Отговори
# 4 725
Та накратко..... - на този етап не можем да затворим всички АЕЦ и сме принудени да избираме между АЕЦ и свещи.  Laughing
Това е истината.
След 100 години може да се е променило нещо, но след 10 - със сигурност НЕ!

Хексе, ама ти вярваш на всичко  Laughing и понеже си нямаш никаква представа от цифрите и е много лесно човек да те убеди.

# 4 726
  • Варна
Та накратко..... - на този етап не можем да затворим всички АЕЦ и сме принудени да избираме между АЕЦ и свещи.  Laughing
Това е истината.
След 100 години може да се е променило нещо, но след 10 - със сигурност НЕ!

Наясно съм. Искам да кажа и си права и не си.
Права си, че няма разработен алтернативен източник. Не си права, защото де факто няма реални усилия да се разработи. Просто тези, които имат ресурса да го направят, нямат интерес.

Според мен това е и причината да се возим на коли движещи се с горива от петрол.

# 4 727
Според мен това е и причината да се возим на коли движещи се с горива от петрол.
Че купи си електромобил....какво те спира?  Laughing

# 4 728
  • Варна
Че купи си електромобил....какво те спира?  Laughing

Мен нищо. Rolling Eyes Говоря за масово потребление..

# 4 729
Права си, че няма разработен алтернативен източник. Не си права, защото де факто няма реални усилия да се разработи. Просто тези, които имат ресурса да го направят, нямат интерес.

http://www.iter.org/ 

Хексе, ако смяташ, че ни баламосват с този проект, ти самата също можеш да се включиш и да изобретиш нещо.  Laughing

# 4 730
  • Варна

http://www.iter.org/ 

Хексе, ако смяташ, че ни баламосват с този проект, ти самата също можеш да се включиш и да изобретиш нещо.  Laughing

Ще прегледам за какво става дума. Peace
Веселбата ти за моя сметка ли е? newsm78

# 4 731
Хексе, признавам си, че ми е смешно и забавно, но не го приемай лично.
Вижда се, че не си  наясно с нещата и точно понеже не си наясно е много лесно човек да те обеди в нещо, което няма нищо общо с реалността. И на мен ми се иска да няма АЕЦ, но за съжаление на този етап това е невъзможно, но това не означава, че не се работи в тази посока.

# 4 732

Разработването на алтернативни източници се подтиска точно поради тази причина.

# 4 733

Разработването на алтернативни източници се подтиска точно поради тази причина.
Поредната световна конспирация  Laughing
А истината е толкова простичка.....на този етап нито един от алтернативните (екологични) източници не е в състояние да замести атомните централи. Но явно според вас добиването на ел.енергия е просто нещо и много лесно може да си обясните нещата със световната консипарция  Laughing

# 4 734
Вижда се, че не си  наясно с нещата и точно понеже не си наясно е много лесно човек да те обеди в нещо, което няма нищо общо с реалността.
Професионално ли си запозната с темата?

# 4 735
Хексе,
Вижда се, че не си  наясно с нещата и точно понеже не си наясно е много лесно човек да те обеди в нещо, което няма нищо общо с реалността.
Професионално ли си запозната с темата?
Да  Simple Smile
А ти?

# 4 736
Тогава може да ни обясниш професионално реалното състояние на нещата, за да схванем простичката истина.

# 4 737
Наясно съм. Искам да кажа и си права и не си.

Според мен, това с петрола е един вид наследство в нашия случай. Ползваме петрол, защото това са открили преди нас и всичко в момента се базира на петрола. Но дано скоро открият други източници, на Итер им стискаме палци Simple Smile
Никак не виждам блестящо развитие на човечеството, ако това развитие се основава на загинали преди милиони години животни и растения, визирам петрола.

# 4 738
  • Italia
Тогава може да ни обясниш професионално реалното състояние на нещата, за да схванем простичката истина.
Искаш някой да ти обясни защо е трудно да се разработи съд за плазма, който да устои и да задържи плазмата в състояние на плазма, като обори теорията "Т'ва е световната конспирация" или очакваш да ти разпишат формулите на физичния процес "синтез"?

# 4 739
Не всички държави имат атомни централи и тези, които нямат са заинтересовани да намерят начин да произвеждат достатъчно ел.енергия за да не им се налага да купуват от другите държави.
Австрийците нямат функционираща атомна централа и поради тази причина им се налага да купуват от съседните държави, а ел.енергията, която купуват е произведена в АЕЦ  Laughing
И така...австрийците са против АЕЦ, но те са против и ВЕЦ и вятърните паркове.
http://www.krone.at/Kaernten/Protest-Welle_gegen_neue_Wasserkraf … ekte-Story-202045
http://www.tt.com/csp/cms/sites/tt/Nachrichten/2205492-6/protest … gen-windparks.csp
Не може да се строят подобни централи.....ще пострадат птичките, рибките  Rolling Eyes
И въпросът е къде да бъде произведена тази ел.енергия като потреблението непрекъснато расте.
Тъкмо построят някой ВЕЦ и потреблението вземе че скочи.
Ами ако и съседните държави решат да си затворят атомните централи, тогава какво ще правят австрийците? - ще седят на свещи  Laughing
Стига с тези конспирации....моля ви! Погледнете реално на нещата и нека да си говорим със цифри и факти!

Общи условия

Активация на акаунт