Отговори
# 4 710
  • София
Мисля, че са над 30000 загиналите с безследно изчезналите, пометени от цунамито.

Tук има снимки една година по-късно.

Разчистено, но празно.Няма къщи, няма сгради. Cry

Последна редакция: пн, 12 мар 2012, 11:13 от Тайна

# 4 711
Да. И основите на къщите само - като в някакви разкопки на изчезнал град. Имам чувството, че чак сега мозъкът ми може да осъзнае някои от кадрите. Като някакъв свършек на света.

# 4 712
# 4 713
  • Варна
Абсолютно съм убедена, че трябва да се откажем от ядрената енергетика в световен мащаб.
Дано най-накрая тези от които зависи се сетят. Praynig

# 4 714
Абсолютно съм убедена, че трябва да се откажем от ядрената енергетика в световен мащаб.
Ти може да си съгласна да седиш на свещ, но аз не съм!
Не може човек да се откаже от днес за утре.....не става така тази работа  Simple Smile

# 4 715
  • Варна
Ти може да си съгласна да седиш на свещ, но аз не съм!
Не може човек да се откаже от днес за утре.....не става така тази работа  Simple Smile

От днес за утре, не. Но за 10тина години смятам, че е напълно възможно. Само тези дето не искат да пуснат кокала с тези ядрени централи, трябва да разберат, че те са бомба със закъснител.
И аз нямам никакво желание да стоя на свещи. Peace Laughing
Смятам че, не е трудно да бъдат разработени в пъти по-екологични източници на енергия. Абсурдно е да с мисли, че при днешното развитие на технологиите ядрената енергия е най-добрата алтернатива.

# 4 716
От днес за утре, не. Но за 10тина години смятам, че е напълно възможно.

Смятам че, не е трудно да бъдат разработени в пъти по-екологични източници на енергия.
Ти знаеш ли каква е ролята на АЕЦ в ЕЕС?
И тези екологични източници дали ще са толкова ефективни, че да могат да заместят АЕЦ?
Колко страни можеш да назовеш, които нямат АЕЦ и не купуват ел. енергия? А тези дето нямат, но купуват от кого мислиш, че купуват?

# 4 717
  • Варна
От днес за утре, не. Но за 10тина години смятам, че е напълно възможно.

Смятам че, не е трудно да бъдат разработени в пъти по-екологични източници на енергия.
Ти знаеш ли каква е ролята на АЕЦ в ЕЕС?
И тези екологични източници дали ще са толкова ефективни, че да могат да заместят АЕЦ?
Колко страни можеш да назовеш, които нямат АЕЦ и не купуват ел. енергия? А тези дето нямат, но купуват от кого мислиш, че купуват?

Да, голяма е ролята на АЕЦ. Там е работата, така се печели от АЕЦ (не само от продажбата на енергия), че тези които са в бизнеса нямат и намерение да зарежат златната си кокошка. Само в Китай се строят  в момента 26 АЕЦ-а. ( много се надявам, да разполагат и с достатъчно капацитет да съхраняват безопасно отработеното гориво) Tired
Точно заради това няма досега добре разработени алтернативни варианти, тези които имат финансовата възможност да инвестират в подобен проект, са сила в изграждането и експлоатацията на АЕЦ.
Дано пък от Германия са в състояние да разработят нещо в тази насока. Те нали затвориха централите си.

# 4 718
Дано пък от Германия са в състояние да разработят нещо в тази насока. Те нали затвориха централите си.
За първи път чувам, че Германия си е затворила централите  Shocked
Хексе, няма такова нещо!  Laughing
Ех, Хексе, нещата не са толкова прости, но когато човек не разбира и повтаря чужди мисли и твърдения, всичко изглежда лесно.

# 4 719
Проблем е също, че въпросните екологични източници, всъщност не са съвсем екологични.

# 4 720
  • Варна
Проблем е също, че въпросните екологични източници, всъщност не са съвсем екологични.

За кое имаш предвид?

Мдааа, за Германия сте прави. Явно няма да се получи.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4547531

П.П. Според този източник пък удържали: http://www.mediapool.bg/%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1% … 5-news189646.html

Crazy

# 4 721
Хексе, няма такова нещо!  Laughing
Ех, Хексе, нещата не са толкова прости, но когато човек не разбира и повтаря чужди мисли и твърдения, всичко изглежда лесно.

Е, аре ся!  ooooh!
Може ли да говори наизуст?
Има решение, има спусната програма, централите се изключват по график.

# 4 722
Хексе, няма такова нещо! Laughing

Е, аре ся!  ooooh!
Може ли да говори наизуст?
Има решение, има спусната програма, централите се изключват по график.

Едно е "Германия си е затворила централитеLaughing и съвсем друго "В бъдеще ще изключваме централите по етапно"  Wink (и това ще стане само ако условията го позволяват)
Има централи, които са доста стари и е нормално да бъдат затворени, но това не означава, че тази страна се отказва от АЕЦ

# 4 723
  • Italia
Сигурно има предвид, че централите на газ и въглища не са екологични. За производството на една соларна система се използва повече енергия, от колкото произвежда за целия си живот самата система.  Алтернатива е термоядрения синтез, с уточнението, че първият експериментален реактор се надяват да бъде завършен през 2018. А опитите с тези реакции са започнали през 1950.

Германия може и да е решила "поетапно затваряне" на ядрените, но продължава да строи централи на въглища... и сравнението по екологичност между двата вида централи не е в полза на ТЕЦ-а.

# 4 724
  • Варна
8 затворени АЕЦ за една година не са малко.  Peace

На само слънчевата енергия. А какво стана с проектите за енергия от морските вълни?
Този проект: http://btvnews.bg/1214328718-Izkustveno_listo_sazdava_energiya_s_fotosinteza.html  ?

ТЕЦ на са екологични, но и не нанасят толкова тежки щети, каквито би нанесла една ядрена катастрофа в АЕЦ.
В този ред на мисли, намериха ли къде е стопеното гориво от Фукушима? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт