Отговори
# 45
Дано няма много жертви...

# 46
Нова Зеландия до Хавай, целият Тихи океан. Това е ужасно!
Не ми се отваря линкът на Dementia за ядрената заплаха.

Не сме земетръсен район? Не е вярно. Хората в Свищов знаят къде е срутеният блок с убитите.

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 14:01 от Judy

# 47
Дали другите застрашени страни ще могат да вземат някакви мерки?

Нова Зеландия не е обявила опастност за сега. Тайван ги подмина, очаква се всеки момент да удари бреговете на Джакарта. Пряко предаване с постоянно ъпдейтване.  Peace

# 48
дежурният състав пак взе като стари баби да опява ,
тук не е толкова земетръсен район ...
Именно де, именно. Не е земетръсен и хоп - тотална смазваща изненада (дори при по-слабо от японското земетресение). Като знам какви ги вършим при малки природни бедствия и   bishop да няма сериозно.

Стига глупости за ядрена заплаха. Отдавна са си спрели реакторите в района и са ги обезопасили. Дори и скоростен влак не е дерайлирал. Я по-сериозно.

# 49

Не сме земетръсен район? Не е вярно. Хората в Свищов знаят къде е срутеният блок с убитите.

Два блока, с над 260 жертви  Peace
            А руини - почти навсякъде. Най-засегнати бяха Църквата на Кольо Фичето, Сградата на Първата Търговска Гимназия в България, старите училища, старите сгради...Ако зетресението беше станало през деня, жертвите щяха да бъдат много повече /че сигурно и мене нямаше да ме има, защото едно от падналите училища, беше моето училище/.

пп  БориславМ, поне се научихме как да реагираме, и че паниката в такива случаи е най-лошото нещо.

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 14:13 от inna-bubulina

# 50
Земетресението в Япония е най-силно регистрираното до сега, след това станало пак в Япония в Кобе, поне доколкото знам.
След земетресението в Крайсчърч - Нова Зенландия, което не беше силно, но се оказа разрушително, сеизмолози обясняваха, че разрушенията освен от епицентъра зависят и от дълбочината.
Вярно е, че в Япония строителните стандарти са на светлинни години от тези в Европа, защото тях ги тресе почти ежедневно, макар и в повечето случаи неусетно за хората.
За мен това си е огромно бедствие и страдам за всички пострадали и за стотиците хора, които ще страдат от тук на сетне от липса на комуникация, електроснабдяване и вода.
Това е третото силно земетресение за месец в региона - Нова Зенландия, Китай (което се подмина, макар и големия брой жертви) и сега Япония. Упс.. поправка - четвъртото е - в Япония имаше още едно от около 6-та степен, което не доведе до разрушения и жертви.
България и разположена върху разлом, както Турция, Гърция и Македония, а критериите за строителство са като да живеем на тепсия.
Единственото, което мен лично ме крепи е, че ако ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш.

# 51
дежурният състав пак взе като стари баби да опява ,
тук не е толкова земетръсен район ...

Не сме земетръсен район, дааа, не сме:
http://geology.about.com/library/bl/maps/blworldindex.htm

# 52
Най-силното земетресение, станало досега в света е в Чили /през 60-те години на 20 век/ - 9.2 по Рихтер. И наистина е така, силата на земетресенията зависят и от дълбочината. Peace

# 53
[quote author=inna-bubulina

Инче, имам много добра приятелка, преживяла земетресението в Свищов. Вярно, била е бебе, но има загинали близки.
Много е страшно и не ми се мисли, какво може да се случи в България, ако земята реши да се понамести.
Още си спомням кадрите и коментарите от земетресението в Турция и закъснелите проверки на новопостроените сгради.

# 54
  • Бургас
Аз съм възхитена от начина, по който посрещнаха бедствието и се държаха по време на труса. В един супермаркет камерата показа, как служителките вместо да избягат или скрият, се опитваха да спасят стоката, която падаше неудържимо. А на лицата им нямаше и капка паника или уплаха. Дори в този момент те не мислеха за себе си.... не ми се мисли ние....

# 55
  • Враца

Стига глупости за ядрена заплаха. Отдавна са си спрели реакторите в района и са ги обезопасили.
Всъщност не са глупости. Всички агенции го съобщават. Не работи охлаждането на реактора и се опитват да предотвратят сериозен инцидент. Самите японци са обявили радиоактивна заплаха. Съобщават, че няма изтичане за момента.

Иначе кадрите са просто ужасяващи. Къщи, коли и лодки изглеждаха като детски играчки.
До момента властите са съобщили за 40 убити и 39 изчезнали. Говори се за голям брой хора, които се намират в Дисниленд и не могат да излязат.

# 56
Не мисля, че спасяваха стоката.  Peace Иснтрукциите им са да се хванат за нещо, ако няма къде да се скрият. За сметка на това пък "...and millions of people are walking home because the railways have been closed down. But it is calm and orderly. People are still queueing at pedestrian crossings." си е направо впечатляващо.

Обявено е извънредно положение, заради реактора, но няма изтичане.

# 57
  • Бургас
Не мисля, че спасяваха стоката.  Peace Иснтрукциите им са да се хванат за нещо, ако няма къде да се скрият. За сметка на това пък "...and millions of people are walking home because the railways have been closed down. But it is calm and orderly. People are still queueing at pedestrian crossings." си е направо впечатляващо.

Обявено е извънредно положение, заради реактора, но няма изтичане.
Не ми се спори в този момент и не това е най-важното, но точно опазваха стоките.

# 58
Аз съм възхитена от начина, по който посрещнаха бедствието и се държаха по време на труса. В един супермаркет камерата показа, как служителките вместо да избягат или скрият, се опитваха да спасят стоката, която падаше неудържимо. А на лицата им нямаше и капка паника или уплаха. Дори в този момент те не мислеха за себе си.... не ми се мисли ние....

Това са стари кадри, земетресение от преди 5-6 години /не помня точно кое беше, но когато стане зетресение в Япония, винаги дават точно този кадър/, но това не променя впечатленето, което оставят.

# 59
  • Бургас

Това са стари кадри, земетресение от преди 5-6 години /не помня точно кое беше, но когато стане зетресение в Япония, винаги дават точно този кадър/, но това не променя впечатленето, което оставят.
Не гледам БНТ, а BBC и кадрите не са стари!

Общи условия

Активация на акаунт