Отговори
# 1 485
http://news.yahoo.com/s/ap/20110316/ap_on_re_as/as_japan_earthquake

New power line may ease crisis at Japan nuke plant

Почти е готов нов електропровод до площадката с реакторите на АЕЦ "Даичи" и всеки момент ще бъде възстановено захранването на охлаждащите помпи.

Това би трябвало да е началото на излизането от най-тежката ядрена криза от последните 25 години.

Компанията ТЕРСО, която е оператор на авариралата атомна централа край японския град Фукушима, съобщи на журналистите, че помпите би трябвало да започнат да наливат нормално и без прекъсвания вода в прегрелите реактори и опасно загряващите се басейни с отработено гориво.

Наоки Цунода - говорителят на Tokyo Electric Power Co., обяви, че инженерните екипи са готови да тестват електропровода "колкото се може по-скоро", но не посочи някакъв конкретен срок, съобщи "Асошиейтед прес".

По-склонна съм да вярвам на чуждите медии.

# 1 486
# 1 487
  • Sofia

Това вече е хубава новина
[/quote]Силно се надявам наистина да е ОК
Самурайка - моля се всичко да е ОК!!! Praynig Praynig Praynig Незнам с какво мога да помогна освен с това Praynig Hug Praynig Hug

# 1 488
Интересно до кога ли ще стигнат физическите възможности на персонала. Тези хора не са спали от дни а напрежението под което са е огромно.

# 1 489
Стига сте чели/гледали бг новини! Те четат написаното от други агенции, които пък предават това, което се казва тук. Само дето не всичките ни журналисти говорят езици горките, ама чукча не читатель, чукча писатель...

Още две семейства идват у нас.

Нова операция за охлаждане - с цистерни и маркучи- прави се всичко възможно да се охладят реакторите. Генераторът на 6ти реактор още работи и ток и от него се подава и задругите реактори.

Ако някой още не е разбрал - ако В&С беше тук, щеше да хване самолет! Да повторим - ако тя беше тук...но не е , та викам стига сме повтаряли, а?

Дръжте се, хора!!!
Децата добре ли са, спокойни ли са?

# 1 490
Стига сте чели/гледали бг новини! Те четат написаното от други агенции, които пък предават това, което се казва тук. Само дето не всичките ни журналисти говорят езици горките, ама чукча не читатель, чукча писатель...

Още две семейства идват у нас.

Нова операция за охлаждане - с цистерни и маркучи- прави се всичко възможно да се охладят реакторите. Генераторът на 6ти реактор още работи и ток и от него се подава и задругите реактори.

Ако някой още не е разбрал - ако В&С беше тук, щеше да хване самолет! Да повторим - ако тя беше тук...но не е , та викам стига сме повтаряли, а?
За глупости се ядосваш Peace
Как сте там?

# 1 491
Преди малко по NHK WORLD дадоха обяснение с компютърна графика какво се е случило в реакторите.Имат направен и модел и обясниха мисля доста подробно къде какъв е проблема и как е започнал.
Аз почти нищо не чух, защото малката реве от половин час и не спира, но предполагам ще го повторят няколко пъти.

# 1 492
Интересно до кога ли ще стигнат физическите възможности на персонала. Тези хора не са спали от дни а напрежението под което са е огромно.

Какъв достоен и смел народ...

# 1 493
Имам чувството, че Едано ще колабира всеки момент, но вчера дори успя да се усмихне.Кан е по-стар с 20 години...А за хората в централата...

# 1 494
  • The QC to be!!!
Преди малко по NHK WORLD дадоха обяснение с компютърна графика какво се е случило в реакторите.Имат направен и модел и обясниха мисля доста подробно къде какъв е проблема и как е започнал.
Аз почти нищо не чух, защото малката реве от половин час и не спира, но предполагам ще го повторят няколко пъти.
И продължават да говорят за това. Гледайте ги и споко. Доста добре обясняват и като гледам колко монитора са сложили в района, не мисля, че заблуждават. В момента дават точните измервания и дават скороста с която се движат радиоактивните частици. www.nhk.or.jp/nhkworld/

Самурайка  Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 22:59 от Baby*

# 1 495
От вчера върви по новините - много добре обяснено, с макети, модели и графики. Много добре обяснено, щом и моята прегряла глава го схвана.
Децата са добре, особенно малчовците - голям кеф че си имат приятелчета за игра. За баткото се тревожа, в училище свеки ден им обясняват много неща, ние също, но е трудно хем да не го стресираш, хем да обясниш, че става нещо сериозно.
Всички българи приемат гости. Мисля, че всеки , който има нужда от помощ я получава.
Тъкмо обясняват за дозите радиация- с табла и картинки. Севертите са за час, така че е трудно да се определи какво енивото на толерация на организма, но зависи от нивата на радиация и времето на излагане.

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 22:56 от samuraika

# 1 496
NRC: No Water In Spent Fuel Pool Of Japan Plant
The chief of the U.S. Nuclear Regulatory Commission said Wednesday that all the water is gone from one of the spent fuel pools at Japan's most troubled nuclear plant, but Japanese officials denied it.

http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=134600420

# 1 497
  • София
Лягам. Утре ще ставам рано и нямам повече сили. Лека нощ ви желая, Самурайка - стискам палци.  Praynig

# 1 498
# 1 499
Китана не са го отрекли, а не могат да кажат със сигурност. От вчера се издигат пари,най-вероятно водни и най-вероятно водата от басейна с извадените пръти на 4ти реактор се е изпарила.Но това е логически изведено предположение, не е установен факт. Но е така, да. И за разтапянето е така,но в каква степен...Не че не казват хора, просто начинът на изразяване е друг, как да ви го обясня...
В момента се прави всичко възможно да се възстанови захранването, днес очаквам да се случи. След като се възстанови охлаждането ще можем малко да отдъхнем...

Общи условия

Активация на акаунт