Отговори
# 1 335
тук пък инфо за сметката на БЧК за Япония:

http://obshtestven.pogled.info/news/19540/BCHK-sabira-sredstva-z … mosht-na-YAponiya

# 1 336
В допълнение към горният пост тази страница на гугъл специално създадена за бетствието в Япония.Ако търсите свой близък или искате да дарите мястото е тук. http://www.google.com/intl/en/crisisresponse/japanquake2011.html

# 1 337
Радиационен фон в Япония в реално време, май newsm78

http://www.namira4ka.com/bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8 … D0%B5%D0%BC%D0%B5

# 1 338
Леле в Ибараки ,която е близо до Фукушима е 1017 наногрея на час  Shocked

# 1 339
За Фукушима - нищо ( ако правилно съм разбрала), Ибараки, под нея - в червено....

# 1 340
Леле в Ибараки ,която е близо до Фукушима е 1017 наногрея на час  Shocked
Колко над нормата е това?

# 1 341
"Добре е да се знае, че нормалният радиационен фон в България варира между 40 nGy/h (наногрей на час) в низините и до на 190 nGy/h за някои върхове. Ако някъде срещнете стойности в наносиверти (nSv) имайте предвид, че 1 nGy/h и 1 n Sv/h са почти равни."

1017? Аз виждам 1029...

# 1 342
  • Варна
За Фукушима - нищо ( ако правилно съм разбрала), Ибараки, под нея - в червено....

Не, за Фукушима пише under survey - проучва се.

# 1 343
"В съседната на Токио префектура Сайтама равнището на радиацията във въздуха се е увеличила около 40 пъти - 1222 наносиверта в час, но все още в под стойностите, при които възниква опасност за човешкото здраве."
За справка в София към 2011-03-16 15:49:20   115 nGy/h

ПП Аз като гледах за тази перфектура беше 1017

# 1 344
"Not surprisingly, Miyagi and Fukushima  are completely N/A, as every single reading is Under Survey, also known as censored"
Разбира се...

Щом в съседна преф. (нали не бъркам) равнището е било 2114 ... представям си в самото ядро на тоя ад какво е ...

Митко, при мен си стои 1029.

# 1 345
  • В тъмната гора.
Ето мнението на руските ядрени физици, казват, че обливането с морска вода усилва ясрения разпад
http://www.youtube.com/watch?v=To3KPd_f5mg&feature=player_embedded#at=95

Ако някой не разбира и му е нужен превод да пише, но не вярвам то се разбира много добре. Централите са стари и не достатъчно издръжливи на приподни бедствия.........чуйте и вие.

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 16:11 от Мишел_

# 1 346
При мен сега падна на 1014

Относно обливането с морска вода с цел понижаването на температурата според много мениния така се разпространява и повече радиация във въздуха,тъй като водата се изпарявала много бързо.

# 1 347
  • София
като чета постовете на самурайка и ми се реве  Cry

Има ли яснота кога ще се разбере дали новите генератори са свършили работа или поне дали има надежда да помогнат?

# 1 348
Всички сме изплашени за живота си, от деца ни учат, че ядрената катастрофа е най-страшна.
Истината обаче е, че дори не можем дори да си представим ужаса там.
хора, бедствието е огромно. Виждали ли сте трупове на хора. Аз за съжаление съм виждала - гротесктно е, страшно и същевременно те кара да гледаш.
Сега си мисля за хората, които изравят жертвите и за това как се чувстват, когато намерят оцелял - това е надеждата. Моля ви да запазим добрия тон поне в тази тема.
Надежда има - японците са преживяли ядрена атака и сега ще оцелеят, нека този път бъдем с тях и ги подкрепим - честно и аз не знам как освен с мислите си.

# 1 349
При мен сега падна на 1014

Относно обливането с морска вода с цел понижаването на температурата според много мениния така се разпространява и повече радиация във въздуха,тъй като водата се изпарявала много бързо.
Не знам дали да вярвам в които и да било данни.
Вярвам само в едно - че няма да знам със сигурност нищо. И се доверявам на чувството си, че нещата не са никак, ама никак розови... По-зле, отколкото казват.

Общи условия

Активация на акаунт