Парфюмни размисли и страсти - 97

• 45 595
  • 725
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Оле, стискам палци за интервенцията и много, много благодаря за линка с Жулиетите. Така накуп се вижда отчетливо общия стил, а дори могат и да се наслагват, както направих аз от нетърпение.
По първи впечатления най-ярък е Lady Vengeance - роза с много набримчено пачули. Midnight oud ми хареса, но бързо изчезна в мешавицата. Амброксана и за мен е любима съставка и бих носила Not a perfume за всекидневен парфюм с голямо удоволстие. Citizen queen не е по моя вкус - струва ми се мътен, останалите оставих за утре. За сега Not a perfume колкото и да е изненадващо, се очертава като на първо място newsm78

# 361
Мимс,имам въпросче към теб,съвсем случайно попаднах на една дооооста стара тема и там прочетох,че намираш прилика между Scent Intense - CoSTUME NATIONAL и Noir de Noir на Том Форд,както и с Черната орхидея,въпросът ми е,все още смяташ така newsm78,макар и вече да не притежаваш първия доколкото ми е известно!?

# 362
  • Варна
Мимс,имам въпросче към теб,съвсем случайно попаднах на една дооооста стара тема и там прочетох,че намираш прилика между Scent Intense - CoSTUME NATIONAL и Noir de Noir на Том Форд,както и с Черната орхидея,въпросът ми е,все още смяташ така newsm78,макар и вече да не притежаваш първия доколкото ми е известно!?

Да, все още мисля, че имат известна прилика. Не бих казала обаче, че са взаимозаменяеми, т.е. ако имаш единия това не значи, че от другите няма смисъл. Но иначе да, намирам нещо твърде сходно помежду им, може би това, което някои определят като "сироп за кашлица", без да знам всъщност какво е точно. Точно това нещо обаче, им придава едно много общо звучене.

# 363

Да, все още мисля, че имат известна прилика. Не бих казала обаче, че са взаимозаменяеми, т.е. ако имаш единия това не значи, че от другите няма смисъл. Но иначе да, намирам нещо твърде сходно помежду им, може би това, което някои определят като "сироп за кашлица", без да знам всъщност какво е точно. Точно това нещо обаче, им придава едно много общо звучене.
Схванах Laughing може би имаш право,някой ден като ми дойде муза за тестове ще ги сравня и трите Peace Иначе за взаимозаменяеми и дума не може да става Wink

# 364
  • при морето
Много странно.Днес сутринта се напръсках с два парфюма като,за да ги различавам,все пак,на едната ръка отгоре и отдолу/направо я полях Sunglasses/сложих Byzance by Rochas, а на другата-Alchimie by Rochas. Това се случва в 8ч. сутринта.След 7часа,в 15ч. следобяд  първият направо сияеше на ръката ми-ярък,отчетлив,все така изтънчен и фин,с дискретен лимон и приказна роза,а вторият... трябваше да се напрегна,за да го усетя. Cry

# 365
  • някъде под слънцето...
И на мен Алхимията ми е лека и не особено трайна....
Днес се радвам на това
http://www.fragrantica.com/perfume/Emanuel-Ungaro/Ungaro-7170.html
съЩото си е като в спомена отпреди сто години...
Красива и елегантен...

# 366
  • Бургас
Много странно.Днес сутринта се напръсках с два парфюма
................След 7часа,в 15ч. следобяд  първият направо сияеше на ръката ми-ярък,отчетлив,все така изтънчен и фин,с дискретен лимон и приказна роза,а вторият... трябваше да се напрегна,за да го усетя. Cry
все пак са минали 7 часа  Peace

# 367
  • при морето
Много странно.Днес сутринта се напръсках с два парфюма
................След 7часа,в 15ч. следобяд  първият направо сияеше на ръката ми-ярък,отчетлив,все така изтънчен и фин,с дискретен лимон и приказна роза,а вторият... трябваше да се напрегна,за да го усетя. Cry
все пак са минали 7 часа  Peace
Нали това казвам-че ,макар и след цели 7часа,Бизанс направо сияеше,сякаш току-що го бях пръснала.А Алшими беше като в було. Hug

# 368
Алшими е мек и ненатрапващ се аромат,не крещи за внимание,а обгръща,като пуловер от най-фина вълна-merino,lamb/умишлено не споменавам кашмира/.
И при мен иска подновяване след 7-8 часа

# 369
Алшими е мек и ненатрапващ се аромат,не крещи за внимание,а обгръща,като пуловер от най-фина вълна-merino,lamb/умишлено не споменавам кашмира/.
И при мен иска подновяване след 7-8 часа
Абсолютно. Peace

# 370
  • Варна
Парфюм, който изкарва 7-8 чАса изобщо не го мисля. Това си е една много добра трайност, на практика цял ден.
В къщи не се пръскам, дразнят ме парфюмите в затворено помещение, така че прибера ли се, изобщо не ме интересува усеща ли се парфюмът ми или не. А Алшими в случая остава като фина аура, която чудесно и ненатрапващо ме съпътства в края на деня.

