предприема, наистина. Изгубих време, нерви и се разочаровах, а не знам дали от пейпал могат да направят нещо...
И последен въпрос, конкретно към дамите от Варна-къде могат да се помиришат Перлите и Аметиста на Лалик?

# 299

Общи условия

Активация на акаунт