Отговори
# 60
# 61
Прибрах се ей сега и пуснах CNN. Картината е страшна.  Sad

# 62
Земетреасението е с епицентър в океана, затова цунами са по-страшни.Приятелите ми в Сендай казаха, че няма много паднали сгради, частични разрушения основно, но огромни територии са поразени от цунами. Летището е на километър навътре от брега, има и двуметрови диги край плажа - и е залято цялото...По време на трусане самогли да си стоят на граката дори на земята,а на амнайстия етаж не ми се мисли...
В Токио също много силно се е усетило, чак до Нагоя.В Осака не беше никак силно.
Много тежко земетресение, наистина най-голямото откак се следят данните. По-голямо от това през23та и от това през 1995 в Кобе.
Поне още два -три дни ще се установяват жертвите, защото повечето са от цунами и се водят изчезнали.

# 63
samuraika, стискам палци семейството ти и всичите ви близки там да сте добре!  Praynig

# 64
  • Русе
 голямата опасност са и атомните централи. Дано те да издържат.

# 65
Самурайка, знаеш ли колко и в каква близост до разрушенията са атомните централи. Аз прочитах, че три вече са спряни, но опасността не е намаляла - реакторите поне на една не се охлаждат, заради отдръпване на водата.

# 66
Тази в Мияги е на самия бряг, със сигурност е залята от вълната, но всички се изключват автоматично.Има специални предупредителни системи,които отчитат труса в океана и дават няколко секунди за реакция - достатъчни за да спрат ректорите и влаковете.

# 67
  направо настръхвам от ужас като гледам кадрите , дано  Praynig Praynig Praynig да няма много жертви ....

# 68
Сега успях да изгледам репортажите! Ужас! Дано да успеят да спасят повече хора.
Пишеше, че малко цунами преди половин час е ударило и бреговете на Индонезия. Дано да отслабне това чудо.

# 69
Не зная на кого му се вижда да е глупост опасността от радиационно изтичане от АЕЦ в Япония..
Факт, който коментират всички агенции е, че охлаждането на единия реактор е отказало. За сега няма радиационно изтичане. Дано овладеят ситуацията. Потрес е просто.
Съобщиха и за кораб със 100 човека на борда, пометен от цунамито Confused
.... когато майката Земя се ядоса, може да ни заличи за не повече от 10 минути всички -  цялата човешка раса, просто с един замах..
Джуди, в агенция blitz пишеше за реакторите.

# 70
  • София
Аз съм в пълен потрес. Гледам новините и се разревах Confused

# 71
Вълната се движи със средна скорост 800 км в час.
Доколкото чета в СНН, в момента вълната минава през Хаваите.
За съжаление - Up to 300 bodies found in Japanese city of Sendai, Kyodo News Agency reports, citing police in Miyagi Prefecture  Tired

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 16:11 от Dementia

# 72
Аз съм в пълен потрес. Гледам новините и се разревах Confused
И аз се разплаках ,засдегна ме силно  Sad Cry

# 73
  • Бургас
Цитат
Основавайки се на първоначални данни институтът смята, че този трус ще предизвика по-малко разрушения от земетресението в Кобе през 1995 година, което взе над 6000 жертви и причини материални щети на стойност 10 хиляди милиарда йени (100 милиарда долара).
Дано не грешат и наистина жертвите и разрушенията са по-малко, въпреки ужасните кадри, които ни заляха и потресоха.... Praynig

# 74
NHK казва, че реакторът във Фукуока на се охлажда, но изтичане на радиация няма, няма евакуация на хората наоколо.

Общи условия

Активация на акаунт