# 371
  • Paris, France
Жасминът е съвършенно гол и суров - студено пресован в Кралския павилион. Действа ми като чистото парфюмно масло от жасмин. В парфюма мъхове не усещам, както съм писала в описанието си. Нито в Хабанита. Вени, с радост поделям мъховият венец с теб, аз страдам не по-малко от забраната на мъховете и някои видове дървесни кори. Много от старите ми парфюми не са отдавна същите. Аз не разбрах в крайна сметка познаваш ли Кралския павилион и намираш ли го сурово жасминов. Като чета Приятно ми е, Богиня и Контеса придобих желание да го нося отново и да видя как съм се заблудила. Май не съм  Tired - на мен този парфюм ми стои ужасно.

Да, не само го познавам ами.......... съм го и носила  Embarassed. И да, силно жасминов е, съгласна съм. Аз се заинтересувах от парфюмите на Етро, които подминавах бездушно, чак когато прочетох, че Полунощната литургия, този:

http://www.fragrantica.com/perfume/Etro/Messe-de-Minuit-4348.html

миришела на мухъл, смърт, вещици и нам си кво си. Изтичах да я подуша и бях силно разочарована. За мене не мирише на нищо особено. Понеже моя съседка работеше на щанда им в Галери Лафайет съм ги поносила сичката парфюми дето ги имаха  hahaha. Не са лоши но нито един не ме грабна и спокойно мога да живея без тях. Даже и Шаал Нур не ми харесва особено. Мъжо ги доизносваше. Не са лоши, но не са достатъчно екстремни и драматични за вкуса ми. Един техен стар парфюм миришеше много хубаво, подобно на първата Прада, но за съжаление си беше мъжки. Май е този, но не съм съвсем сигурна:

http://www.fragrantica.com/perfume/Etro/Heliotrope-4812.html

Току що пристигна Opera III Roberto Capucci.
Много интересен аромат! newsm78 Определено първото нещо, което усещам е кедровият аромат, примесен с лимон. Ама кедър като да съм прегърнала дървото и мириша кората му, по която се е стекла смола. Мисля си, че ароматът спокойно би могъл да е унисекс. Нито едно цветенце от съставките не усещам! За мен това е подправков аромат, но съвсем умерен. Прокрадва се бобовата тонка... а сега и карамфилите. Но не от онези малките карамфилчета, а зелено-цветния аромат на голям червен карамфил. И на чисто, ама не синтетично и сапунено, а някак си дъх на хладна иглолистна гора. Така мирише в борова гора, когато след припек на слънце, влезеш в сянката на гората.
Абсолютно приятен, неангажиращ аромат за всекидневно ползване, офис, разходка или седене у дома! Не е нищо специално, но не дразни с абсолютно нищо и е различен от всичко, което съм помирисвала до сега. Приятно съм изненадана и от аромата, и от скоростта, с която пристигна от Fragrancex. Grinning

Сега прочетох, че е подобен на Ноа на Кашарел, който не ми е приятен и е, някак си не особено женствен. Би ли го сравнила с друг или комбинация от други, може и мъжки? Заинтригува ме, защото е евтин. На съседката дъщеря и носи Пюр Пойзън. Пробва Ноа по моя препоръка, но не го хареса. Знаете ли нещо подобно на Пюр Пойзън, но по-евтинко, че майка и изнемогва? Аз не съм фен на мусковите миризми и не мога да се сетя за такава. Тези които носите Диорския и ви е любим, бихте ли носили този?

http://www.fragrancex.com/products/_lid_J-am-pid_63497W-am-cid_P … me__products.html

Проблемът е, че тук го няма и трябва да се поръча на сляпо. Знаете ли други подобни миризми, нещо като прах за пране според мене  hahaha?

# 372

Знаете ли нещо подобно на Пюр Пойзън, но по-евтинко, че майка и изнемогва?

Заповядай  Wink
Jesus Del Pozo In White / Jesus Del Pozo for women
http://www.fragrantica.com/perfume/Jesus-Del-Pozo/Jesus-Del-Pozo … n-White-1449.html

# 373
  • София
Аз разбирам, че Невена вече е открила приликата между Пюр Пойзън и бялото Дел Позо, но търси мнения дали са взаимнозаменяеми. Наистина много си приличат двата, но не съм ги носила подробно, за да мога да кажа дали Дел Позото ще бъде добър заместител. По мое мнение нискобюджетните близнаци по-често дразнят и натрапват минималните си разлики спрямо "високите топки" и не знам дали ще бъде добре приет. Също както при Адикт и Джакомо Пърпъл Сайлънсиз - да, много си приличат, обаче не е същото.
Дали има къде да пробва там Белия Чай на Булгари? Прекрасен "прах за пране" Simple Smile и на чудесна цена за качеството си.

# 374
Определено са взаимозаменяеми Бялото Дел Позо и Чистата Отрова.По едно време имах двата, сега карам само на Дел Позо, но ако изпадне и Чиста Отрова, няма да я върна Mr. Green

За друг заместител, който се сещам, но не съм носила - In The Mood for Love - Ferre.

Общи условия

Активация на акаунт