Отговори
# 1 500
Китана не са го отрекли, а не могат да кажат със сигурност. От вчера се издигат пари,най-вероятно водни и най-вероятно водата от басейна с извадените пръти на 4ти реактор се е изпарила.Но това е логически изведено предположение, не е установен факт. Но е така, да. И за разтапянето е така,но в каква степен...Не че не казват хора, просто начинът на изразяване е друг, как да ви го обясня...
В момента се прави всичко възможно да се възстанови захранването, днес очаквам да се случи. След като се възстанови охлаждането ще можем малко да отдъхнем...
Това, което аз разбрах, превеждайки го със заспалия си вече акъл, от постнатия от мен последен линк и от мернат по-рано форум е, че американците подхождат с направо обидно недоверие към японските източници. Сякаш се опитват да нагнетят още по-голямо напрежение....

Това http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=134600420 + "японците казаха 30 км, ние по-добре да си стоим на 80"....

# 1 501
Между другото долара се срина зверски спрямо йената току що.

# 1 502
Най-сетне една добра новина  Tired

# 1 503
Това е лоша новина за Япония.

# 1 504
http://www.washingtonpost.com/business/company-says-new-power-li … BfjxYc_story.html

Tokyo Electric Power Co. spokesman Naoki Tsunoda said the new power line to the Fukushima Dai-ichi plant is almost finished and that officials plan to try it “as soon as possible,” but he could not say exactly when.

# 1 505
Беше черен хумор, мислех че ме разбра.

# 1 506
Аз накрая ще взема да повярвам на конспиративните истории с онова чудо ХААРП...

# 1 507
Беше черен хумор, мислех че ме разбра.

Съжалявам.

# 1 508
Тези от TEPCO (управата) ги разкостиха по повечето чужди ТВ. Изкараха им всичките черни ризи за фалшификации на документи и укриване на изтичания на радиация по години. Много са се настроили срещу тях.

И все повече не ми го побира акъла как правиш нещо, което в случай на подобна авария не можеш да управляваш? Нямаш лекарство срещу него, нямаш дори предпазни дрехи, които напълно да те покриват от заразяване, нямаш авариен изход? И изобщо нещо, което може да затрие целия свят?

# 1 509
The Japanese Yen is getting stronger in comparision to the United States Dollar. 1 U.S. dollar is now only worth 77.66 yen opposed to the 80 yen that it was a few hours ago. This is a decrease in purchasing power for the USD.
comment by Eric at 3/16/2011 9:37:30 PM23:37

newsm78
Коментар в http://live.reuters.com/Event/Japan_earthquake2

Бе кво се бъркам аз в нещо, което не разбирам...

Тези от TEPCO (управата) ги разкостиха по повечето чужди ТВ. Изкараха им всичките черни ризи за фалшификации на документи и укриване на изтичания на радиация по години. Много са се настроили срещу тях.

И все повече не ми го побира акъла как правиш нещо, което в случай на подобна авария не можеш да управляваш? Нямаш лекарство срещу него, нямаш дори предпазни дрехи, които напълно да те покриват от заразяване, нямаш авариен изход? И изобщо нещо, което може да затрие целия свят?
Разбира се...
6 и 9 ти август 1945 са вече отдавна забравени....

# 1 510
И не е за пръв път...Аз и Токай мура съм преживяла, не само Чернобил...

# 1 511
Това за поскъпването на йената се очакваше. Японската централна банка наля стотици милиарди за да попречи това да се случи, но търсенето на йени за възтановяване на икономиката е огромно и цената на йените расте.

# 1 512
  • София
samuraika , може ли да обобщиш ситуацията от днес с няколко думи, такава, каквато вие в Япония я усещате т.е. в момента има спадане на радиацията, нали? Измислиха ли чуждестранните експерти нещо по-добро от японците?

# 1 513
Работи се усилено по проблема с електрозахранването. Май са успели да направят нещо като ел. табло и да прекарат кабел, очакваме да се включи скоро. До тогава ще използват мощни цистерни-помпии да заливат с маркучи - отчаяна мярка, но е важно да се спечели времеза да се възстанови захранването. Охлаждането е от съществено значение, за сега охлаждане няма, водата се изпарява, температурата е висока.

# 1 514

Общи условия

Активация на акаунт